Quiz about Bob Dylan Album Covers
Quiz about Bob Dylan Album Covers

Bob Dylan Album Covers Trivia Quiz


Time to dig out the old Dylan LP covers from the closet.

A multiple-choice quiz by stooben. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Bob Dylan

Author
stooben
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,072
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
2350
Last 3 plays: Guest 194 (11/15), Guest 49 (11/15), Guest 107 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On the 'Dylan and the Dead' cover, what is between Dylan and the Grateful Dead Skull and Roses symbol? Hint

rose
microphone
gun
train

2. On the 'Bringing It All Back Home' cover, what is Dylan holding? Hint

album cover
cat
magazine
book

3. On the 'Knocked Out Loaded' cover, what is the man in the sombrero doing? Hint

ducking
choking another man
smoking a cigar
drinking a beer

4. The covers of 'Unplugged,' 'Down in the Groove,' 'Bob Dylan,' and 'Nashville Skyline' all have one thing in common. What is it? Hint

Dylan is sitting down
Dylan is smiling
Dylan is holding a guitar
Dylan is wearing a hat

5. On the 'Bringing It All Back Home Cover,' what is the lady in the red dress holding in one hand? Hint

cat
magazine
cigarette
book

6. 'The Bootleg Series,' 'Blood On the Tracks,' 'Infidels,' 'Under the Red Sky,'--on which of these is Dylan not wearing sunglasses? Hint

Blood On the Tracks
The Bootleg Series
Under the Red Sky
Infidels

7. It is extremely rare when Dylan smiles for an album cover. Which of these albums features Bob smiling? Hint

Nashville Skyline
Blonde on Blonde
The Times They Are A-Changin'
Another Side of Bob Dylan

8. On the 'Slow Train Coming' album cover, what is the man in the foreground holding in his hands? Hint

pick
hammer
shovel
Bible

9. On 'The Basement Tapes' cover, which member of The Band is holding an accordion? Hint

Garth Hudson
Robbie Robertson
Levon Helm
Rick Danko

10. What is the predominant color of Dylan's paisley jacket on the 'Highway 61 Revisited' album? Hint

purple
blue
red
green

11. Which Dylan album originally featured the famous 'rainbow hair' Dylan poster inside? Hint

Greatest Hits Vol. 1
Greatest Hits Vol. 2
Blonde on Blonde
Before the Flood

12. On the 'Biograph' cover, there are two of the same object featured, one blue and one yellow. What are these objects? Hint

roses
leaves
guitars
pine cones

13. 'Infidels,' 'Down in the Groove,' 'Live At Budokan,' 'New Morning'--on which album cover does Dylan not have a beard? Hint

New Morning
Live At Budokan
Infidels
Down in the Groove

14. Which of these early Dylan albums does not have the songs listed on the front cover? Hint

Another Side of Bob Dylan
The Times They Are A-Changin'
Bob Dylan
Bringing It All Back Home

15. Which album cover features Dylan wearing a scarf around his neck? Hint

John Wesley Harding
Blonde on Blonde
Time Out of Mind
Real Live


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On the 'Dylan and the Dead' cover, what is between Dylan and the Grateful Dead Skull and Roses symbol?

Answer: train

2. On the 'Bringing It All Back Home' cover, what is Dylan holding?

Answer: cat

A white cat, to be exact.
3. On the 'Knocked Out Loaded' cover, what is the man in the sombrero doing?

Answer: choking another man

4. The covers of 'Unplugged,' 'Down in the Groove,' 'Bob Dylan,' and 'Nashville Skyline' all have one thing in common. What is it?

Answer: Dylan is holding a guitar

5. On the 'Bringing It All Back Home Cover,' what is the lady in the red dress holding in one hand?

Answer: cigarette

6. 'The Bootleg Series,' 'Blood On the Tracks,' 'Infidels,' 'Under the Red Sky,'--on which of these is Dylan not wearing sunglasses?

Answer: Under the Red Sky

You'd think, what with a 'red sky' and all . . .
7. It is extremely rare when Dylan smiles for an album cover. Which of these albums features Bob smiling?

Answer: Nashville Skyline

8. On the 'Slow Train Coming' album cover, what is the man in the foreground holding in his hands?

Answer: pick

The pick is drawn to look like a cross.
9. On 'The Basement Tapes' cover, which member of The Band is holding an accordion?

Answer: Rick Danko

Normally, Garth Hudson is the accordion player in The Band.
10. What is the predominant color of Dylan's paisley jacket on the 'Highway 61 Revisited' album?

Answer: purple

Showing Dylan's usual sartorial oddness.
11. Which Dylan album originally featured the famous 'rainbow hair' Dylan poster inside?

Answer: Greatest Hits Vol. 1

Done by Milton Glaser.
12. On the 'Biograph' cover, there are two of the same object featured, one blue and one yellow. What are these objects?

Answer: leaves

13. 'Infidels,' 'Down in the Groove,' 'Live At Budokan,' 'New Morning'--on which album cover does Dylan not have a beard?

Answer: Down in the Groove

14. Which of these early Dylan albums does not have the songs listed on the front cover?

Answer: Bringing It All Back Home

Listing songs on the front cover and the bottom of the back cover was typical of Columbia Records releases of the time.
15. Which album cover features Dylan wearing a scarf around his neck?

Answer: Blonde on Blonde

A black and white checkered scarf, to be exact.
Source: Author stooben

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 194: 11/15
Jan 26 2023 : Guest 49: 11/15
Dec 15 2022 : Guest 107: 10/15
Dec 13 2022 : Guest 12: 15/15
Dec 09 2022 : Guest 98: 15/15

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us