FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC
Quiz about ACDC

10 AC/DC Questions | Music Trivia Quiz


For those about to rock ... this one might be slightly harder than others.

A multiple-choice quiz by alienspacerock. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,075
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3653
- -
Question 1 of 10
1. In the song 'Down Payment Blues', what can't Bon Scott afford? Hint


Question 2 of 10
2. 'It's a long way to the top if you want to....' do what? Hint


Question 3 of 10
3. Which song contains the phrase 'bring on the dancing girls, and put the champagne on ice'? Hint


Question 4 of 10
4. If you give Bon Scott a bullet in the song 'Gimme a Bullet', what will he do with it? Hint


Question 5 of 10
5. 'In the beginning, back in _______, man didn't know about a rock-n-roll show, and all that jive' What year fills in the blank? Hint


Question 6 of 10
6. How many AC/DC songs have hit the Billboard's Top 40? Hint


Question 7 of 10
7. Name the song: 'You gotta see me leaning on the bar, I got my head in a whiskey jar....'? Hint


Question 8 of 10
8. In the song 'Ride On', the one-way ticket that Bon buys goes where? Hint


Question 9 of 10
9. In the song 'If You Want Blood', which one of these places will you NOT find blood? Hint


Question 10 of 10
10. Which song contains the phrase '....slicked back hair, skin-tight jeans, cadillac car, and a teenage dream...'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the song 'Down Payment Blues', what can't Bon Scott afford?

Answer: gasoline

He got himself a Cadillac but can't afford the gasoline.
2. 'It's a long way to the top if you want to....' do what?

Answer: rock n roll

The song is on the 'High Voltage' album.
3. Which song contains the phrase 'bring on the dancing girls, and put the champagne on ice'?

Answer: 'Sin City'

From the 'Powerage' album.
4. If you give Bon Scott a bullet in the song 'Gimme a Bullet', what will he do with it?

Answer: bite it

And he'll make believe it's you!
5. 'In the beginning, back in _______, man didn't know about a rock-n-roll show, and all that jive' What year fills in the blank?

Answer: 1955

From 'Let There Be Rock'.
6. How many AC/DC songs have hit the Billboard's Top 40?

Answer: More than five

'You Shook Me All Night Long' 'Back in Black' 'Money Talks'. The list goes on...
7. Name the song: 'You gotta see me leaning on the bar, I got my head in a whiskey jar....'?

Answer: 'Shake Your Foundations'

From the album 'Fly On The Wall'.
8. In the song 'Ride On', the one-way ticket that Bon buys goes where?

Answer: the wrong way

'Ride On' is found on the 'Dirty Deeds' album. It was also added to a couple compilation discs as well.
9. In the song 'If You Want Blood', which one of these places will you NOT find blood?

Answer: in a car

My personal favorite song.
10. Which song contains the phrase '....slicked back hair, skin-tight jeans, cadillac car, and a teenage dream...'?

Answer: 'Rocker'

Off the 'Dirty Deeds' album.
Source: Author alienspacerock

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Gods of Rock Difficult
2. High Voltage Average
3. The Quiz Of AC/DC Average
4. The AC/DC Files: Dirty Deeds Done Dirt Cheap (AU) Tough
5. Bon Scott Tough
6. Highway to Hell Average
7. For the AC/DC Hardcore Fan Average
8. AC/DC Average
9. What do YOU know about AC/DC? Average
10. AC/DC: 1970s Average
11. AC/DC: 1980s Tough
12. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average

5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us