FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Highway to Hell
Quiz about Highway to Hell

Highway to Hell Trivia Quiz


Hey again AC/DC fans, I hope you've all looked forward to my quiz on this album.

A multiple-choice quiz by ACDC58. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
ACDC58
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,105
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
545
- -
Question 1 of 15
1. When was "Highway to Hell" released? Hint


Question 2 of 15
2. Who was the producer of the album "Highway to Hell"? Hint


Question 3 of 15
3. Which tragic accident is often related to the AC/DC album "Highway to Hell"? Hint


Question 4 of 15
4. What was this album ranked? Hint


Question 5 of 15
5. How many singles were released from the album "Highway to Hell"? Hint


Question 6 of 15
6. When the official video for "Highway to Hell" was shot, how many days later did Bon Scott die? Hint


Question 7 of 15
7. In regards to album sales, where does "Highway to Hell" rank compared to other AC/DC albums? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these is the correct lyric? Hint


Question 9 of 15
9. Where won't you find blood, according to the song "If You Want Blood (You've Got It)"? Hint


Question 10 of 15
10. Which American serial killer is linked to the song "Night Prowler." Hint


Question 11 of 15
11. What is the real idea of the song "Night Prowler" according to the band? Hint


Question 12 of 15
12. When "Highway to Hell" was released, many people began to think the band were Satan worshipers. Of the following, which was the most common explanation as to what the name AC/DC stood for? Hint


Question 13 of 15
13. Which song can also be found in another version on the Bonfire album "Volts"? Hint


Question 14 of 15
14. The term "beating around the bush" means to try to evade a specific subject.


Question 15 of 15
15. What song off this album was also played on the Black Ice Tour in addition to "Highway to Hell"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 172: 8/15
Jan 09 2024 : Guest 198: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was "Highway to Hell" released?

Answer: 1979

The very last album featuring Bon Scott. :(
2. Who was the producer of the album "Highway to Hell"?

Answer: John 'Mutt' Lange

This was the first AC/DC album produced by the famous John 'Mutt' Lange.
3. Which tragic accident is often related to the AC/DC album "Highway to Hell"?

Answer: Bon Scott's death

Bon was indeed on "The Highway to Hell". He died from alcohol consumption in a car outside a friend's house.
4. What was this album ranked?

Answer: Multi-Platinum

The album is certified a 7x platinum, meaning over 7,000,000 albums sold worldwide.
5. How many singles were released from the album "Highway to Hell"?

Answer: 3

Many people believe only one single was released, since it's the one song routinely played live. The singles were:
The singles are:
"Highway to Hell"
"Girls Got Rhythm"
"Touch too Much"
6. When the official video for "Highway to Hell" was shot, how many days later did Bon Scott die?

Answer: 10

Poor AC/DC. The band was shaken to their core after Bon's sudden death. During Bon's funeral, Bon's father said the band had to move on, as that's what Bon would have wished.
7. In regards to album sales, where does "Highway to Hell" rank compared to other AC/DC albums?

Answer: 2nd

It's only topped by the super-hit album "Back in Black".
8. Which of these is the correct lyric?

Answer: Living easy, living free, season ticket on a one way ride

Great start of a song in my opinion and an awesome riff.
9. Where won't you find blood, according to the song "If You Want Blood (You've Got It)"?

Answer: On the road

According to the song lyrics, the places blood can be found is:
on the streets, on the rocks, in the gutter, in the sky and in the sheets.
10. Which American serial killer is linked to the song "Night Prowler."

Answer: Richard Ramirez

Richard was a die-hard AC/DC-fan, who thought he had found a secret message in the song "Night prowler". He always left an AC/DC merchandise near his victims. He was active in '85.
11. What is the real idea of the song "Night Prowler" according to the band?

Answer: A boy sneaking into a girls room without her parents knowing

AC/DC said this in an interview regarding the murders of Richard Ramirez.
12. When "Highway to Hell" was released, many people began to think the band were Satan worshipers. Of the following, which was the most common explanation as to what the name AC/DC stood for?

Answer: Anti-Christ Devil's Children

Many people started to believe AC/DC were Satanists, and when Bon died, those people believed that the Devil has claimed him. AC/DC had made a song featuring the word "Hell" before: 'Hell Ain't a Bad Place to Be', but this album was the most striking to the believers. In fact, AC/DC stands for Alternating Current / Direct Current, which is the two kinds of electric current that exists.
13. Which song can also be found in another version on the Bonfire album "Volts"?

Answer: Touch too Much

One of AC/DC's greatest masterpieces in my opinion. This song is also included in the video game "Grand Theft Auto IV: Lost and Damned".
14. The term "beating around the bush" means to try to evade a specific subject.

Answer: True

"Beating Around the Bush" is about a woman who has an affair with another man, and tries to make sure Bon doesn't know.
15. What song off this album was also played on the Black Ice Tour in addition to "Highway to Hell"?

Answer: Shot Down in Flames

Also one of my all-time favourites. The term shot down in flames means to have been proven wrong.
Source: Author ACDC58

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Average
2. AC/DC The Greatest Average
3. AC/DC 1991 Donington Concert Average
4. It's A Long Way! Average
5. AC/DC: Who was the drummer? Average
6. AC/DC Album Match Average
7. On Which AC/DC Album? Average
8. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average
9. AC/DC Average
10. AC/DC Basics Average
11. The AC/DC Files - "High Voltage" (non-AU version) Average
12. High Voltage Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us