FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC Fun Trivia
Quiz about ACDC Fun Trivia

AC/DC Fun Trivia Trivia Quiz


How much do you know about AC/DC? Find out here. The questions are mostly about the band and their music, with a few other facts mixed in.

A multiple-choice quiz by KingSkip. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
KingSkip
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
4584
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (5/15), Guest 49 (13/15), Guest 184 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. In which song does Bon Scott have 'lurex socks, blue suede shoes, V8 car and tattoos'? Hint


Question 2 of 15
2. Before replacing the late, great Bon Scott on lead vocals, what band did Brian Johnson sing for? Hint


Question 3 of 15
3. Angus and Malcolm Young's older brother George played in what 1960s pop group? Hint


Question 4 of 15
4. In the song 'Little Lover', who is Bon's picture next to on the bedroom wall? Hint


Question 5 of 15
5. Which of the following bands did former drummer Chris Slade perform with before joining AC/DC? Hint


Question 6 of 15
6. 'movin' down the motorway, got a whole lotta booze'. What song are these lyrics from? Hint


Question 7 of 15
7. Which of the following albums contains the song 'House Of Jazz'? Hint


Question 8 of 15
8. What was Bon Scott's given name? Hint


Question 9 of 15
9. On what album would one find the song 'Whole Lotta Rosie'? Hint


Question 10 of 15
10. 'I'm gonna take you down - down, down, down. So don't you fool around'. What song is this lyric from? Hint


Question 11 of 15
11. What is Angus Young's guitar of choice? Hint


Question 12 of 15
12. When Bon Scott joined AC/DC, who did he replace on lead vocals? Hint


Question 13 of 15
13. When AC/DC appeared as musical guests on "Saturday Night Live", who was the host of the show? Hint


Question 14 of 15
14. What two songs did AC/DC perform on when they performed on "Saturday Night Live"? Hint


Question 15 of 15
15. Which of the following is NOT an AC/DC song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 76: 5/15
Feb 29 2024 : Guest 49: 13/15
Feb 29 2024 : Guest 184: 12/15
Feb 27 2024 : Guest 143: 9/15
Feb 27 2024 : Guest 174: 8/15
Feb 01 2024 : Guest 38: 13/15
Feb 01 2024 : Guest 172: 6/15
Jan 30 2024 : Guest 174: 5/15
Jan 27 2024 : Guest 167: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which song does Bon Scott have 'lurex socks, blue suede shoes, V8 car and tattoos'?

Answer: 'Rocker'

'Rocker' was a signature song for Bon and an exciting live number.
2. Before replacing the late, great Bon Scott on lead vocals, what band did Brian Johnson sing for?

Answer: Geordie

Geordie was not quite as hard edged as AC/DC, but Brian still got in his share of screaming and howling.
3. Angus and Malcolm Young's older brother George played in what 1960s pop group?

Answer: The Easybeats

The Easybeats' biggest hit was 'Friday On My Mind'.
4. In the song 'Little Lover', who is Bon's picture next to on the bedroom wall?

Answer: Gary Glitter

One of the more humorous songs in the band's career.
5. Which of the following bands did former drummer Chris Slade perform with before joining AC/DC?

Answer: The Firm

Chris also played drums for Manfred Mann's Earth Band and believe it or not - Tom Jones!
6. 'movin' down the motorway, got a whole lotta booze'. What song are these lyrics from?

Answer: 'Get It Hot'

An underrated song from the 'Highway To Hell' album.
7. Which of the following albums contains the song 'House Of Jazz'?

Answer: 'Stiff Upper Lip'

'Stiff Upper Lip' contained some of the best AC/DC songs in a long time, in my opinion.
8. What was Bon Scott's given name?

Answer: Ronald Scott

Bon was born in Scotland, and then moved with his family to Australia. His new schoolmates called him the 'bonny Scot', which was later shortened to Bon.
9. On what album would one find the song 'Whole Lotta Rosie'?

Answer: 'Let There Be Rock'

An all time favorite song for AC/DC fans, this number chronicles Bon Scott's liaison with an obese female fan.
10. 'I'm gonna take you down - down, down, down. So don't you fool around'. What song is this lyric from?

Answer: 'Shoot To Thrill'

From the immortal 'Back In Black' album. I don't think there's a bad cut on the entire album (or disc.)
11. What is Angus Young's guitar of choice?

Answer: Gibson SG

I don't recall ever seeing Angus playing anything but a Gibson SG.
12. When Bon Scott joined AC/DC, who did he replace on lead vocals?

Answer: Dave Evans

Dave Evans was a bit too much flash and glitter for the other band members.
13. When AC/DC appeared as musical guests on "Saturday Night Live", who was the host of the show?

Answer: The Rock

Other WWE superstars appearing on the program were Mick Foley, Triple H, and The Big Show.
14. What two songs did AC/DC perform on when they performed on "Saturday Night Live"?

Answer: 'Stiff Upper Lip' and 'You Shook Me All Night Long'

One of their new songs and their most well known song.
15. Which of the following is NOT an AC/DC song?

Answer: 'Night Crawler'

However, the song 'Night Prowler' appears on the 'Highway To Hell' album.
Source: Author KingSkip

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Gods of Rock Difficult
2. High Voltage Average
3. The Quiz Of AC/DC Average
4. The AC/DC Files: Dirty Deeds Done Dirt Cheap (AU) Tough
5. Bon Scott Tough
6. Highway to Hell Average
7. For the AC/DC Hardcore Fan Average
8. AC/DC Average
9. What do YOU know about AC/DC? Average
10. AC/DC: 1970s Average
11. AC/DC: 1980s Tough
12. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us