FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eye Eye Eye
Quiz about Eye Eye Eye

Eye, Eye, Eye! Trivia Quiz


Please take this fun quiz about some popular songs which have the word "eyes" in them. Enjoy!

A multiple-choice quiz by mrgrouchy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Body Parts in Songs

Author
mrgrouchy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,411
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1718
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: cyndi50 (8/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 1 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who had a major hit in 1981 with the song "Private Eyes"? Hint


Question 2 of 10
2. "For Your Eyes Only" was the title song of a 1981 James Bond movie. Who sang it? Hint


Question 3 of 10
3. In a 1970 hit song by Sugarloaf, what color eyes does the "lady" have? Hint


Question 4 of 10
4. Which one of these birds is mentioned in the lyrics of the 1969 song "Suite: Judy Blue Eyes" by Crosby, Stills & Nash? Hint


Question 5 of 10
5. Which popular 1970s song opens with the lyrics, "City girls just seem to find out early / How to open doors with just a smile"? Hint


Question 6 of 10
6. Which popular movie from 1987 featured the song "Hungry Eyes" by Eric Carmen? Hint


Question 7 of 10
7. According to a classic 1959 song by the Platters, what substance "gets in your eyes"? Hint


Question 8 of 10
8. What kind of eyes does a "pretty little" girl have in a 1961 hit song by Curtis Lee? Hint


Question 9 of 10
9. "Eye of the Tiger" became a hit song for which group in 1982? Hint


Question 10 of 10
10. Whose eyes did Kim Carnes sing about in a 1981 hit song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : cyndi50: 8/10
Jun 05 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 1: 3/10
May 17 2024 : Guest 162: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had a major hit in 1981 with the song "Private Eyes"?

Answer: Hall and Oates

The Philadelphia duo of Daryl Hall and John Oates had several huge hits during the late 1970s and early 1980s. "Private Eyes" reached the number one position in the U.S. singles charts in November 1981. Player had a hit with "Baby Come Back"; Toto was successful with "Hold the Line"; and the Ohio Players had a hit song with "Do It Till You're Satisfied."
2. "For Your Eyes Only" was the title song of a 1981 James Bond movie. Who sang it?

Answer: Sheena Easton

Scottish-born Sheena Easton had an international hit with the song "For Your Eyes Only." The song, featured in a Bond movie, was a top ten hit in many countries. "For Your Eyes Only" also received an Oscar nomination for Best Song. Crystal Gail had a hit song with "Don't It Make My Brown Eyes Blue", and Debbie Gibson recorded a song entitled "Lost in Your Eyes."
3. In a 1970 hit song by Sugarloaf, what color eyes does the "lady" have?

Answer: green

"Green-Eyed Lady" became a hit for the Denver-based band Sugarloaf. The song rose to number three in the Billboard singles charts; it would later be featured in the movie "Home Alone 3." Was Sugarloaf singing about a lady, the ocean, or a goddess?
4. Which one of these birds is mentioned in the lyrics of the 1969 song "Suite: Judy Blue Eyes" by Crosby, Stills & Nash?

Answer: sparrow

"Suite: Judy Blue Eyes" was written by Stephen Stills and became an FM radio hit for Crosby, Stills & Nash in the early 1970s. Some of the lyrics read: "Chestnut brown canary / Ruby throated sparrow...asking me, said she's so free / How can you catch the sparrow?" An acoustic version of this song was performed by the group at the 1969 Woodstock Festival.
5. Which popular 1970s song opens with the lyrics, "City girls just seem to find out early / How to open doors with just a smile"?

Answer: "Lyin' Eyes"

Eagles' "Lyin' Eyes" rose to the number two spot in the U.S. singles charts in 1975. The song, written by Henley and Frey, received a Grammy Award for Best Pop Performance by a Group. "Sad Eyes" was recorded by Robert John; "Behind Blue Eyes" was performed by The Who; and "Angry Eyes" was sung by Loggins & Messina.
6. Which popular movie from 1987 featured the song "Hungry Eyes" by Eric Carmen?

Answer: "Dirty Dancing"

"Hungry Eyes" played a prominent role in the movie "Dirty Dancing"; it served as the background music for the scenes where Johnny (Patrick Swayze) and Baby (Jennifer Gray) were bonding as he was teaching her how to do ballroom dancing. Eric Carmen's song reached the top ten in the Billboard singles charts in 1988.
7. According to a classic 1959 song by the Platters, what substance "gets in your eyes"?

Answer: smoke

"Smoke Gets in Your Eyes" was a huge hit for the Platters, rising to the number one spot in the U.S. singles charts. The song comes from a 1933 operetta entitled "Roberta"." This song has been recorded numerous times through the years. Some of the lyrics read: "Oh, when your heart's on fire / You must realize, smoke gets in your eyes."
8. What kind of eyes does a "pretty little" girl have in a 1961 hit song by Curtis Lee?

Answer: angel

"Pretty Little Angel Eyes" was written by Curtis Lee and Tommy Boyce; it was recorded in 1961 and reached the number seven position on the U.S. singles charts. Some of the lyrics read: "Angel eyes, I really love you so / Angel eyes, I'll never let you go..."
9. "Eye of the Tiger" became a hit song for which group in 1982?

Answer: Survivor

The Chicago-based band Survivor recorded the mega-hit "Eye of the Tiger" as the theme song to the movie "Rocky III." The song soared to the number one spot on the U.S. singles charts for several weeks. It featured the lead vocals of Dave Bickler. Survivor would go on to record several more hit songs during the mid 1980s.
10. Whose eyes did Kim Carnes sing about in a 1981 hit song?

Answer: Bette Davis

"Bette Davis Eyes", written by Donna Weiss and Jackie DeShannon, became a major international hit song for Kim Carnes. It won Grammy Awards for "Record of the Year" and "Song of the Year." The song was released on Carnes' album "Mistaken Identity." Bette Davis reportedly enjoyed the song because the tune put her in the spotlight again.
Source: Author mrgrouchy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us