FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What do YOU know about ACDC
Quiz about What do YOU know about ACDC

What do YOU know about AC/DC? Trivia Quiz


AC/DC is my favourite band, and I was wandering how much all you other AC/DC fans knew about them. The first five questions are general trivia about the band, and the last five are about lyrics. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Shazbon. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
Shazbon
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223,920
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1427
Last 3 plays: Guest 1 (1/10), Guest 104 (9/10), BlueBlaze722 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the ORIGINAL singer for AC/DC? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the FIRST drummer for AC/DC? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the band Malcolm Young was in prior to starting AC/DC? Hint


Question 4 of 10
4. On what date did Ronald Belford 'Bon' Scott die? Hint


Question 5 of 10
5. Complete this lyric: "I've got the devil in my blood, tellin' me what to do...". Hint


Question 6 of 10
6. Correct this mis-heard lyric: "Dirty Deeds, thunder chief" Hint


Question 7 of 10
7. What song is this lyric from: "See it on the television every day, hear it on the radio, it ain't humid but it sure is hot, down in Mexico"? Hint


Question 8 of 10
8. What album is the song "If You Want Blood, You Got It" from? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following songs is from the album "High Voltage"? (the AUSTRALIAN release of "High Voltage", not the overseas version, which is a mix of "TNT" and the Australian "High Voltage"). Hint


Question 10 of 10
10. What year was the album "Fly On The Wall" released? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 1: 1/10
Apr 03 2024 : Guest 104: 9/10
Mar 11 2024 : BlueBlaze722: 8/10
Mar 11 2024 : Guest 174: 2/10
Feb 14 2024 : Guest 172: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the ORIGINAL singer for AC/DC?

Answer: Dave Evans

Dave Evan joined the band in '73, but Malcolm and Angus got rid of him because he failed to turn up to a gig from being drunk.
2. Who was the FIRST drummer for AC/DC?

Answer: Colin Burgess

Although Rudd was in the band when they became famous, Burgess was on the bands first single. Rudd was also the drummer for The Masters Apprentices for years prior to his joining AC/DC.
3. What was the name of the band Malcolm Young was in prior to starting AC/DC?

Answer: Velvet Underground

Malcolm was in a local band called, Velvet Underground. No, not the drug riddled Lou Reed band. The Valentines and Fraternity were both bands Bon Scott was in before joining AC/DC and Tantrum was the band Angus Young tried to start before Malcolm asked him to be lead guitarist for AC/DC.
4. On what date did Ronald Belford 'Bon' Scott die?

Answer: 19th February, 1980

Although his death was ANNOUNCED on the 20th, Bon Scott was declared dead on the 19th.
5. Complete this lyric: "I've got the devil in my blood, tellin' me what to do...".

Answer: and I'm all ears.

From the song "Rock and Roll Singer" off the "High Voltage"album.
6. Correct this mis-heard lyric: "Dirty Deeds, thunder chief"

Answer: Dirty Deeds, Done, Dirt, Cheap

From the title Song off the "Dirty Deeds, Done Dirt Cheap" album.
7. What song is this lyric from: "See it on the television every day, hear it on the radio, it ain't humid but it sure is hot, down in Mexico"?

Answer: Riff Raff

Riff Raff is off the "Powerage" album.
8. What album is the song "If You Want Blood, You Got It" from?

Answer: Highway To Hell

The song "If You Want Blood, You Got It" is off "Highway to Hell". "If You Want Blood..." is the live album.
9. Which of the following songs is from the album "High Voltage"? (the AUSTRALIAN release of "High Voltage", not the overseas version, which is a mix of "TNT" and the Australian "High Voltage").

Answer: Soul Stripper

"Soul Stripper" is from the original "High Voltage" album, released in 1974. The SONG "High Voltage" was released on the '75 album "T.N.T" and was on the British and American re-release of "High Voltage" which was primarily the "T.N.T" album with a few songs traded out for songs off the "High Voltage" album.
10. What year was the album "Fly On The Wall" released?

Answer: 1985

"Fly On The Wall" was released with a video which was, in my honest opinion, kinda dodgy.
Source: Author Shazbon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Basics Average
2. AC/DC! Tough
3. It's A Long Way! Average
4. AC/DC Average
5. AC/DC Fun Trivia Tough
6. AC/DC - "Highway To Hell" Average
7. The Ultimate AC/DC Average
8. AC/DC-World's Heaviest Metal Band Average
9. AC/DC Tough
10. AC/DC Tracks and Albums In Other Words Tough
11. The Quiz Of AC/DC Average
12. AC/DC! Rock on! Average

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us