FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC
Quiz about ACDC

AC/DC! Trivia Quiz


Not for the casual fan, though a few won't be too hard. Mostly about the band and their albums in the 70's and 80's.

A multiple-choice quiz by SaxMan4. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
SaxMan4
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,407
Updated
Nov 28 22
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
8926
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (9/20), Guest 184 (19/20), Guest 174 (11/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who was the original singer for the band? Hint


Question 2 of 20
2. What country were the Youngs originally from? Hint


Question 3 of 20
3. "She gave me the Jack" - In "The Jack", what is Bon REALLY talking about getting? Hint


Question 4 of 20
4. All of the following are titles to AC/DC tunes: "Little Lover" Bad Boy Boogie" "Can I Sit Next to You Girl" "What's Next to the Moon"


Question 5 of 20
5. What was the title of the band's first live album?

Answer: (Four Words- no punctuation)
Question 6 of 20
6. The songs, 'Gone Shooting', 'Down Payment Blues', and 'Kicked in the Teeth' are on which album?

Answer: (One Word)
Question 7 of 20
7. What kind of guitar does Angus Young play in concert? Hint


Question 8 of 20
8. Which tune off of 'High Voltage' has the guys saying, 'Oi, Oi, Oi,' as backing vocals?

Answer: (One Word, no punctuation/periods)
Question 9 of 20
9. The guy who produced the band's first few albums had what previous connection to the band? Hint


Question 10 of 20
10. The songs, 'Girls Got Rhythm," "Night Prowler," and "Touch Too Much,' are on what album?

Answer: (Three Words)
Question 11 of 20
11. What's the significance of the name 'Geordie'? Hint


Question 12 of 20
12. What is the unusual (for AC/DC) instrument found on 'It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock and Roll)'? Hint


Question 13 of 20
13. Which early '80s AC/DC song features the sound of cannon-fire?

Answer: (5 Words no punctuation)
Question 14 of 20
14. Which band member is the oldest? Hint


Question 15 of 20
15. Which of the following about Bon Scott is FALSE? Hint


Question 16 of 20
16. AC/DC never released a slow song on an album.

Answer: (One Word)
Question 17 of 20
17. Which of these albums debuted the controversial song "Big Balls"? Hint


Question 18 of 20
18. What distinction did 'Back in Black' gain after its release? Hint


Question 19 of 20
19. Who was the producer for 'Highway to Hell', 'Back in Black', and 'For Those About to Rock'? Hint


Question 20 of 20
20. What are the very last words you hear Bon Scott speaking on the last song of the last album he ever recorded? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 76: 9/20
Feb 29 2024 : Guest 184: 19/20
Feb 27 2024 : Guest 174: 11/20
Feb 25 2024 : Guest 149: 5/20
Feb 24 2024 : Guest 210: 5/20
Feb 24 2024 : Guest 70: 17/20
Feb 22 2024 : Guest 58: 16/20
Feb 22 2024 : Guest 130: 4/20
Feb 21 2024 : Guest 104: 11/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the original singer for the band?

Answer: Dave Evans

Very few people have heard of this guy, I didn't til recently. Apparently, Dave didn't have the right persona to represent the type of music they played.
2. What country were the Youngs originally from?

Answer: Scotland

They were born in Scotland, then later moved to Australia, where the band hit it big. Does anyone know if they still live there, or back in the UK? I'm assuming it's the latter...
3. "She gave me the Jack" - In "The Jack", what is Bon REALLY talking about getting?

Answer: A sexually transmitted disease

The Jack is slang for gonorrhea. The original lyrics from the studio album weren't as blatant as what Bon sang on the live album. But were quite clever, in my opinion.
4. All of the following are titles to AC/DC tunes: "Little Lover" Bad Boy Boogie" "Can I Sit Next to You Girl" "What's Next to the Moon"

Answer: True

If you didn't recognize ANY of these, this quiz was probably too hard for you.
5. What was the title of the band's first live album?

Answer: If You Want Blood

What a great album! The opening riffs to 'Riff Raff' are awesome. The album cover is pretty cool too, showing Angus getting his guitar shoved through his stomach.
6. The songs, 'Gone Shooting', 'Down Payment Blues', and 'Kicked in the Teeth' are on which album?

