FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC  Highway To Hell
Quiz about ACDC  Highway To Hell

AC/DC - "Highway To Hell" Trivia Quiz


This is a ten-question quiz about one of the hardest rock bands, AC/DC's, seventh album and last for lead singer Bon Scott. One may have to know some of the band's history to complete this quiz.

A multiple-choice quiz by AngusJunior22. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,368
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4409
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 64 (7/10), Guest 143 (9/10), Guest 174 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. First of all, when was this album produced? Hint


Question 2 of 10
2. In which song on this album do the lyrics "Shazbot. Nanu,nanu." appear? Hint


Question 3 of 10
3. In the song "Girls Got Rythm" Bon Scott's "baby" is like a _____ brand. (Fill in the blank) Hint


Question 4 of 10
4. Who drums for this album? Hint


Question 5 of 10
5. What does Angus Young's hat have on it on the album cover? Hint


Question 6 of 10
6. "Ain't it a shame...to be _____" Fill in the blank. Hint


Question 7 of 10
7. Who is the farthest back on the cover of this album? Hint


Question 8 of 10
8. What is the longest song on the album? Hint


Question 9 of 10
9. What is the shortest song on the album? Hint


Question 10 of 10
10. The lyrics "It was one of those nights, when you turn off the lights" come from which song on this album? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 64: 7/10
Feb 27 2024 : Guest 143: 9/10
Feb 27 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 14 2024 : Guest 172: 6/10
Feb 11 2024 : PHILVV: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 136: 7/10
Feb 01 2024 : Guest 38: 9/10
Jan 28 2024 : Guest 69: 9/10
Jan 24 2024 : fletch1165: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First of all, when was this album produced?

Answer: 1979

This AC/DC album was produced in 1979 by Robert John "Mutt" Lange. It was one of AC/DC's biggest hits yet but not so long after it was released, lead singer Bon Scott passed away.
2. In which song on this album do the lyrics "Shazbot. Nanu,nanu." appear?

Answer: Night Prowler

As a fan of Robin Williams, Bon Scott ended the song "Night Prowler" with Williams' famous catch phrase "Shazbot. Nanu,nanu." It came from Williams' character Mork in the TV show "Mork and Mindy".
3. In the song "Girls Got Rythm" Bon Scott's "baby" is like a _____ brand. (Fill in the blank)

Answer: Lethal

"She's like a lethal brand. Too great for any man. She gives me first degree. She really satisfy me."
4. Who drums for this album?

Answer: Phil Rudd

AC/DC went through a number of drummers over the years. Chris Slade and Phil Rudd were used for most of the time.
5. What does Angus Young's hat have on it on the album cover?

Answer: Horns

Angus also has a tail and a knapsack slung over his shoulder.
6. "Ain't it a shame...to be _____" Fill in the blank.

Answer: Shot down in flames

These lyrics come from the chorus of track number six "Shot Down In Flames".
7. Who is the farthest back on the cover of this album?

Answer: Cliff Williams

On the cover from left to right are Malcolm Young, Cliff Williams, Phil Rudd, Angus Young, and Bon Scott.
8. What is the longest song on the album?

Answer: Night Prowler

The song "Night Prowler" continues its haunting ring for six minutes and 13 seconds.
9. What is the shortest song on the album?

Answer: Get It Hot

The song "Get It Hot" only goes on for two minutes and 24 seconds.
10. The lyrics "It was one of those nights, when you turn off the lights" come from which song on this album?

Answer: Touch Too Much

"It was one of those nights, when you turn off the lights, and everythin' comes into view. She was taking her time, I was losing my mind."
Source: Author AngusJunior22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Basics Average
2. AC/DC! Tough
3. It's A Long Way! Average
4. AC/DC Average
5. AC/DC Fun Trivia Tough
6. The Ultimate AC/DC Average
7. AC/DC-World's Heaviest Metal Band Average
8. AC/DC Tough
9. AC/DC Tracks and Albums In Other Words Tough
10. The Quiz Of AC/DC Average
11. AC/DC! Rock on! Average
12. Angus Young: master of the guitar Tough

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us