Quiz about Thunderstruck
Quiz about Thunderstruck

Thunderstruck Trivia Quiz


Brian Johnson famously took over as the front man of rock band AC/DC after Bon Scott passed away. How much do you know about the 'man under the cap' and his predecessor?

A multiple-choice quiz by Rowena8482. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
Rowena8482
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,131
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
801
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 166 (6/10), Guest 172 (9/10), Guest 198 (7/10).
1. Brian Johnson was born on Tyneside in the north of England, but is only half English. Where was his mother born? Hint

Armenia
Italy
Mexico
South Africa

2. What was Bon Scott's full name? Hint

Gregory Scott Bonaparte
John Stephen Bonforte
David Jones
Ronald Belford Scott

3. Which glam rock band did Brian Johnson found in 1972? Hint

Brass
Guns n Oatcakes
Geordie
Van Hoover

4. Why was Bon Scott rejected when he tried to join the Australian army? Hint

He did join up, but was thrown out for striking a superior officer
He had flat feet
He had a criminal record and was "socially maladjusted"
He was blind in one eye

5. One of the two videos made for a particular AC/DC song was filmed in Brian Johnson's home town in north east England. Which song was this? Hint

Whole Lotta Rosie
Highway to Hell
Fly on the Wall
You Shook Me All Night Long

6. With which band did Bon Scott release the albums "Flaming Galah" and "Livestock" in the early 1970s? Hint

Liberty
Fraternity
Egality
Solidarity

7. In a TV interview with Jeremy Clarkson, on the motoring show "Top Gear", Brian Johnson said that his favourite toy as a child was one his father made for him. What was it? Hint

Pair of tin can stilts
Cricket bat
Steering wheel for his bed
Little red wagon

8. In which city did Bon Scott die? Hint

New York
Paris
London
Melbourne

9. Bon Scott was in a band named Fang who were the support act for a band with Brian Johnson as the lead singer?

True
False

10. Which was the first AC/DC album to feature Brian Johnson's vocals, after the untimely death of Bon Scott? Hint

Back in Black
Who Made Who
Fly on the Wall
Flick of the Switch


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Brian Johnson was born on Tyneside in the north of England, but is only half English. Where was his mother born?

Answer: Italy

Alan Johnson served in the British Army, and later worked as a coal miner; a common job in north east England at the time. Ester Johnson was born in Frascati, Italy, and they had four children, including Brian who was born in 1947.
2. What was Bon Scott's full name?

Answer: Ronald Belford Scott

His parents were Charles Belford and Isabelle Scott. When Bon started school in Melbourne, there was another Ronald in the class; Bon was "rechristened" with his nickname and it stuck.
3. Which glam rock band did Brian Johnson found in 1972?

Answer: Geordie

Geordie released four singles in the UK, and the most successful of these, "All Because of You", reached number six in the UK Singles Chart in 1973.
The band split up in 1976, but reformed in 1980, just before Brian was offered the job of singer with AC/DC.
4. Why was Bon Scott rejected when he tried to join the Australian army?

Answer: He had a criminal record and was "socially maladjusted"

As a teenager, Bon got into trouble with the police for minor offences including petty theft and absconding from custody. This record was bad enough to keep him from joining the army.
5. One of the two videos made for a particular AC/DC song was filmed in Brian Johnson's home town in north east England. Which song was this?

Answer: You Shook Me All Night Long

The video, filmed in Gateshead on Tyneside, has been controversial over the years for it's "bad taste" content, although a version was edited to remove some of the "worst" shots. During making of the video, one of the extras was stabbed in the leg with a spur. She later married one of the band's roadies who she met when he came to her assistance.
"You Shook Me All Night Long" went into the Top 40 on the US Billboard Top 100 singles chart, and also reached number 38 on the UK Singles Chart in 1980.
6. With which band did Bon Scott release the albums "Flaming Galah" and "Livestock" in the early 1970s?

Answer: Fraternity

Fraternity formed in 1970, and through their career were also known as Fang, Some Dream, and Mickey Finn. They released "Livestock" in 1971, and "Flaming Galah" in 1972. Their third and final album was "Mickey Finn", released in 1980, shortly before the group broke up for the final time.
Bon Scott was a member of Fraternity from 1971 until he joined AC/DC in 1974.
7. In a TV interview with Jeremy Clarkson, on the motoring show "Top Gear", Brian Johnson said that his favourite toy as a child was one his father made for him. What was it?

Answer: Steering wheel for his bed

"Top Gear" is a motoring show, so the interview turned to cars, and Brian told how when he was a young boy, his father got an old steering wheel from a scrap car and fixed it to the foot of Brian's bed. He said in the interview that he spent hours playing with it, imagining all the places he could drive to when he was older. Brian is known for his collection of expensive cars now that he is able to indulge himself.
Even though Brian is one of the most famous rock stars in the world, his family lead very quiet lives away from the spotlight. His father died during AC/DC's "Ball Breaker" tour, but he lived long enough to see Brian's success in the music business. During the same interview, Brian said that his father was one of the biggest influences on his life, and all he ever wanted was to make him proud.

("Top Gear" Series 13 Episode 6, first broadcast July 26th 2009)
8. In which city did Bon Scott die?

Answer: London

After a night out at a club in Camden Town in London, a friend left Bon to "sleep it off" in a car parked on a London street. The next morning, he was dead. The official cause of death was "alcohol poisoning" and the Coroner returned a verdict of "death by misadventure".
9. Bon Scott was in a band named Fang who were the support act for a band with Brian Johnson as the lead singer?

Answer: True

Fang were one of the incarnations of Fraternity, and they toured England in 1971. During this tour they appeared as the support band for both Brian Johnson's band Geordie and Status Quo.
10. Which was the first AC/DC album to feature Brian Johnson's vocals, after the untimely death of Bon Scott?

Answer: Back in Black

"Back in Black" (1980) was the second best selling album of the twentieth century. Only "Thriller" by Michael Jackson outsold it. The album has appeared on many bestseller and "best album" lists over the years, including being ranked number twenty six on "Rolling Stone" magazine's "100 Greatest Albums of the 80s" and number nine on "Q" magazine's "Best 40 Albums of the 80s" list.
After its release the album spent 131 consecutive weeks on the US Billboard Charts.
Source: Author Rowena8482

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 166: 6/10
Jan 11 2023 : Guest 172: 9/10
Dec 30 2022 : Guest 198: 7/10
Dec 17 2022 : Guest 82: 10/10
Dec 05 2022 : Guest 152: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #16:

One word is all it takes! This Commission simply looks at quizzes with one-word titles, and you may find you have a lot more to say about them. This Commission was launched in the Author's Lounge in April 2011.

  1. Radiology Average
  2. Copycat Average
  3. Stars Average
  4. Serendipity Tough
  5. Warriors Easier
  6. Supercalifragilisticexpialidocious Average
  7. Shell Average
  8. Oops! Average
  9. Disaster Easier
  10. Flashbacks! Average
  11. Unbelievable Average
  12. Shift Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us