FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beatles On Apple Records
Quiz about Beatles On Apple Records

Beatles On Apple Records Trivia Quiz


This is the counterpart to my first quiz. This quiz will feature just the Beatles and their solo work on the Apple label. This one will be a bit harder but shouldn't be a problem for any fans.

A multiple-choice quiz by applescruffy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Record Labels
  8. »
  9. Apple Records

Author
applescruffy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
298,115
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
529
- -
Question 1 of 10
1. What was the first non-Beatle solo album by a Beatle released on Apple? Hint


Question 2 of 10
2. There are two releases that were actually triple albums.


Question 3 of 10
3. John Lennon released four solo albums before the official breakup of the Beatles. Which is NOT the title of one of them? Hint


Question 4 of 10
4. How about double albums - how many were released by Apple? Remember only Beatles and solo. Triple LPs not included. Hint


Question 5 of 10
5. Which album after the breakup of the Beatles was heralded as a reunion of the Beatles because all four members played on it? Hint


Question 6 of 10
6. "Zoo Gang" is the b-side to what Paul single released in the UK? Hint


Question 7 of 10
7. John wrote, and sings the lead, on the b-side of an Apple artist. What is the name of that song? Hint


Question 8 of 10
8. What feature on George Harrison's "Extra Texture" album label reflects the soon to be demise of Apple Records? Hint


Question 9 of 10
9. What album was slated to be an Apple album but was released on a different label around the world when Apple closed its doors? Hint: The singles from the LP in some countries were still released on the Apple label because they were pressed right before Apple stopped and the LP released. Hint


Question 10 of 10
10. Here's a Beatle question: Besides the Red and Blue greatest hits packages, there was one other greatest hits album released on Apple. What is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first non-Beatle solo album by a Beatle released on Apple?

Answer: Wonderwall Music

George's all-instrumental LP was a soundtrack to the film of the same name. Released in 1968, it was also the first solo album by a Beatle. Paul did compose music for the movie "The Family Way" a couple years earlier but never performed on the album.
2. There are two releases that were actually triple albums.

Answer: True

Both were George Harrison releases. "All Things Must Pass" and "Concert For Bangladesh".
3. John Lennon released four solo albums before the official breakup of the Beatles. Which is NOT the title of one of them?

Answer: Plastic Ono Band

After John met Yoko he began to expand on his avant-garde music. Other than "Live Peace In Toronto" the rest of the albums consisted of mostly talking and noises. None did well on the charts but make great collectibles.
4. How about double albums - how many were released by Apple? Remember only Beatles and solo. Triple LPs not included.

Answer: 4

Double LPS included "1962-1966" and "1967-1970" - though Beatle greatest hits packages, they were officially released on the Apple label in 1975. The other two were "The Beatles" (White Album), and "Sometime In New York City" by John & Yoko.
5. Which album after the breakup of the Beatles was heralded as a reunion of the Beatles because all four members played on it?

Answer: Ringo

All four members composed and played on Ringo's 1973 release, though not together. That was the closest they would ever come to the Beatles reuniting musically on an album till the "Anthology" remixes.
6. "Zoo Gang" is the b-side to what Paul single released in the UK?

Answer: Band On The Run

This instrumental did not become available in the USA until McCartney's catalog was released on CD with bonus tracks.
7. John wrote, and sings the lead, on the b-side of an Apple artist. What is the name of that song?

Answer: Do The Oz

With the A side, "God Save Us" Bill Eliot and the Elastic Oz Band's "Do The Oz" was written to raise money for "Oz" magazine to fight obscenity charges in the UK. John wrote and produced both sides but sang lead on the B side.
8. What feature on George Harrison's "Extra Texture" album label reflects the soon to be demise of Apple Records?

Answer: The Apple on the label is eaten

Realizing that in 1975 Apple was about to go under, George, as a parody of the financial situation, used the apple core on the label to show that all the money in Apple had been "eaten" and there was nothing left.
9. What album was slated to be an Apple album but was released on a different label around the world when Apple closed its doors? Hint: The singles from the LP in some countries were still released on the Apple label because they were pressed right before Apple stopped and the LP released.

Answer: Venus And Mars

Paul was set to release "Venus And Mars" as his last Apple album but signed a very lucrative deal with Capitol as Apple closed its doors. It was released around the world on Capitol Records. But in Portugal and Spain the singles from the album were already on the market as Apple records. These singles preceded Paul's deal with Capitol.
10. Here's a Beatle question: Besides the Red and Blue greatest hits packages, there was one other greatest hits album released on Apple. What is it?

Answer: The Beatles Again

This was a bit of a trick question. The "Hey Jude" album as it is known now was originally pressed as "The Beatles Again". It exists in both forms. Later to be changed to "Hey Jude" because they felt the title was misleading and people would think it was new material.
Source: Author applescruffy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us