FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mind Trip
Quiz about Mind Trip

Mind Trip Trivia Quiz


Would you mind if I reminded you that there have been a lot of songs with "mind" in the title? How many come to mind? Bear in mind that some have been recorded by many artists.

A multiple-choice quiz by CmdrK. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Body Parts in Songs

Author
CmdrK
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
394,804
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
446
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: kitter96 (9/10), cyndi50 (8/10), toddruby96 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Elvis Presley was really a down-to-earth, likable guy but in 1969 he was concerned about certain kind of minds. Which type of minds bothered him? Hint


Question 2 of 10
2. What was on Ray Charles' mind in 1960? Hint


Question 3 of 10
3. Who was thinking about playing "Mind Games" in 1973? Hint


Question 4 of 10
4. Early in his career James Taylor had something in his mind; what was it? Hint


Question 5 of 10
5. The Moody Blues recorded "Legend of a Mind" for their "In Search of the Lost Chord" album. Who was it about? Hint


Question 6 of 10
6. Who had ramblin' on his mind in 1936? Hint


Question 7 of 10
7. What did Gordon Lightfoot suggest you might do to his mind? Hint


Question 8 of 10
8. Lucinda Williams, Porter Wagoner and several others will tell you it's hard to find one rich man in ten (or a hundred) with this kind of mind. Hint


Question 9 of 10
9. What state of mind was Billy Joel in? Hint


Question 10 of 10
10. In 1987, who had his mind set on you? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : kitter96: 9/10
Jun 05 2024 : cyndi50: 8/10
May 06 2024 : toddruby96: 9/10
Apr 22 2024 : Guest 41: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elvis Presley was really a down-to-earth, likable guy but in 1969 he was concerned about certain kind of minds. Which type of minds bothered him?

Answer: suspicious minds

Mark James wrote and recorded the song "Suspicious Minds" in 1968 but the record didn't sell well. Then it was given to Elvis in 1969. Cha-ching, another number one hit for the King! Following Elvis's 1968 "Comeback Special" this song is credited with reviving his career.
2. What was on Ray Charles' mind in 1960?

Answer: Georgia

Hoagy Carmichael wrote and recorded the song "Georgia on my Mind" with his orchestra in 1930 and it was covered by a few artists. When Ray Charles made his version of it, it became one of his most famous songs. In his later years, Carmichael said that it was indeed written about the state of Georgia, which made it their official state song in 1979.
3. Who was thinking about playing "Mind Games" in 1973?

Answer: John Lennon

Although the song was released in 1973 Lennon had started working on it in 1969. Though the title might sound like trickery the lyrics indicate it's about unity and love. It was also the title of a Lennon album which was released at the same time as the single.
4. Early in his career James Taylor had something in his mind; what was it?

Answer: Carolina

"Carolina in My Mind" was on Taylor's self-titled first album, which was recorded in London in 1968 for the Beatles' Apple Records label. Taylor was homesick for North Carolina and this song was the result. Though not a commercial success as a single release, "Carolina" has come to be one of his most popular songs over time.

And speaking of the Beatles, Paul McCartney is credited with playing bass guitar on the song and George Harrison did an uncredited backup vocal.
5. The Moody Blues recorded "Legend of a Mind" for their "In Search of the Lost Chord" album. Who was it about?

Answer: Timothy Leary

The song is about Leary and his advocacy of LSD. There are also allusions to Eastern mysticism. Leary was reportedly amused that a song was written about him.
6. Who had ramblin' on his mind in 1936?

Answer: Robert Johnson

"Ramblin' on My Mind" was one of the songs recorded in 1936 by Johnson in a San Antonio, Texas hotel in the storied recording sessions that are identified as the touchstone of American Delta blues music.
7. What did Gordon Lightfoot suggest you might do to his mind?

Answer: read it

"If You Could Read My Mind" was Lightfoot's first record to appear on an American music chart, reaching number five on the Billboard "Hot 100" chart in 1970. It was a number one hit on the "Canadian RPM Top Singles" chart. A sad song, he said it was inspired by his divorce.
8. Lucinda Williams, Porter Wagoner and several others will tell you it's hard to find one rich man in ten (or a hundred) with this kind of mind.

Answer: satisfied

"A Satisfied Mind" was written in 1955 by Joe Hayes and Jack Rhodes. Hayes, the lyricist, said he got most of the lyrics from things his mother had said over the years. A song with a religious sentiment, it was quickly picked up by country music artists, then folk and roots musicians. Over the years it seems like everyone from Ella Fitzgerald to Cowboy Copas to the International Submarine Band took a liking to this song.
9. What state of mind was Billy Joel in?

Answer: New York

A song that was never released as a single, "New York State of Mind" became a fan-favorite over the years. Billy Joel wrote the song after returning to New York from living in Los Angeles for three years. It was part of Joel's "Turnstiles" album in 1976. He notably sang it in a benefit concert for the New York fire and police departments after the 9/11 terrorist attack.
10. In 1987, who had his mind set on you?

Answer: George Harrison

"Got My Mind Set on You" was originally recorded by James Ray in 1962. George Harrison's version was a number one song in the U.S. on the "Billboard Hot 100", his last song that would reach that high. The song seems to indicate the mind set would take money and patience.
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us