FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Angus Young master of the guitar
Quiz about Angus Young master of the guitar

Angus Young: master of the guitar Quiz


Here's a short quiz on AC/DC's lead guitarist, Angus Young. Some questions may be difficult depending on how well you know Mr. Young.

A multiple-choice quiz by DelGriffith. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
DelGriffith
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
152,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2583
Last 3 plays: Guest 222 (10/10), Guest 1 (4/10), Guest 8 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What type of guitar does Angus play? Hint


Question 2 of 10
2. What date was Angus born? Hint


Question 3 of 10
3. What date did Angus "die"? Hint


Question 4 of 10
4. What is Angus' middle name? Hint


Question 5 of 10
5. How many siblings does Angus have? Hint


Question 6 of 10
6. What did Angus do before he joined AC/DC? Hint


Question 7 of 10
7. What year/model was Angus' first Gibson SG? Hint


Question 8 of 10
8. What brand of amplifier does Angus use? Hint


Question 9 of 10
9. What gauge of strings does Angus use? Hint


Question 10 of 10
10. Who gave Angus the idea to wear his schoolboy uniform on stage? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 222: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 1: 4/10
Mar 07 2024 : Guest 8: 3/10
Feb 27 2024 : Guest 143: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What type of guitar does Angus play?

Answer: Gibson SG

Angus has not always played an SG. He started off with a Les Paul, but changed to the SG because of the sound difference, and because he liked the double cutaway style. He also keeps a Telecaster on hand as an emergency spare.
2. What date was Angus born?

Answer: March 31, 1955

Angus was born March 31, 1955 in Glasgow, Scotland. A magazine once published that he was born in 1959 so as to keep up the pretense on Angus being a young schoolboy.
3. What date did Angus "die"?

Answer: June 16, 2003

CMU, the daily music newsletter of Unlimited Media, Inc. issued a false report that Angus had passed away at the age of 48 on June 16, 2003. It is unclear where the story came from, or who okayed it, but it is nonetheless untrue. Angus is quite alive and well. Long live Angus!
4. What is Angus' middle name?

Answer: McKinnon

Angus McKinnon Young. How much cooler of a name could you have?
5. How many siblings does Angus have?

Answer: seven

William and Margaret Young had eight children, including George (AC/DC's early influence and producer), Malcolm (AC/DC's founder and rhythm guitarist), and of course, Angus.
6. What did Angus do before he joined AC/DC?

Answer: Printer

"Routine day jobs fueled their dreams of making it as rockers. 'I was a printer,' confides Angus, 'and I just got out as quickly as I could. I used to play at night, and turn up all the time. So they were quite happy to see the back of me, and I was quite happy to see the back of them.'" http://www.crabsodyinblue.com/acdcguitarplayerfeb84.htm
7. What year/model was Angus' first Gibson SG?

Answer: 1968

Angus still has and plays his original '68 SG.
8. What brand of amplifier does Angus use?

Answer: Marshall

Angus usually plays through Marshall amplifiers, with no effects pedals.
9. What gauge of strings does Angus use?

Answer: .009-.042

Angus usually uses .009-.042 gauge Ernie Ball strings, with an extra heavy Fender pick in the normal cut.
10. Who gave Angus the idea to wear his schoolboy uniform on stage?

Answer: His sister

Angus' sister Margaret gave him the idea to wear his schoolboy uniform on stage, because Angus used to pick up his guitar as soon as he walked in the door from school, without bothering to change out of his uniform. Margaret actually hand-sewed the costumes for the first couple of years.
Source: Author DelGriffith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Average
2. AC/DC The Greatest Average
3. AC/DC 1991 Donington Concert Average
4. It's A Long Way! Average
5. AC/DC: Who was the drummer? Average
6. AC/DC Album Match Average
7. On Which AC/DC Album? Average
8. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average
9. AC/DC Average
10. AC/DC Basics Average
11. The AC/DC Files - "High Voltage" (non-AU version) Average
12. High Voltage Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us