Quiz about The ACDC Files  High Voltage nonAU version
Quiz about The ACDC Files  High Voltage nonAU version

The AC/DC Files - "High Voltage" (non-AU version) Quiz


This is about AC/DC's third released album, "High Voltage". Keep in mind this is NOT the Australian version.

A multiple-choice quiz by thekillerz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
thekillerz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,814
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
763
Last 3 plays: Guest 73 (9/10), Guest 172 (10/10), Guest 71 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The producers for this album were George Young (Angus and Malcolm's brother) and Harry Vanda. What band were these people from? Hint

Fraternity
The Easybeats
The Valentines
The Velvet Underground

2. "T.N.T." is the fifth song on the album. What do the letters stand for? Hint

tri nuclear titanium
nothing
tri nitro toluene
thermo-nuclear titanium

3. What design is on Angus' hat on the cover? Hint

an "A"
he isn't wearing a hat
nothing
AC/DC

4. What is the last line of the chorus of "Little Lover"? Hint

little lover, just can't get ya off my mind
you're a little lover, ain't ya?
someone like you
just lovin' little o' me

5. Phil Rudd broke his thumb while recording, so who replaced him? Hint

Dave Evans, ex-AC/DC lead singer
Colin Burgess, first AC/DC drummer
he didn't break his thumb for this album
Harry Vanda, ex-Easybeats drummer

6. Which date was this album released? Hint

May 1976
Dec. 1976
Sept 1976
this album wasn't released until 4 1/2 years after it was recorded

7. What song is this from:
"Well I worked real hard and bought myself
A rock 'n' roll guitar
I gotta be on top some day
I wanna be a star
I can see my name in lights
And I can see the queue
I got the devil in my blood
Tellin' me what to do
(And I'm all ears)"?
Hint

T.N.T.
It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)
Live Wire
Rock 'n' Roll Singer

8. Complete the lyric:
"I'm as cool as a body on ice
Or hotter than a rollin' ______".
Hint

dice
nice
mice
spice

9. Which extra instrument is used in "It's a Long Way To the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)"? Hint

bagpipes
piano
saxophone
twelve string guitar

10. In "Little Lover", what popular drink was NOT the wet patch on the seat of the car? Hint

Pepsi
Coca-Cola
Mellow Yellow
Sprite


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The producers for this album were George Young (Angus and Malcolm's brother) and Harry Vanda. What band were these people from?

Answer: The Easybeats

Fraternity is the band Bon Scott was in before AC/DC.
2. "T.N.T." is the fifth song on the album. What do the letters stand for?

Answer: tri nitro toluene

I thought it meant nothing until I asked my parents.
3. What design is on Angus' hat on the cover?

Answer: an "A"

The 'A' is black.
4. What is the last line of the chorus of "Little Lover"?

Answer: someone like you

The chorus is this:
"Little lover, I can't get you off my mind (no)
Little lover, I've been trying hard to find
Someone like you".
5. Phil Rudd broke his thumb while recording, so who replaced him?

Answer: he didn't break his thumb for this album

He didn't break his thumb while recording this album, but he did during a concert once. Harry Vanda was the Easybeats drummer, Colin Burgess was the first AC/DC drummer, but didn't come back, and Dave Evans didn't come back either.
6. Which date was this album released?

Answer: May 1976

Sept. '76 was the date the Australian verson of "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" was released.
7. What song is this from: "Well I worked real hard and bought myself A rock 'n' roll guitar I gotta be on top some day I wanna be a star I can see my name in lights And I can see the queue I got the devil in my blood Tellin' me what to do (And I'm all ears)"?

Answer: Rock 'n' Roll Singer

The second verse of "Rock 'n' Roll Singer".
8. Complete the lyric: "I'm as cool as a body on ice Or hotter than a rollin' ______".

Answer: dice

First verse of "Live Wire", which is:
"Well if you're lookin' for trouble
I'm the man to see
If you're lookin' for satisfaction
I'm satisfaction guaranteed
I'm as cool as a body on ice
Or hotter than a rollin' dice
Send you to heaven
Take you to hell
I ain't foolin'
Can't you tell".
9. Which extra instrument is used in "It's a Long Way To the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)"?

Answer: bagpipes

I was suprised, but Angus, Malcolm and Bon were all Scottish.
10. In "Little Lover", what popular drink was NOT the wet patch on the seat of the car?

Answer: Coca-Cola

Part of the first verse, which is:
"Saw you in the front row
Moving to the beat
(Just movin' and groovin')
Killed me when I saw
The wet patch on your seat
(Wasn't Coca Cola)
Oh baby
I hope you liked the show
When the band said good night
I had to say hello".
Source: Author thekillerz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 12 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 11 2023 : Guest 172: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 172: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. AC/DC! Average
2. AC/DC Basics Average
3. AC/DC Tracks and Albums In Other Words Tough
4. AC/DC - "Highway To Hell" Average
5. It's A Long Way! Average
6. AC/DC Album Match Average
7. AC/DC Fun Trivia Tough
8. Thunderstruck Average
9. AC/DC-World's Heaviest Metal Band Average
10. AC/DC Average
11. Back in Black Tough
12. AC/DC Gods of Rock Difficult

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us