Quiz about ACDC The Greatest
Quiz about ACDC The Greatest

AC/DC The Greatest Trivia Quiz


A quiz all about one of the greatest bands ever, AC/DC.

A multiple-choice quiz by jnitrous. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
jnitrous
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
232,045
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1862
Last 3 plays: Guest 5 (8/10), Guest 166 (8/10), Guest 207 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Big Gun" was a song written for the movie "Last Action Hero"; who appeared in its music video? Hint

Shania Twain
Nicolas Cage
Bruce Willis
Arnold Schwarzenegger

2. Who is the only original member? Hint

Bon
Cliff
Phil
Angus

3. AC/DC broke ground with the album, "Back In Black." The all black cover was a silent tribute to whom? Hint

Dave Evans
Brian Johnson
Bon Scott
Angus Young

4. In "Maxim" Magazine's poll, what was Angus Young voted? Hint

Tallest man in rock
Fastest guitarist
He never was voted anything
Greatest Short Dude

5. According to an interview with "The Story Of" show, where did Angus get his amazing on-stage antics? Hint

His father had always done that to be funny, when Angus was a child
He fell accidentally one night playing a pre AC/DCshow
It came to him in a dream
He saw someone else to do it

6. Finish the lyric, "she was a fast machine, she kept her motor clean, she was the best damn" what? Hint

singer, she was unseen
car, and she looked mean
woman that I've ever seen
mechanic, the girl of my dreams

7. Do AC/DC have any live albums?

Yes
No

8. The "If You Want Blood (You've Got It)" album came out before the song "If You Want Blood (You've Got It)".

True
False

9. "Mistress for Christmas" is on what AC/DC album? Hint

Back In Black
Ballbreaker
HighwayTo Hell
The Razor's Edge

10. In the February 2005 issue of "Guitar World", what was Malcolm Young voted? Hint

He wasn't voted for anything
Most overrated guitarist
Most underrated guitarist
Shortest man in rock


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Big Gun" was a song written for the movie "Last Action Hero"; who appeared in its music video?

Answer: Arnold Schwarzenegger

Yep, Arnie is in fact a huge fan of AC/DC, so are Stephen King, Tony Blair, Shania Twain, and many many others.
2. Who is the only original member?

Answer: Angus

Yes Angus and Malcolm, were the very first members of AC/DC, and are the only two original members.
3. AC/DC broke ground with the album, "Back In Black." The all black cover was a silent tribute to whom?

Answer: Bon Scott

This was right after Bon Scott had died, that's when AC/DC went back into the studio and put together one of the highest selling albums of all time.
4. In "Maxim" Magazine's poll, what was Angus Young voted?

Answer: Greatest Short Dude

He is just under 5'2, the smallest man in rock.
5. According to an interview with "The Story Of" show, where did Angus get his amazing on-stage antics?

Answer: He fell accidentally one night playing a pre AC/DCshow

Angus and his band were playing a show, and they were horrible. (can you believe it?) Angus tripped over a guitar cord, and yelled with pain, all while playing, and the crowd went wild.
6. Finish the lyric, "she was a fast machine, she kept her motor clean, she was the best damn" what?

Answer: woman that I've ever seen

Haha, straight out of "You Shook Me All Night Long" an amazing song off of the "Back In Black" album.
7. Do AC/DC have any live albums?

Answer: Yes

"If You Want Blood (you've got it)" and "AC/DC Live".
8. The "If You Want Blood (You've Got It)" album came out before the song "If You Want Blood (You've Got It)".

Answer: True

Yes, it's true. The "If You Want Blood (you've got it)" album came out in October 1978, while the "If You Want Blood (you've got it)" song was released with the "Highway to Hell" album, in July 1979.
9. "Mistress for Christmas" is on what AC/DC album?

Answer: The Razor's Edge

"The Razor's Edge"! an amazing album, this is the album where Angus and Malcolm wrote the lyrics. Usually it was Brian Johnson.
10. In the February 2005 issue of "Guitar World", what was Malcolm Young voted?

Answer: Most underrated guitarist

That's right, Malcolm is a very exceptional and accomplished guitarist. Angus has been quotted as saying that Malcolm is a better guitarist than he is.
Source: Author jnitrous

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 5: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 166: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 207: 7/10
Jan 12 2023 : Guest 71: 2/10
Jan 10 2023 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us