Quiz about All About Mariah
Quiz about All About Mariah

All About Mariah Trivia Quiz


This quiz is all about Mariah Carey.

A multiple-choice quiz by musikfreak3202. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Mariah Carey

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
279,074
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1166
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), Guest 71 (4/10), Guest 172 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was Mariah Carey born? Hint

September 17, 1970
May 28, 1970
January 21, 1971
March 27, 1970

2. What age did she begin to sing? Hint

Three
Six
Two
Five

3. Mariah's Family endured racial slurs.

True
False

4. She was always at school.

True
False

5. What did Mariah's classmates call her at school? Hint

Invisible
They acted as though she wasn't there
They didn't call her anything
Mirage

6. Her career started off when she became a back up singer for a Puerto Rican free style singer. Who was this? Hint

Marc Anthony
Brenda K. Starr
Nydia Caro
Manoella Torres

7. What was the name of Mariah Carey's first album? Hint

Rainbow
Emotions
Mariah Carey
Daydream

8. Which of her albums had the highest first week sales? Hint

Daydream
The Emacipation of Mimi
Mariah Carey
Music Box

9. Which of Mariah's first fourteen albums was the worst seller? Hint

Rainbow
Glitter
Emotions
Charmbracelet

10. Is the movie that Mariah made her acting debut called "Shine"?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Mariah Carey born?

Answer: March 27, 1970

Mariah Carey was born in Long Island, New York, to an African American and Venezuelan father and mother of Irish descent.
2. What age did she begin to sing?

Answer: Three

She began singing at age three when her mother started teaching her after Mariah was imitating her mother singing Verdi's opera Rigoletto in Italian.
3. Mariah's Family endured racial slurs.

Answer: True

When she was younger, she and her family endured racial slurs, hostility and sometimes violence because of her nationality.
4. She was always at school.

Answer: False

She was barely at school because of her work as a demo singer for local recording studios.
5. What did Mariah's classmates call her at school?

Answer: Mirage

The reason why they called her that was because she was hardly ever there.
6. Her career started off when she became a back up singer for a Puerto Rican free style singer. Who was this?

Answer: Brenda K. Starr

When she was a back-up singer, Brenda gave her demo tape to Columbia record executive, Tommy Mottola, who signed Mariah to her contract.
7. What was the name of Mariah Carey's first album?

Answer: Mariah Carey

Mariah co-wrote most of the songs on her first album, which remains one of her best selling albums.
8. Which of her albums had the highest first week sales?

Answer: The Emacipation of Mimi

"The Emancipation of Mimi" was Mariah's comeback onto the music scene after a few years absence. The album sold 404,000 copies in its first week and debuted at number 1 on the US charts.
9. Which of Mariah's first fourteen albums was the worst seller?

Answer: Glitter

Though "Glitter" peaked at the number seven spot on the Billboard 200 charts, it didn't sell as well as her other albums.
10. Is the movie that Mariah made her acting debut called "Shine"?

Answer: No

Mariah's first film role was in 1999's "The Bachelor".
Source: Author musikfreak3202

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 20 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 16 2023 : Guest 172: 10/10
Dec 22 2022 : Guest 77: 9/10
Dec 15 2022 : Naynaybatts: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. The Music of Mariah Carey Easier
2. Mariah Carey Hit Singles Average
3. Mariah's Music Videos Average
4. "Emancipation of Mimi" Lyrics Average
5. Mariah Carey Average
6. Mariah Carey Duets! Average
7. Mariah Carey Lyrics Average
8. The Life and Times of Mariah Carey Tough
9. Mariah Carey Average
10. Mariah Mayhem! Tough
11. Mariah Carey Average
12. Mariah Carey Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us