FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Singing From The Heart
Quiz about Singing From The Heart

Singing From The Heart Trivia Quiz


Here is a quiz of songs with heart in the title with love to you from me. Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by Serenesh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Body Parts in Songs

Author
Serenesh
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
401,642
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
275
- -
Question 1 of 10
1. In which year did Elton John and Kiki Dee have a hit with 'Don't Go Breaking My Heart'? Hint


Question 2 of 10
2. In which movie would you hear the song 'My Heart Will Go On'? Hint


Question 3 of 10
3. Where did Tony Bennet leave his heart? Hint


Question 4 of 10
4. Who had a big hit with 'Heart of Glass'? Hint


Question 5 of 10
5. In the song 'Wooden Heart' Elvis Presley sang part of the lyrics in English and part in another language. Which language was that? Hint


Question 6 of 10
6. Which Buddy Holly song gave its name to a British television series about a young policeman from the city who moves to a small village? Hint


Question 7 of 10
7. Which singer performed 'I Love Those Dear Hearts and Gentle People' in a movie called "Beyond the Purple Hills"? Hint


Question 8 of 10
8. Which Welsh singer had a big hit with the song 'Total Eclipse of the Heart'? Hint


Question 9 of 10
9. Which band of brothers wrote the song 'How Can You Mend a Broken Heart'? Hint


Question 10 of 10
10. According to an old Scottish song written by Robert Burns where is his heart? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which year did Elton John and Kiki Dee have a hit with 'Don't Go Breaking My Heart'?

Answer: 1976

This song was written by Elton John and his long term song writing partner Bernie Taupin. They won an Ivor Novello Award with it for 'Best Song Musically and Lyrically'. It reached number seven in the United Kingdom, and was very successful in Iceland where it reached number one.
2. In which movie would you hear the song 'My Heart Will Go On'?

Answer: Titanic

Celine Dion sang this moving song which was a theme to 'The Titanic' movie. It played while Leonardo di Caprio and Kate Winslet who played the characters Jack and Rose clung together at the prow of the ship, looking out onto the vast expanse of the ocean ahead.
3. Where did Tony Bennet leave his heart?

Answer: San Francisco

This beautiful song is strongly associated with the singer Tony Bennett. It was written by George Cory and Douglass Cross in 1953. Tony Bennett is quoted by 'Genius' the encyclopedia of music, as saying "That song helped make me a world citizen. It allowed me to live, work and sing in any city on the globe. It changed my whole life."
4. Who had a big hit with 'Heart of Glass'?

Answer: Blondie

Debbie Harry the singer and Chris Stein the guitarist in the band wrote 'Heart of Glass' in 1974. It was very successful and reached number one on several charts throughout the world. In December 2004, the magazine 'Rolling Stone' ranked the song number 255 on its list of the 500 greatest songs of all time.
5. In the song 'Wooden Heart' Elvis Presley sang part of the lyrics in English and part in another language. Which language was that?

Answer: German

The song was an adaption of a German folk song called 'Muss I Denn'. It featured in the movie 'GI Blues' in which Elvis starred with Juliet Prowse. Elvis was stationed in Germany during his national service and probably picked up some of the language while he was there.
6. Which Buddy Holly song gave its name to a British television series about a young policeman from the city who moves to a small village?

Answer: Heartbeat

This name was a pun on the word beat which can be used to describe a police officer's usual walk to check for any law breaking on his way. Bob Montgomery and Norman Petty wrote the song in 1958. Nick Berry, who played the young police officer in the series, recorded the song in 1992 and it was used as the introductory music for the TV show. 'Heartbeat' was the second to last recording that Buddy Holly released before his untimely death.
7. Which singer performed 'I Love Those Dear Hearts and Gentle People' in a movie called "Beyond the Purple Hills"?

Answer: Gene Autry

The music was written in 1949 by Sammy Fain and lyrics by Bob Hilliard. It is said to be inspired by a note found in Stephen Foster's pocket when he was found dying in a New York hotel room. The note said "Dear friends and gentle hearts". Gene Autry was a singing cowboy and sang this song in Columbia's 1950 movie "Beyond the Purple Hills"
8. Which Welsh singer had a big hit with the song 'Total Eclipse of the Heart'?

Answer: Bonnie Tyler

This is the biggest hit Bonnie Tyler has had in her career. It was written and produced by Jim Steinman who said to 'People' magazine that he had written the song as a showcase for Bonnie Tyler's voice. She has said to 'The Times' that when she first saw the song she had shivers up her spine.
9. Which band of brothers wrote the song 'How Can You Mend a Broken Heart'?

Answer: The Bee Gees

Barry and Robin Gibb wrote this song on reconnecting after a period of estrangement. They took it to their brother Maurice and it is thought that he had some input to the song too. It was first performed on the night when Geoff Bridgford first appeared with the Bee Gees as their drummer.

The song became their first number one hit on the Billboard Hot 100 chart and also achieved number four on the Billboard adult contemporary chart. Billboard listed it as number five in the best songs of 1971.
10. According to an old Scottish song written by Robert Burns where is his heart?

Answer: In the Highlands

Robert Burns wrote this song in 1789. He was Scotland's favourite poet and wrote many famous songs and poems including 'Auld Lang Syne' which is traditionally sung on New Years Eve in many countries of the world. On 25th January the Scots celebrate him with Burns Night which is a lively occasion when a bagpiper pipes in the diners and the haggis which is the traditional fare for this feast.
Source: Author Serenesh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us