FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC Gods of Rock
Quiz about ACDC Gods of Rock

AC/DC Gods of Rock Trivia Quiz


This is a difficult quiz only for proper AC/DC fans.

A multiple-choice quiz by acdctnt40. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
acdctnt40
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,499
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1690
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (5/10), Guest 198 (8/10), Guest 65 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Brian Johnson sang two songs at his AC/DC audition. Can you name these two songs? Hint


Question 2 of 10
2. Before he joined AC/DC, Bon Scot was in several bands. Which one of these bands wasn't he in? Hint


Question 3 of 10
3. What were the last words spoken on the "Highway to Hell" album? Hint


Question 4 of 10
4. AC/DC's "Back in Black" is one of the best selling albums worldwide. Which is the only record to overtake it in worldwide sales? Hint


Question 5 of 10
5. When is Angus Young's birthday? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these was not an AC/DC producer? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these costumes did Angus never wear? Hint


Question 8 of 10
8. What was the release date of "Back in Black"? Hint


Question 9 of 10
9. What was one track that was ommited from the international version of "Dirty Deeds Done Dirt Cheap"? Hint


Question 10 of 10
10. Where were Bon Scott's ashes scattered? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 28 2024 : Guest 71: 5/10
Jan 12 2024 : Guest 198: 8/10
Jan 11 2024 : Guest 65: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Brian Johnson sang two songs at his AC/DC audition. Can you name these two songs?

Answer: "Nutbush City Limits" and "Whole Lotta Rosie"

Brian was a big Tina Turner fan so chose that song. The other AC/DC members were surprised as everyone else who came in asking to sing "Smoke on the Water!"
2. Before he joined AC/DC, Bon Scot was in several bands. Which one of these bands wasn't he in?

Answer: Rose Tattoo

Bon was in a fair few bands before joining AC/DC, from a hippie rock group (Fraternity) to a bubblegum pop band (The Valentines).
3. What were the last words spoken on the "Highway to Hell" album?

Answer: Shazbot, Nanu Nanu

It was a catchphrase from a show called "Mork & Mindy".
4. AC/DC's "Back in Black" is one of the best selling albums worldwide. Which is the only record to overtake it in worldwide sales?

Answer: Michael Jackson - "Thriller"

AC/DC's "Back in Black" was a "do or die effort" according to Angus Young, meaning that the album had to be good, or the band would have just been forgotten.
5. When is Angus Young's birthday?

Answer: March 31, 1955

Originaly, the record company claimed that Angus' birthday was in 1959 just to make him seem younger so it fitted his schoolboy image.
6. Which of these was not an AC/DC producer?

Answer: Dave Evans

Dave Evans was actually the original singer of AC/DC, the only songs released with him on are "Can I Sit Next To You Girl" and "Rockin' in the Parlour".
7. Which of these costumes did Angus never wear?

Answer: Policeman

He had these suits as well as his school suit before sticking with the suit.
8. What was the release date of "Back in Black"?

Answer: July 21, 1980

"Back in Black" was written and recorded only months after Bon Scott's death.
9. What was one track that was ommited from the international version of "Dirty Deeds Done Dirt Cheap"?

Answer: Jailbreak

Despite "Jailbreak" being the only one from this album which had a properly filmed video, for some reason, it was ommited from the international version.
10. Where were Bon Scott's ashes scattered?

Answer: Fremantle

Although he wasn't born in Fremantle, it is where he grew up.
Source: Author acdctnt40

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us