FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Back in Black
Quiz about Back in Black

Back in Black Trivia Quiz


Hey everbody. This will be my first AC/DC album series quiz in the new era. "Back in Black" was, and is still, AC/DC's biggest hit record. Enjoy, and comment if you like.

A multiple-choice quiz by ACDC58. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
ACDC58
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,618
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
789
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 143 (4/10), Guest 167 (10/10), Guest 198 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was the album "Back in Black" released? Hint


Question 2 of 10
2. Who produced the album "Back in Black"? Hint


Question 3 of 10
3. "Back in Black" is AC/DC's greatest selling album. Of the following milestones, which most accurately describes how many albums have been sold? Hint


Question 4 of 10
4. Which song from "Back in Black" made it to the US Billboard Top 100 in the year of its release? Hint


Question 5 of 10
5. How many singles were released in the USA from the album "Back in Black"? Hint


Question 6 of 10
6. Where was "Back in Black" recorded? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the singer on the "Back in Black" album?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. Bon Scott has written all the lyrcis on the album before he died.


Question 9 of 10
9. Which song from "Back in Black" features the sound of a cigarette being lit and then smoked in the early seconds of the song? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these drinks is mentioned in "Have a Drink on Me?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 143: 4/10
Jan 27 2024 : Guest 167: 10/10
Jan 19 2024 : Guest 198: 7/10
Jan 08 2024 : Guest 192: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the album "Back in Black" released?

Answer: 1980

The album was released just five short months after the death of Bon Scott. Bon Scott was still alive in 1979 and AC/DC was busy with "For Those About to Rock; We Salute You" in 1981.
2. Who produced the album "Back in Black"?

Answer: John "Mutt" Lange

John also produced AC/DC's previous album, 1979's "Highway to Hell".
3. "Back in Black" is AC/DC's greatest selling album. Of the following milestones, which most accurately describes how many albums have been sold?

Answer: Greater than 20 million in US sales

"Back in Black" has sold approximately 22 million copies since it's release in 1980. This ranks the album right up there with The Eagles ("Their Greatest Hits 1971-1975) which has sold approximately 29 million copies, Michael Jackson ("Thriller") which has also sold 29 million copies, Led Zeppelin ("Led Zeppelin IV") which has sold approximately 23 million copies and Pink Floyd ("The Wall") which has also sold approximately 23 million copies. As far as worldwide sales go, "Back in Black" has sold a total of 49 million copies, ranking it second, only behind "Thriller" which has sold in excess of 110 million copies.
4. Which song from "Back in Black" made it to the US Billboard Top 100 in the year of its release?

Answer: You Shook Me All Night Long

"You Shook Me All Night Long" made it to number 35 of the top 100 tracks of the year 1980. In 1981, three other tracks made it to the Billboard Top 100. These were: "Back in Black", "Hell's Bells" and "Shoot to Thrill".
Another track which did well in 1980 was "Rock 'n Roll Ain't Noise Pollution", which made it to number 15 on the UK Singles Chart.
5. How many singles were released in the USA from the album "Back in Black"?

Answer: 4

The singles are:
"Hell's Bells"
"Back in Black"
"You Shook Me All Night Long"
"Shoot to Thrill"

"Rock and Roll Ain't Noise Pollution" was released in the United Kingdom, but never officially released in the USA as a single.
6. Where was "Back in Black" recorded?

Answer: In The Bahamas and New York City

It was recorded at Compass Point Studios in the Bahamian capital of Nassau. There was also some recording work done at Electric Ladyland Studios in New York City. It was quite a shock for the new singer to know that he was leaving off to Bahamas just after a few days in his new band.
7. Who was the singer on the "Back in Black" album?

Answer: Brian Johnson

Brian Johnson is the third singer in AC/DC. He sang in Geordie before, and is complimented by Bon himself. A story actually goes that when Bon saw Brian performing he said: "If I die, promise me, that he (Brian) will be the new singer."
8. Bon Scott has written all the lyrcis on the album before he died.

Answer: False

All of the songs on "Back in Black" were written by Angus and Malcolm Young along with additional credits by Brian Johnson.
9. Which song from "Back in Black" features the sound of a cigarette being lit and then smoked in the early seconds of the song?

Answer: Rock n Roll Ain't Noise Pollution

It has long been suspected that it was the new singer, Brian Jonson, who was caught on tape lighting up and smoking his cigarette at the beginning of the song.
10. Which of these drinks is mentioned in "Have a Drink on Me?"

Answer: Gin

The lyrics start with:
"Oh, whiskey, gin and brandy"...
The song also mentions "tequilla, white lightnin'" as part of the lyrics.
Source: Author ACDC58

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC! Tough
2. AC/DC Basics Average
3. AC/DC Tracks and Albums In Other Words Tough
4. AC/DC Album Match Average
5. AC/DC - "Highway To Hell" Average
6. It's A Long Way! Average
7. AC/DC Fun Trivia Tough
8. The Ultimate AC/DC Average
9. AC/DC-World's Heaviest Metal Band Average
10. AC/DC Gods of Rock Difficult
11. Thunderstruck Average
12. AC/DC Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us