FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about One Two Three Shake Your Body Down
Quiz about One Two Three Shake Your Body Down

One, Two, Three, Shake Your Body Down! Quiz


I'll give you a mixture of song titles and lyrics, you supply the missing body parts. Pretty much a no-brainer for most of them! All songs have featured in the UK singles chart.

A multiple-choice quiz by Mutchisman. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Body Parts in Songs

Author
Mutchisman
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,971
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1616
Last 3 plays: Guest 108 (7/10), Guest 176 (6/10), bookhound (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to his song title, which part of his body did Tony Bennett leave in San Francisco? Hint


Question 2 of 10
2. Huey Lewis and The News thought that it was "___ to be Square" in 1986. Which body part completes the title? Hint


Question 3 of 10
3. All right, let's keep this clean, what completes the song title: "The First Time Ever I Saw Your ____"? Hint


Question 4 of 10
4. Mud's first number one hit single in Britain was concerned with which part of a tiger's anatomy? Hint


Question 5 of 10
5. Morrissey's first solo single success after the demise of The Smiths was called what? Hint


Question 6 of 10
6. Fun Boy Three had four UK top ten singles in the early 'eighties including this; "Our ___ are Sealed". Fill in the blank. Hint


Question 7 of 10
7. Dire Straits had one of the biggest selling albums of the 'eighties. The title track was released as a single and was called "Brothers in ___"? Hint


Question 8 of 10
8. Black Grape scored a top ten hit with an uncomplimentary sounding song in 1996. "Fat ____" is probably not a good thing to call your partner. Hint


Question 9 of 10
9. Back in the days when Marc Bolan's band were still called Tyrannosaurus Rex, he had a minor hit that contained these lyrics:

"Met a woman she's spouting prose
She's got luggage eyes and a ___
___
Her body is slung from side to side
"Need a lift?" she said "much obliged."

Can you fill in the blanks?
Hint


Question 10 of 10
10. I've always thought this was a somewhat curious lyric; can you fill in the blank on this Nina Simone song?

"I got my arms, I got my hands,
I got my fingers, got my legs,
I got my feet, I got my toes,
I got my ______?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 31 2024 : Guest 108: 7/10
May 21 2024 : Guest 176: 6/10
May 06 2024 : bookhound: 8/10
May 01 2024 : Peachie13: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to his song title, which part of his body did Tony Bennett leave in San Francisco?

Answer: Heart

Rather strangely, Tony Bennett's version of "I Left My Heart in San Francisco" peaked at number 25 in 1965. His version of "Stranger in Paradise" hit top spot way back in 1955.
2. Huey Lewis and The News thought that it was "___ to be Square" in 1986. Which body part completes the title?

Answer: Hip

"Hip to be Square" was a number 41 hit for Huey and the boys in 1988. Their biggest hit was "The Power of Love", a number nine hit also in 1986.
3. All right, let's keep this clean, what completes the song title: "The First Time Ever I Saw Your ____"?

Answer: Face

"The First Time ever I Saw Your Face" was a number 14 hit for Roberta Flack in 1972. The song was written by Kirsty MacColl's father, Ewan MacColl.
4. Mud's first number one hit single in Britain was concerned with which part of a tiger's anatomy?

Answer: Feet

"Tiger Feet" was a number one record in 1974, don't blame me, I never bought it! They had two further number ones including a cover of "Oh Boy", the Crickets' hit.
5. Morrissey's first solo single success after the demise of The Smiths was called what?

Answer: Suedehead

"Suedehead" was a number five success for Morrissey in 1988.
In March 1995, The Smiths had an incredible seven albums placed simultaneously in the British album charts.
6. Fun Boy Three had four UK top ten singles in the early 'eighties including this; "Our ___ are Sealed". Fill in the blank.

Answer: Lips

Fun Boy Three were three former members of The Specials. Probably their best remembered hit was when they teamed up with Bananarama to cover the old 'forties song "It Ain't What You Do, It's the Way that You Do It".
7. Dire Straits had one of the biggest selling albums of the 'eighties. The title track was released as a single and was called "Brothers in ___"?

Answer: Arms

I reckon most people who liked Dire Straits would have already bought the album by the time the single was released in 1985. The single reached number 16, the album stayed in the charts for an incredible 228 weeks.
8. Black Grape scored a top ten hit with an uncomplimentary sounding song in 1996. "Fat ____" is probably not a good thing to call your partner.

Answer: Neck

Black Grape were a British band. They had their biggest single success when joined by Joe Strummer to perform "England's Irie" which went to number six. "Fat Neck" went to number ten.
9. Back in the days when Marc Bolan's band were still called Tyrannosaurus Rex, he had a minor hit that contained these lyrics: "Met a woman she's spouting prose She's got luggage eyes and a ___ ___ Her body is slung from side to side "Need a lift?" she said "much obliged." Can you fill in the blanks?

Answer: Roman nose

"One Inch Rock" was a number 28 hit in 1968. After shortening the band's name and changing musical direction, Marc Bolan enjoyed eleven top ten hits including four number ones.
10. I've always thought this was a somewhat curious lyric; can you fill in the blank on this Nina Simone song? "I got my arms, I got my hands, I got my fingers, got my legs, I got my feet, I got my toes, I got my ______?

Answer: Liver

Nina Simone's song "Ain't Got No, I Got Life" namechecks a lot of body parts in its celebration of life. It got to number two in the UK in 1968.

All stats taken from "Guinness Book of Hit Singles and Albums" 2006 edition.
Source: Author Mutchisman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us