FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDCWorlds Heaviest Metal Band
Quiz about ACDCWorlds Heaviest Metal Band

AC/DC-World's Heaviest Metal Band Quiz


AC/DC - one of the greatest heavy metal bands of all time. This should be easy for any hard core AC/DC fan. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
diamondjim68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,544
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3925
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the group's hard drinking, heavily tattoed, womanizing wildman who sang lead on all their albums from "High Voltage" to "Highway To Hell"? Hint


Question 2 of 10
2. What song was not included on their first American release "High Voltage"? Hint


Question 3 of 10
3. What year was "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" released in America? Hint


Question 4 of 10
4. When a critic stated that AC/DC made 10 albums that all sounded the same, an angry Angus responded that he was a liar. What was his defense? Hint


Question 5 of 10
5. What was the only Bon Scott song to be included on their 1986 soundtrack "Who Made Who"? Hint


Question 6 of 10
6. "Highway To Hell" was written about the rigors of touring.


Question 7 of 10
7. "Back In Black" was written as a foil to The Beatles White Album.


Question 8 of 10
8. What was the group's first Number 1 American album? Hint


Question 9 of 10
9. What tragic event happened at the group's concert at Salt Lake City in 1991? Hint


Question 10 of 10
10. What classic AC/DC song was included in the Howard Stern "Private Parts" movie.

Answer: (6 Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 26 2024 : Guest 198: 7/10
Dec 25 2023 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the group's hard drinking, heavily tattoed, womanizing wildman who sang lead on all their albums from "High Voltage" to "Highway To Hell"?

Answer: Bon Scott

Scott was originally their chauffeur and then became their singer. Tragically, he died in February, 1980 after choking on his own vomit from a night of alcohol consumption.
2. What song was not included on their first American release "High Voltage"?

Answer: Show Business

"Show Business" was eventually released in America for the first time on a 1984 EP titled "'74 Jailbreak".
3. What year was "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" released in America?

Answer: 1981

"Dirty Deeds" was released in England in 1976 after it was recorded. Controversy over the album's lyrics halted its American release for 5 years.
4. When a critic stated that AC/DC made 10 albums that all sounded the same, an angry Angus responded that he was a liar. What was his defense?

Answer: "We made 11 albums that all sounded the same"

They stuck to their guns and played their aggressive, simple and unsubtle style.
5. What was the only Bon Scott song to be included on their 1986 soundtrack "Who Made Who"?

Answer: Ride On

They wanted to prove they hadn't forgotten their old friend.
6. "Highway To Hell" was written about the rigors of touring.

Answer: True

Their critics believed it was about Satan worship. Another song from that album "Night Prowler" was rumored to have inspired a stalker to prey on female victims.
7. "Back In Black" was written as a foil to The Beatles White Album.

Answer: False

"Back In Black" was a memorandum to Bon Scott. It was the first album with their new singer, Brian Johnson.
8. What was the group's first Number 1 American album?

Answer: For Those About To Rock (We Salute You)

Unfortunately, it was also the first album not to outsell its predecessor. It couldn't quite match up to their monsterous "Back In Black" album.
9. What tragic event happened at the group's concert at Salt Lake City in 1991?

Answer: 3 fans were crushed to death on their way to the front row

The incident was so devastating for the band that guitarist Malcolm Young refuses to ever talk about it.
10. What classic AC/DC song was included in the Howard Stern "Private Parts" movie.

Answer: You Shook Me All Night Long

It was originally from "Back In Black". It was also on the "Who Made Who" soundtrack and was even in the theatrical trailer for the first "Charlie's Angels" movie.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Basics Average
2. AC/DC! Tough
3. It's A Long Way! Average
4. AC/DC Average
5. AC/DC Fun Trivia Tough
6. AC/DC - "Highway To Hell" Average
7. The Ultimate AC/DC Average
8. AC/DC Tough
9. AC/DC Tracks and Albums In Other Words Tough
10. The Quiz Of AC/DC Average
11. AC/DC! Rock on! Average
12. Angus Young: master of the guitar Tough

2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us