Quiz about For the ACDC Hardcore Fan
Quiz about For the ACDC Hardcore Fan

For the AC/DC Hardcore Fan Trivia Quiz


If you are a major AC/DC fan, this should be a cinch for you.

A multiple-choice quiz by acdcrocksall. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
acdcrocksall
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,969
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1792
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), Guest 71 (4/10), Guest 172 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the location of Bon Scott's death? Hint

Glasgow, Scotland
67 Overhill Road Dulwich London
Sydney, Australia
America

2. What is the name of Angus' wife? Hint

Linda
Ellen
Anna
Lory

3. Do Malcolm and Angus have a sister named Margaret?

Yes
No

4. When is Angus Young's birthday? Hint

March 30th 1955
July 1st 1955
October 12th 1957
March 31st 1955

5. On what album did Phil Rudd return after his long absence from the band? Hint

"Blow Up your Video"
"Razor's Edge"
"Ballbreaker"
"Stiff Upper Lip"

6. Do Angus and Malcolm have dinosaur fossils named after them?

Yes
No

7. Does the the band Green Day have an album called "Dookie" featuring a small picture of Angus?

Yes
No

8. Is the song "Let's Get It Up" featured on the "Back in Black" album?

Yes
No

9. What songs did singer Brian Johnson perform while trying out for the band? Hint

"Highway to Hell" and "Whole Lotta Rosie"
"TNT" and "Dirty Deeds Done Dirt Cheap"
"Dog Eat Dog" and "Girls Got Rhythm"
"Nutbush City Limits" and "Whole Lotta Rosie"

10. (This is just a funny question) Which one wears the AC/DC shirt? Beavis or Butthead? Hint

Beavis
Butthead
Neither
Dunno


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the location of Bon Scott's death?

Answer: 67 Overhill Road Dulwich London

Bon Scott died after drinking 7 doubleshot whiskeys at the Music Machine in Camden town; sadly he was found dead in the back of a friend's car.
2. What is the name of Angus' wife?

Answer: Ellen

The name of Angus' wife is Ellen.
3. Do Malcolm and Angus have a sister named Margaret?

Answer: Yes

This is true. Margaret suggested that Angus wear his school uniform on stage.
4. When is Angus Young's birthday?

Answer: March 31st 1955

Angus was born March 31st 1955, but a magazine published that he was born in 1959 to make him look younger and fit the schoolboy image.
5. On what album did Phil Rudd return after his long absence from the band?

Answer: "Ballbreaker"

After the leaving the band in 1983 due to some personal problems, Phil Rudd quietly joined the band for the making of "Ballbreaker".
6. Do Angus and Malcolm have dinosaur fossils named after them?

Answer: Yes

One species was named for Malcolm (Maldybulakia malcolmi) and one species was named for Angus (Maldybulakia angusi). "Malcolmi" was deposited in (possibly lived in?) a lake that ponded in volcanic terrain in southern New South Wales 383 million years ago. "Angusi" got deposited in floodplain sand in a river system not far from Canberra about 414 million years ago.
7. Does the the band Green Day have an album called "Dookie" featuring a small picture of Angus?

Answer: Yes

If you look closely at the cover of Green Day's "Dookie" album, you can see a picture of AC/DC's Angus Young. (Look at the the guitarist standing on the roof of the building on the bottom right hand corner)
8. Is the song "Let's Get It Up" featured on the "Back in Black" album?

Answer: No

The song "Let's Get It Up" is on the "For Those About To Rock" album.
9. What songs did singer Brian Johnson perform while trying out for the band?

Answer: "Nutbush City Limits" and "Whole Lotta Rosie"

Brian sang "Nutbrush City Limits" and "Whole Lotta Rosie" at his audition for AC/DC. Malcolm states he was relieved that he did not suggest "Smoke on the Water" as many other people trying out did.
10. (This is just a funny question) Which one wears the AC/DC shirt? Beavis or Butthead?

Answer: Butthead

If you watch the show, Butthead wears an AC/DC shirt, and at times you'll catch them singing an AC/DC tune.
Source: Author acdcrocksall

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 12 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 10 2023 : Guest 172: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. AC/DC Average
2. AC/DC 1991 Donington Concert Average
3. AC/DC The Greatest Average
4. It's A Long Way! Average
5. AC/DC Album Match Average
6. On Which AC/DC Album? Average
7. AC/DC: Who was the drummer? Average
8. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average
9. AC/DC Average
10. AC/DC Basics Average
11. The AC/DC Files - "High Voltage" (non-AU version) Average
12. Powerage Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us