FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC
Quiz about ACDC

AC/DC Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Music


AC/DC is one of my favorite bands so I thought I would make a quiz on them.

A multiple-choice quiz by Uselessinfo12. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
227,985
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1417
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 97 (2/10), Guest 198 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the lead guitarist for AC/DC? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the rhythm guitarist of AC/DC? Hint


Question 3 of 10
3. AC/DC was formed in Australia.


Question 4 of 10
4. Who became the lead singer in 1980?
Hint


Question 5 of 10
5. Who became drummer in 1975? Hint


Question 6 of 10
6. Who began playing bass for AC/DC in 1977? Hint


Question 7 of 10
7. What was AC/DC's first album? Hint


Question 8 of 10
8. What was the first song on "Back in Black"? Hint


Question 9 of 10
9. What was the last album AC/DC did with Bon Scott? Hint


Question 10 of 10
10. What album is "Riff Raff" on? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 172: 9/10
Feb 11 2024 : Guest 97: 2/10
Feb 09 2024 : Guest 198: 10/10
Feb 04 2024 : comark2000: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the lead guitarist for AC/DC?

Answer: Angus Young

The idea for Angus' schoolboy suit started when he would go straight to practice after school in his uniform.
2. Who is the rhythm guitarist of AC/DC?

Answer: Malcolm Young

Malcolm and Angus Young started AC/DC when they were just teen-agers.
3. AC/DC was formed in Australia.

Answer: True

Though Malcolm and Angus Young are originally from Scotland, along with former lead singer Bon Scott, AC/DC was formed in Sydney, Australia.
4. Who became the lead singer in 1980?

Answer: Brian Johnson

There have been two lead singers before Brian Johnson. Dave Evans was kicked out of the band before they released a record. Bon Scott took his place until his death in 1980.
5. Who became drummer in 1975?

Answer: Phil Rudd

Chris Slade and Simon Wright have also been drummers for AC/DC.
6. Who began playing bass for AC/DC in 1977?

Answer: Cliff Williams

Cliff has been the bassist since 1977.
7. What was AC/DC's first album?

Answer: High Voltage

"High Voltage" was also their first Australian album. This was followed by their album "TNT", which was only released in Australia.
8. What was the first song on "Back in Black"?

Answer: Hell's Bells

It was Malcolm Young's idea to put the big bell in at the beginning of the song.
9. What was the last album AC/DC did with Bon Scott?

Answer: Highway to Hell

The song "Highway to Hell" was written about the rigors of touring in America.
10. What album is "Riff Raff" on?

Answer: Powerage

"Riff Raff" is also on "If You Want Blood (You've Got It)".
Source: Author Uselessinfo12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gretas before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us