Quiz about Bob Dylan
Quiz about Bob Dylan

Test yourself! Take this Bob Dylan Quiz | Music


Hi there, this is my first quiz, and what better subject to start with than Bob himself! Hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by killingmoon. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Bob Dylan

Author
killingmoon
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
189,118
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1899
Last 3 plays: Guest 72 (5/10), Guest 12 (4/10), Guest 2 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was Bob Dylan's birth name? Hint

Robert David Zimmerfeld
Robert Allen Zimmerman
David Robert Dilion
Allen Robert Zimmerman

2. When Bob attended the University of Minnesota, what was the name of the coffee bar where he and his friends spent a great deal of their time? Hint

The Purple Onion
The Basement Bar
Cafe Wha?
The 10 o'Clock Scholar

3. When was Bob's first commercial release? Hint

1962
1961
1956
1964

4. An early album was "Another Side Of Bob Dylan". In one of the songs on this album, Bob refers to someone as a "parasite". Who is it? Hint

Suzie Rotolo
Bonnie Beecher
Carla Rotolo
Albert Grossman

5. From a song on "Bringing It All Back Home", who is "mixing up the medicine"? Hint

Johnny
Big Jim
Judas
Mr Jones

6. Which was the first album Bob recorded in Nashville, Tennessee? Hint

Nashville Skyline
Blonde On Blonde
Bringing It All Back Home
Highway 61 Revisited

7. Whilst recording "The Basement Tapes", who co-wrote "This Wheel's On Fire" with Bob? Hint

Ritchard Manual
Garth Hudson
Robbie Roberston
Rick Danko

8. Who was Bob's second wife? Hint

Sara Lownds
Carolyn Dennis
Carolyn Hester
Carole Childes

9. When did the Never-Ending Tour begin? Hint

1988
1987
1985
1990

10. Complete this well known Bob quote: "Keep a good head and always carry a________". Hint

stopwatch
lightbulb
lighter
harmonica


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Bob Dylan's birth name?

Answer: Robert Allen Zimmerman

Bob was born Robert Allen Zimmerman, but later changed his surname to Dylan, possibly after the late poet Dylan Thomas.
2. When Bob attended the University of Minnesota, what was the name of the coffee bar where he and his friends spent a great deal of their time?

Answer: The 10 o'Clock Scholar

This is also where Bob met his second serious girlfriend, Bonnie Beecher.
3. When was Bob's first commercial release?

Answer: 1962

It was of course 1962, when Bob's debut, entitled simply "Bob Dylan" was released.
4. An early album was "Another Side Of Bob Dylan". In one of the songs on this album, Bob refers to someone as a "parasite". Who is it?

Answer: Carla Rotolo

Carla Rotolo was Suzie Rotolo's older sister, and did not agree with the relationship between Bob and her sister.
5. From a song on "Bringing It All Back Home", who is "mixing up the medicine"?

Answer: Johnny

The answer is Johnny, from the song "Subterranean Homesick Blues".
6. Which was the first album Bob recorded in Nashville, Tennessee?

Answer: Blonde On Blonde

Recorded in 1966, "Blonde On Blonde" was also the first double album Bob recorded.
7. Whilst recording "The Basement Tapes", who co-wrote "This Wheel's On Fire" with Bob?

Answer: Rick Danko

"The Basement Tapes" were recorded in the mid sixties, with Bob and The Band, then known as The Hawks.
8. Who was Bob's second wife?

Answer: Carolyn Dennis

Sara Lownds was Bob's first wife, but they split in 1977. Bob married Carolyn Dennis in 1986, however they have since divorced.
9. When did the Never-Ending Tour begin?

Answer: 1988

The first concert of the Never-Ending Tour was on June the 7th, 1988, and was held in California.
10. Complete this well known Bob quote: "Keep a good head and always carry a________".

Answer: lightbulb

Bob once said this to a journalist in an early interview. Thanks for taking my Bob quiz, hope you enjoyed it!
Source: Author killingmoon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 72: 5/10
Jan 17 2023 : Guest 12: 4/10
Jan 15 2023 : Guest 2: 5/10
Jan 15 2023 : Guest 109: 5/10
Dec 24 2022 : Guest 174: 4/10
Dec 18 2022 : Guest 83: 4/10
Dec 13 2022 : Guest 12: 7/10
Dec 10 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 09 2022 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us