FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bon Scott
Quiz about Bon Scott

Bon Scott Trivia Quiz


Here's a short quiz about the life and times of Bon Scott. Ride on, Bon.

A multiple-choice quiz by DelGriffith. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
DelGriffith
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,197
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1915
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 143 (4/10), Guest 175 (8/10), Guest 71 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was Bon's real name? Hint


Question 2 of 10
2. When was Bon born? Hint


Question 3 of 10
3. How old was Bon when his family moved to Australia? Hint


Question 4 of 10
4. Was Bon ever incarcerated due to his wayward antics?


Question 5 of 10
5. What was the name of Bon's first band? Hint


Question 6 of 10
6. Was Bon ever married during his short life?


Question 7 of 10
7. What date did Bon die? Hint


Question 8 of 10
8. What were the last words spoken by Bon on the album "Highway to Hell"? Hint


Question 9 of 10
9. What position did Bon audition for in AC/DC? Hint


Question 10 of 10
10. Where does Bon lie at rest? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 143: 4/10
Feb 11 2024 : Guest 175: 8/10
Jan 28 2024 : Guest 71: 6/10
Jan 27 2024 : Guest 167: 8/10
Jan 11 2024 : Guest 65: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Bon's real name?

Answer: Ronald Belford Scott

Bon's real name was Ronald Belford Scott. When his family moved to Australia, his schoolmates called him the "Bonny Scot", and the name stuck.
2. When was Bon born?

Answer: July 9, 1946

Bon was born July 9, 1946 in Scotland.
3. How old was Bon when his family moved to Australia?

Answer: 6

Bon was 6 years old when his family moved to Australia in 1952.
4. Was Bon ever incarcerated due to his wayward antics?

Answer: Yes

Bon was commited to the Australian Child Welfare Department in 1963 for giving a false name to a police officer, escaping police custody, having unlawful carnal knowledge, and for stealing 12 gallons of gasoline.
5. What was the name of Bon's first band?

Answer: The Spektors

Bon's original band was called "The Spektors". They merged with "The Winzstons" and became "The Valentines". Bon later left to join "Fraternity", where he wrote many of AC/DC's early songs.
6. Was Bon ever married during his short life?

Answer: Yes

Bon married Irene Thornton in 1972. They divorced 6 years later following a horrific motorcycle accident that almost claimed Bon's life.
7. What date did Bon die?

Answer: February 19, 1980

Bon died shortly after recording the classic album "Highway to Hell". He was found dead in the front seat of his friend's car, having choked on his own vomit following a serious binge.
8. What were the last words spoken by Bon on the album "Highway to Hell"?

Answer: "Shazbot...Nanu, Nanu"

Bon was a fan of the tv show "Mork and Mindy" in which Robin Williams spoke the words "Shazbot...Nanu, Nanu" to end a transmission to his home planet. Seems only fitting that Bon would use the phrase to end his last album.
9. What position did Bon audition for in AC/DC?

Answer: Drummer

Bon was an avid drummer in school, and originally auditioned to be the drummer for AC/DC. Bon originally did not want to front the band, but he was half-drunk one night, and when Dave Evans failed to turn up for a show, Bon seized the opportunity.
10. Where does Bon lie at rest?

Answer: Fremantle, Australia

Bon's body lies in Freemantle Cemetary. Many fans flock to his gravesite every year to pay homage to the great one. For a picture of his grave, visit:

www.geocities.com/SunsetStrip/Club/2660/bonscott.html
Source: Author DelGriffith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Average
2. AC/DC The Greatest Average
3. AC/DC 1991 Donington Concert Average
4. It's A Long Way! Average
5. AC/DC: Who was the drummer? Average
6. AC/DC Album Match Average
7. On Which AC/DC Album? Average
8. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average
9. AC/DC Average
10. AC/DC Basics Average
11. The AC/DC Files - "High Voltage" (non-AU version) Average
12. High Voltage Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us