Quiz about Backstreets Black and Blue
Quiz about Backstreets Black and Blue

Backstreet's 'Black and Blue' Trivia Quiz


This is pretty tough, so DO NOT cheat. All of the answers are in the booklet that came in 'Black and Blue'. Good Luck

A multiple-choice quiz by bsblover4. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Backstreet Boys

Author
bsblover4
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,794
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
4271
Last 3 plays: Guest 216 (2/10), Guest 82 (2/10), Guest 71 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How long is the song 'Time'? Hint

3 minutes, 44 seconds
3 minutes, 40 seconds
3 minutes, 30 seconds
3 minutes, 55 seconds

2. In their thank you's, who says 'Oh my God-we're back again?' Hint

AJ
Nick
Howie
Kevin

3. What two Backstreet Boys helped write 'Shining Star'? Hint

Kevin and Howie
Nick and Brian
Brian and Howie
Nick and Howie

4. What Psalm does Brian start out with in his thank you's? Hint

Psalm 72 1-8
Psalm 72 1-9
Psalm 71 1-8
Psalm 71 1-10

5. What time does Nick finish his thank you's (it's in his thank you's)? Hint

6:13 PM
6:13 AM
6:17 AM
6:17 PM

6. What is the longest song on the cd? Hint

'Shape Of My Heart'
'The Answer To Our Life'
'I Promise You (With Everything I Am)'
'How Did I Fall In Love With You'

7. What song is number 10? Hint

'The Call'
'Not For Me'
'Everyone'
'More Than That'

8. Who does AJ say he thanks first? Hint

the fans
the Backstreet Boys
God
his producer

9. What colors appear on the cover? Hint

black, blue, silver, and white
black and blue
black, blue, and silver
black, blue, and gray

10. Who does Kevin thank second last? Hint

his wife
the Backstreet Boys
the fans
his family (besides his wife)


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How long is the song 'Time'?

Answer: 3 minutes, 55 seconds

The song 'Time' is number 9 on 'Black and Blue'.
2. In their thank you's, who says 'Oh my God-we're back again?'

Answer: Howie

Howie's thank yous are second, after Kevin.
3. What two Backstreet Boys helped write 'Shining Star'?

Answer: Nick and Howie

'Shining Star' was also written by Franciz and LePont.
4. What Psalm does Brian start out with in his thank you's?

Answer: Psalm 71 1-8

Psalm 71 1-8 sounds like only a little one, but it is 14 lines down!
5. What time does Nick finish his thank you's (it's in his thank you's)?

Answer: 6:13 AM

He starts his thank you's at 4:00 in the morning!
6. What is the longest song on the cd?

Answer: 'I Promise You (With Everything I Am)'

'I Promise You (With Everything I Am)' is number 5. It is 4 minutes, 23 seconds.
7. What song is number 10?

Answer: 'Not For Me'

'Not For Me' is 3 minutes, 15 seconds.
8. Who does AJ say he thanks first?

Answer: God

I'd thank God first also.
9. What colors appear on the cover?

Answer: black, blue, and silver

If you look hard enough, you can see them and their shadows.
10. Who does Kevin thank second last?

Answer: his wife

His wife's name is Kristin.
Source: Author bsblover4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 07 2023 : Guest 216: 2/10
Jan 21 2023 : Guest 82: 2/10
Jan 14 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 04 2023 : Guest 86: 1/10
Dec 29 2022 : Guest 24: 4/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us