Quiz about The Life and Times of Mariah Carey
Quiz about The Life and Times of Mariah Carey

The Life and Times of Mariah Carey Quiz


This quiz about Mariah Carey will cover her personal life as well as career highlights. You will need to have been a fan over the course of her entire career for some questions!

A multiple-choice quiz by worthlesspeon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Mariah Carey

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
235,373
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1025
Last 3 plays: Guest 104 (6/10), Guest 209 (7/10), Guest 71 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was Mariah's mother's maiden name? Hint

Patricia Houston
Patricia Hurley
Patricia Hickey
Patricia Heaton

2. Mariah has one brother and one sister. What are their names? Hint

Nathan and Alicia
Martin and April
Peter and Alexa
Morgan and Alison

3. Which song was a last minute addition to Mariah's debut album? Hint

Vanishing
Prisoner
Alone In Love
Love Takes Time

4. On what tv show did Mariah make her debut? Hint

Arsenio Hall
MTV's TRL
David Letterman
Jay Leno

5. For the filming of the video for "Honey" Mariah was required to jump from the second storey of a building into a swimming pool for one of the shots.

True
False

6. If Mariah was an opera singer, what voice category would one say she has? Hint

mezzo soprano
coluratura soprano
contralto
lyric soprano

7. Mariah has her trademark tattooed on her lower back. What is it? Hint

Dragon
Butterfly
Links in a chain
Feather

8. Who is the male vocal in Mariah's rendition of "I'll Be There" in her "MTV Unplugged" performance" Hint

Michael Jackson
Luther Vandross
Boyz II Men
Trey Lorenz

9. Who did Mariah sing backing for before her big break? Hint

Brenda K Starr
George Benson
Whitney Houston
Michael Jackson

10. "Bringin' On The Heartbreak" (from the "Charmbracelet" album) is a cover from which band? Hint

Def Leppard
Aerosmith
Journey
Genesis


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Mariah's mother's maiden name?

Answer: Patricia Hickey

Mariah's mother was an opera singer with the New York City opera and started vocal training with Mariah at around age four!
2. Mariah has one brother and one sister. What are their names?

Answer: Morgan and Alison

When Mariah was a teen, Morgan helped her get her demo recorded. At the time he was a personal trainer and knew a few people in "the biz".
3. Which song was a last minute addition to Mariah's debut album?

Answer: Love Takes Time

Mariah wrote the song having just completed recording all the other tracks for the album. She presented it to Sony as a demo for her second album, but they loved it so much, they literally stopped the presses of the album and added it! And it went to number one! This means there are copies of "Mariah Carey" without "Love Takes Time" on it! What a collector's item!
4. On what tv show did Mariah make her debut?

Answer: Arsenio Hall

She sang "Vision of Love".
5. For the filming of the video for "Honey" Mariah was required to jump from the second storey of a building into a swimming pool for one of the shots.

Answer: False

While there is a shot just like that in the "Honey" video, it was created through clever editing. Mariah jumped from some crates beside the pool, and a stunt double did the much higher jump from the balcony. All this in Gucci heels!
6. If Mariah was an opera singer, what voice category would one say she has?

Answer: coluratura soprano

A coluratura soprano is known for executing very complicated runs and trills while in a very high range.
7. Mariah has her trademark tattooed on her lower back. What is it?

Answer: Butterfly

While the butterfly has become an important symbol in Mariah's life, signifying freedom, she does use temporary tattoos to cover a past mole removal that she says was done poorly!
8. Who is the male vocal in Mariah's rendition of "I'll Be There" in her "MTV Unplugged" performance"

Answer: Trey Lorenz

Mariah and Trey met in a recording studio when Mariah was recording. She could hear someone mimicking her every note in the background. After a flustered "who IS that??" they were introduced and became very close friends. Mariah even helped Trey get his own record deal with Columbia.
9. Who did Mariah sing backing for before her big break?

Answer: Brenda K Starr

Brenda convinced Mariah to attend a music industry function one evening. Although Mariah was reluctant to go, the promise of free food was too tempting! After some brief introductions, Mariah's demo was snatched up by Tommy Mottola, beginning one of popular music's biggest careers! Mariah still thanks Brenda for being a support.
10. "Bringin' On The Heartbreak" (from the "Charmbracelet" album) is a cover from which band?

Answer: Def Leppard

Mariah has covered a Journey song - "Open Arms" from the "Daydream" album.
Source: Author worthlesspeon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 104: 6/10
Feb 02 2023 : Guest 209: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 16 2023 : Guest 172: 9/10
Dec 29 2022 : Guest 220: 8/10
Dec 22 2022 : Guest 77: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. The Music of Mariah Carey Easier
2. "Emancipation of Mimi" Lyrics Average
3. Mariah Carey Duets! Average
4. Mariah Carey Hit Singles Average
5. Mariah Carey Average
6. Mariah Carey Average
7. Mariah Carey Lyrics Average
8. All About Mariah Average
9. Mariah Carey Average
10. Mariah Carey Average
11. Mariah's Music Videos Average
12. Mariah Mayhem! Tough

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us