FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC 1980s
Quiz about ACDC 1980s

AC/DC: 1980s Trivia Quiz


Hello, this is a quiz on AC/DC's songs and albums of the 1980s. Enjoy. Note: This quiz does not contain info about "Flick of the Switch" from 1983.

A multiple-choice quiz by acdcrocks_17. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
acdcrocks_17
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,289
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1430
Last 3 plays: Guest 71 (8/10), Guest 167 (8/10), Guest 198 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the song "Hells Bells", how many times does the gong sound? Hint


Question 2 of 10
2. What was the purpose of the song "Rock And Roll Ain't Noise Pollution"? Hint


Question 3 of 10
3. Finish the lyrics from the song "Spellbound". "Ohh I'm spellbound. My world..." Hint


Question 4 of 10
4. According to AC/DC, where does evil sleep? Hint


Question 5 of 10
5. Which AC/DC song states that you shouldn't talk to strangers? Hint


Question 6 of 10
6. Did anybody tell you "who made who"?


Question 7 of 10
7. "Who Made Who" is a soundtrack for a movie.


Question 8 of 10
8. The song "Hells Bells" appears on which album? Hint


Question 9 of 10
9. AC/DC released a song called "Blow Up Your Video".


Question 10 of 10
10. What does AC/DC want to see when you get up? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 28 2024 : Guest 71: 8/10
Jan 27 2024 : Guest 167: 8/10
Jan 22 2024 : Guest 198: 6/10
Jan 12 2024 : Guest 89: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the song "Hells Bells", how many times does the gong sound?

Answer: 13

"Hells Bells" is on the 1980 album "Back In Black". This topped the charts selling 10 million copies in one year. As of 2006, 44 million copies have been sold. The final two gong sounds in the song are difficult to hear because Angus has already started playing the guitar.
2. What was the purpose of the song "Rock And Roll Ain't Noise Pollution"?

Answer: AC/DC wrote it as a "bug off" to all critics

You can read about this in the booklet that comes with the "Back In Black" album. AC/DC has never cared about what other bands think of them and have never been insecure about how they rock. "Rock And Roll Ain't Noise Pollution" in my opinion is an even better sign off than "For Those About To Rock".
3. Finish the lyrics from the song "Spellbound". "Ohh I'm spellbound. My world..."

Answer: keeps tumbling down

This is one of my favorite songs off "For Those About To Rock".
4. According to AC/DC, where does evil sleep?

Answer: beside you

This is from the song "Evil Walks" on the album "For Those About To Rock".
Lyrics: "Evil walks behind you. Evil SLEEPS BESIDE YOU. Evil talks around you. Ohhhhhhh, evil walks."
5. Which AC/DC song states that you shouldn't talk to strangers?

Answer: Danger

"Don't talk to no stranger in this town!" This is off the 1985 album "Fly On The Wall".
6. Did anybody tell you "who made who"?

Answer: No

"Who made who. Who made you. Who made who. Oh, ain't nobody told you." This is from the title track of the 1986 album "Who Made Who".
7. "Who Made Who" is a soundtrack for a movie.

Answer: Yes

"Who Made Who" is the soundtrack for 1986 film "Maximum Overdrive". Stephen King wrote it about machines coming to life.
8. The song "Hells Bells" appears on which album?

Answer: the song appeared on both of these albums

"Hells Bells" was recorded for "Back In Black" but was added to "Who Made Who" for the soundtrack of the film "Maximum Overdrive".
9. AC/DC released a song called "Blow Up Your Video".

Answer: False

There is an album "Blow Up Your Video"(1988) but there is not a song named after the album.
10. What does AC/DC want to see when you get up?

Answer: the whites on your eyes

"I wanna see you get up. See the whites on your eyes. Ohh, I'm a Heatseeker". The song "Heatseeker" was released on "Blow Up Your Video" in 1988.
Source: Author acdcrocks_17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Average
2. AC/DC The Greatest Average
3. AC/DC 1991 Donington Concert Average
4. It's A Long Way! Average
5. AC/DC: Who was the drummer? Average
6. AC/DC Album Match Average
7. On Which AC/DC Album? Average
8. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average
9. AC/DC Average
10. AC/DC Basics Average
11. The AC/DC Files - "High Voltage" (non-AU version) Average
12. High Voltage Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us