Quiz about Bob Dylan Quotes
Quiz about Bob Dylan Quotes

Bob Dylan Quotes Trivia Quiz


I give the quote, you give the song. Pretty simple. This one should be easy if you know Dylan at all. Good Luck!

A multiple-choice quiz by nomar5. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Bob Dylan

Author
nomar5
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
124,551
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2786
Last 3 plays: Guest 109 (10/10), Guest 98 (10/10), bigewalksalone (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Twas in another lifetime, one of toil and blood..." Hint

"Don't Think Twice, It's Alright"
"Idiot Wind"
"Shelter From the Storm"
"Tangled Up In Blue"

2. "...it's a wonder we can even feed ourselves." Hint

"Knockin on Heaven's Door"
"Tangled Up In Blue"
"Like a Rolling Stone"
"Idiot Wind"

3. "Princess on the steeple and all the pretty people drinkin, thinkin that they got it made." Hint

"Honey Just Allow Me One More Chance"
"Senor"
"Don't Think Twice It's Alright"
"Like a Rolling Stone"

4. "Ain't it just like the night to play tricks when you're trying to be so quiet?" Hint

"Shelter From the Storm"
"Idiot Wind"
"Visions of Johanna"
"Simple Twist of Fate"

5. "Far between sundown's finish, and the midnight's broken toll, we ducked inside the doorway as thunder went crashing." Hint

"Romance in Durango"
"Don't Think Twice, It's Alright"
"Chimes of Freedom"
"Black Crow Blues"

6. "Everybody's building the big ships and boats." Hint

"Quinn the Eskimo (The Mighty Quinn)"
"If You See Her, Say Hello"
"Dear Landlord"
"Like a Rolling Stone"

7. "Nobody feels any pain, tonight as I stand inside the rain." Hint

"Knocking on Heaven's Door"
"Just Like Tom Thumb Blues"
"Like a Rolling Stone"
"Just Like a Woman"

8. "I'm not the one you want, Babe. I'm not the one you need." Hint

"Quinn the Eskimo (The Mighty Quinn)"
"Don't Think Twice, It's Alright"
"It Ain't Me, Babe"
"Tangled Up In Blue"

9. "All my senses have been stripped..." Hint

"Visions of Johanna"
"Like a Rolling Stone"
"Mr. Tambourine Man"
"Dear Landlord"

10. "We'll drink tequila where our grandfather stayed..." Hint

"Tangled Up In Blue"
"Like a Rolling Stone"
"Romance in Durango"
"Lily, Rosemary, and the Jack of Hearts"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Twas in another lifetime, one of toil and blood..."

Answer: "Shelter From the Storm"

"When Blackness was a virtue the road was full of mud. I came in from the wilderness, a creature void of form. Come in, she said I'll give you shelter from the storm."
2. "...it's a wonder we can even feed ourselves."

Answer: "Idiot Wind"

"Idiot wind" was actually a song written about the tabloids that wrote mistaken stories about Dylan.
3. "Princess on the steeple and all the pretty people drinkin, thinkin that they got it made."

Answer: "Like a Rolling Stone"

"How Does it feel?"
4. "Ain't it just like the night to play tricks when you're trying to be so quiet?"

Answer: "Visions of Johanna"

"But these visions of Johanna they conquered my mind."
5. "Far between sundown's finish, and the midnight's broken toll, we ducked inside the doorway as thunder went crashing."

Answer: "Chimes of Freedom"

"As majestic bells of bolts struck shadows in the sounds...seeming to be the Chimes of Freedom flashing."
6. "Everybody's building the big ships and boats."

Answer: "Quinn the Eskimo (The Mighty Quinn)"

"But when Quinn the Eskimo gets here....everybody jump for joy."
7. "Nobody feels any pain, tonight as I stand inside the rain."

Answer: "Just Like a Woman"

"Ah, but you break just like a little girl"
8. "I'm not the one you want, Babe. I'm not the one you need."

Answer: "It Ain't Me, Babe"

Makes sense.
9. "All my senses have been stripped..."

Answer: "Mr. Tambourine Man"

"I'm not sleepy, and there is no place I'm going to."
10. "We'll drink tequila where our grandfather stayed..."

Answer: "Romance in Durango"

"Soon the horse will take us to Durango."
Source: Author nomar5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : Guest 109: 10/10
Dec 09 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 08 2022 : bigewalksalone: 9/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us