FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Body Parts One Song at a Time
Quiz about Body Parts One Song at a Time

Body Parts, One Song at a Time Quiz


Many songs with body parts in the title have appeared over the years. Face the music and see if you have an eye for identifying these ten songs.

A photo quiz by CmdrK. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Body Parts in Songs

Author
CmdrK
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
403,242
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
749
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (10/10), Guest 38 (10/10), moonlightxx (10/10).
-
Question 1 of 10
1. In 1956, Ray Price had a country song about some body parts that seemed to be pretty crazy. What were they? Hint


Question 2 of 10
2. Jenny Lewis spilled some acid on herself. Where did it land? Hint


Question 3 of 10
3. Alice in Chains thought California was all right so perhaps somebody should check which part of their anatomy? Hint


Question 4 of 10
4. You could try dancing with two left feet or try to do it with what tied in a Taylor Swift song? Hint


Question 5 of 10
5. There are some parts of your body that you just don't want to get cold. Hank Williams knew one; which one was it? Hint


Question 6 of 10
6. Some girls may have something kept far away. What was it in regards to the Rolling Stones? Hint


Question 7 of 10
7. How would Fred Astaire dance? Hint


Question 8 of 10
8. According to Spike Jones, which part of the Fuehrer would a Nazi Party member have loved? Hint


Question 9 of 10
9. A song from a rock musical of the same name had many people stirred up in 1967. Which of these body parts could it have been? Hint


Question 10 of 10
10. What did Rudolph have that was red? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 23: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 38: 10/10
Jun 10 2024 : moonlightxx: 10/10
Jun 05 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 26 2024 : bdp973: 5/10
May 18 2024 : Joycedoc: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1956, Ray Price had a country song about some body parts that seemed to be pretty crazy. What were they?

Answer: arms

"Crazy Arms" was a number one country hit for Price. Jerry Lee Lewis released it later that year as his first single record for the Sun label. Many others have covered it including Linda Ronstadt, Bing Crosby and Louis Armstrong.
2. Jenny Lewis spilled some acid on herself. Where did it land?

Answer: tongue

A Las Vegas native, Lewis began her professional career in the 1980s in a Jell-O TV commercial. After small roles in several TV shows she decided to concentrate on music and has appeared solo as well as with music groups. "Acid Tongue" came from the 2008 album of the same name.
3. Alice in Chains thought California was all right so perhaps somebody should check which part of their anatomy?

Answer: brain

"Check My Brain", Alice in Chains' 2009 single, was their first since 1999. It was from the album "Black Gives Way to Blue" and it was their first number one single since 1994. It was nominated for "Best Hard Rock Performance" at the 2010 Grammy Awards.
4. You could try dancing with two left feet or try to do it with what tied in a Taylor Swift song?

Answer: hands

When Taylor Swift sings a relationship song you're never sure who it is about - or if it is about anyone in particular. "Dancing With Our Hands Tied" is from her 2017 CD "reputation" which was largely influenced by her personal life. The song was not released as a single.
5. There are some parts of your body that you just don't want to get cold. Hank Williams knew one; which one was it?

Answer: heart

Few people could write and perform a honky tonk lost-love song like Hanks Williams Sr. "Cold Cold Heart" was written in 1951 and was one of his biggest hit records. Tony Bennett recorded a version of it, also in 1951, which introduced the song, and Williams, to pop music audiences.
6. Some girls may have something kept far away. What was it in regards to the Rolling Stones?

Answer: eyes

Sounding more country than rock, "Faraway Eyes" was the B-side of "Miss You", taken from the Rolling Stones' 1978 album "Some Girls." The Stones were big fans of American country music and Keith Richards was friends with, and influenced by, Gram Parsons of The Byrds and Flying Burrito Brothers fame. Mick Jagger said the song was based on a real woman.
7. How would Fred Astaire dance?

Answer: cheek to cheek

"Cheek to Cheek" was written for Astaire by Irving Berlin for the 1935 movie "Top Hat" starring Astaire and Ginger Rogers. It was nominated for the Best Song Academy Award in 1936 but lost to "Lullaby of Broadway". The song was a number one hit in 1935.
8. According to Spike Jones, which part of the Fuehrer would a Nazi Party member have loved?

Answer: his face

"Der Fuehrer's Face" was written for the 1943 American anti-Nazi propaganda film "Donald Duck in Nutzi Land" and performed by Spike Jones and His City Slickers orchestra. The song became so popular because of its anti-Hitler theme that the name of the movie was changed to it. Jones' orchestras often parodied songs (kind of like being the "Weird Al" Yankovics of their day); this one was released before the movie and reached number 3 in popularity in 1942.
9. A song from a rock musical of the same name had many people stirred up in 1967. Which of these body parts could it have been?

Answer: hair

A play that dealt with the sexual revolution and the Vietnam war, "Hair" also featured a brief nude scene which caused a lot of controversy. The song "Hair" dealt with - hair. It was recorded by the original cast and became a number one hit in much of the world. The Cowsills recorded a cover version in 1969.
10. What did Rudolph have that was red?

Answer: nose

"Rudolph The Red-Nosed Reindeer" started out as an advertising character for the Montgomery Ward Department Stores in 1939 and soon became the subject of a song. Gene Autry, "The Singing Cowboy", recorded it in 1949 (at his wife's insistence) and it became an instant Christmas classic. Between Autry and all the artists who have covered it over the years it has sold over 150 million copies.
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us