Quiz about Mariah Carey
Quiz about Mariah Carey

The Ultimate Mariah Carey Quiz | Music


This music quiz is about Mariah Carey. Have fun!

A multiple-choice quiz by samantha_paige. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Mariah Carey

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
231,081
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1297
Last 3 plays: Guest 71 (4/10), Guest 172 (9/10), Guest 67 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On what day was Mariah Carey born? Hint

May 27, 1970
March 27, 1970
March 21, 1970
May 21, 1970

2. What was Mimi's first album? Hint

Mariah Carey
Butterfly
Emancipation Of Mimi
Charmbracelet

3. Who did Mariah marry and then divorce after five years? Hint

Derek Jeter
Tommy Mottola
Luis Miguel
Mashall Mathers III

4. Which is Mariah's first movie? Hint

The Bachelor
Sweet Science
Glitter
State Property 2

5. Did Mariah Carey star in the movie "Glitter" ?

Yes
No

6. What high school did Carey attend? Hint

Harborfields High School
Grover High School
Greenspring High School
H. J. MacDonald High School

7. Did Mimi ever write a song for the movie "How the Grinch Stole Christmas"?

Yes
No

8. In which year did Mariah receive a Grammy for Best New Artist? Hint

1989
1991
1992
1993

9. Did Mimi ever smoke?

Yes
No

10. In what year did Mimi release "The Emancipation of Mimi"? Hint

2001
1990
2005
2006


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what day was Mariah Carey born?

Answer: March 27, 1970

Mariah Carey was born in New York.
2. What was Mimi's first album?

Answer: Mariah Carey

Mariah's CD "Mariah Carey" came out in 1990. This was her first album.
3. Who did Mariah marry and then divorce after five years?

Answer: Tommy Mottola

Carey and Mottola married in 1993 and got divorced in 1997. Mottola was Carey's music producer.
4. Which is Mariah's first movie?

Answer: The Bachelor

Mariah was in this movie, which was produced back in 1999. Her first starring role was in "Glitter".
5. Did Mariah Carey star in the movie "Glitter" ?

Answer: Yes

"Glitter" was produced in 2001, starring Mariah Carey. She played Billie Frank.
6. What high school did Carey attend?

Answer: Harborfields High School

Carey attended Harborfields High School in Greenlawn, New York.
7. Did Mimi ever write a song for the movie "How the Grinch Stole Christmas"?

Answer: Yes

Yes! In fact, she wrote the song "Where Are You Christmas?" which was sung by the little girl.
8. In which year did Mariah receive a Grammy for Best New Artist?

Answer: 1991

Not only did she receive a Grammy for Best New Artist, she also received one for Best Female Pop Vocal Performance.
9. Did Mimi ever smoke?

Answer: Yes

At one point in time (as a teenager), yes she did smoke, but she quit because she didn't want it to affect her singing.
10. In what year did Mimi release "The Emancipation of Mimi"?

Answer: 2005

Mariah released this album in 2005 with three hits off of it. She added three more songs to the CD. Since it was a hit she re-released the CD with her three newest songs.
Source: Author samantha_paige

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 16 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 11 2023 : Guest 67: 7/10
Jan 04 2023 : Morganw2019: 10/10
Dec 22 2022 : Guest 77: 7/10
Dec 22 2022 : Guest 163: 5/10
Dec 12 2022 : Guest 174: 4/10
Dec 12 2022 : Guest 51: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. The Music of Mariah Carey Easier
2. "Emancipation of Mimi" Lyrics Average
3. Mariah Carey Duets! Average
4. Mariah Carey Hit Singles Average
5. Mariah Carey Average
6. Mariah Carey Lyrics Average
7. All About Mariah Average
8. Mariah Carey Average
9. Mariah Carey Average
10. Mariah's Music Videos Average
11. The Life and Times of Mariah Carey Tough
12. Mariah Mayhem! Tough

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us