Answer: Powerage

Other standout songs on this album include "Riff Raff" and "Sin City."
7. What kind of guitar does Angus Young play in concert?

Answer: Gibson SG

Been playing an 'SG as for as long as I can tell! Sure it sounds good, but I wonder if he also likes it because the double cutaways look like horns....?
8. Which tune off of 'High Voltage' has the guys saying, 'Oi, Oi, Oi,' as backing vocals?

Answer: TNT

Where the heck does 'Oi' come from?! Must be an Australian thing.
9. The guy who produced the band's first few albums had what previous connection to the band?

Answer: Was Angus and Malcolm's brother

George Young was in an Australian band called The Easybeats, who had a hit tune called, 'Friday on My Mind.' His being a musician helped Angus and Malcolm follow the same path.
10. The songs, 'Girls Got Rhythm," "Night Prowler," and "Touch Too Much,' are on what album?

Answer: Highway to Hell

My all-time favorite AC/DC album! It's a shame that Bon died, who knows how good the next album would've been with him...
11. What's the significance of the name 'Geordie'?

Answer: Brian Johnson's previous band

Brian was named lead singer within a few months of Bon's tragic death. What a screamer! I'm still baffled how Brian can actually produce those throat-shredding sounds night after night. According to one source (www.ac-dc.net) GEORDIE once toured in the UK with an opening band called FRATERNITY, whose lead singer at the time was...Bon Scott!
12. What is the unusual (for AC/DC) instrument found on 'It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock and Roll)'?

Answer: bagpipes

I believe Bon Scott played them. The Youngs and Bon were of Scottish descent.
13. Which early '80s AC/DC song features the sound of cannon-fire?

Answer: For Those About to Rock

Fire! Pretty loud in concert, with smoke rings floating over the audience.
14. Which band member is the oldest?

Answer: Brian Johnson

Brian was born in 1947
Cliff Williams in '49
Malcolm in '53
Phil in '54
and "baby" Angus in '55 or '59, depending on which source you believe.
15. Which of the following about Bon Scott is FALSE?

Answer: He died from a car crash

He died after a night of heavy drinking. He did drive into something, but that didn't kill him. The rest of the stuff, believe it or not, is true.
16. AC/DC never released a slow song on an album.

Answer: false

I said slow song, not ballad. "Little Lover, The Jack, Night Prowler, and Ride On" were a few of their slow songs. Apparently, they did release a ballad called "Love Song" on the Australian version of the High Voltage album.
17. Which of these albums debuted the controversial song "Big Balls"?

Answer: Dirty Deeds

Only a couple area radio stations would play it. AC/DC was never known for their ability to be SUBTLE.
18. What distinction did 'Back in Black' gain after its release?

Answer: Biggest selling Heavy Metal album ever

T E N M I L L I O N sold at that time. That's a lotta vinyl. P.S. As of December 2002, the 'Back in Black' album has sold over FORTY million copies.
19. Who was the producer for 'Highway to Hell', 'Back in Black', and 'For Those About to Rock'?

Answer: Robert 'Mutt' Lange

Mutt kicked butt on 'Highway' especially. Mutt has produced a LOT of huge-selling albums, including some with Def Leppard, Foreigner, and The Cars. He recently produced the hit album of, and married Shania Twain. Lucky man!
20. What are the very last words you hear Bon Scott speaking on the last song of the last album he ever recorded?

Answer: Shazbot. Nanu Nanu.

It's at the end of 'Night Prowler.' I guess he was a fan of the TV sitcom, 'Mork and Mindy,' which was popular at the time. Rock on, Bon.
Source: Author SaxMan4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Gods of Rock Difficult
2. High Voltage Average
3. The Quiz Of AC/DC Average
4. The AC/DC Files: Dirty Deeds Done Dirt Cheap (AU) Tough
5. Bon Scott Tough
6. Highway to Hell Average
7. For the AC/DC Hardcore Fan Average
8. AC/DC Average
9. What do YOU know about AC/DC? Average
10. AC/DC: 1970s Average
11. AC/DC: 1980s Tough
12. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us