FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eclipse of the Heart  Like Totally
Quiz about Eclipse of the Heart  Like Totally

Eclipse of the Heart (Like, Totally) Quiz


These songs are all US Billboard Top 40 hits from the '80s. This quiz is about questions or answers that contain the word 'heart' in them.

A multiple-choice quiz by musicmachine. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Body Parts in Songs

Author
musicmachine
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,609
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
591
- -
Question 1 of 15
1. 'Total Eclipse of the Heart' was a number one hit for which lady? Hint


Question 2 of 15
2. Which of these songs was a hit for Winger? Hint


Question 3 of 15
3. What female group sang the song titled 'Edge of a Broken Heart'? Hint


Question 4 of 15
4. Please finish the lyric by Cock Robin: 'Cuz when your heart is weak, gonna pick the ____ upon it'. Hint


Question 5 of 15
5. 'Heartbeat' was a big hit for which actor? Hint


Question 6 of 15
6. 'Hanging on a Heart Attack' doesn't sound too enjoyable, but which one of these groups was doing just that? Hint


Question 7 of 15
7. Who wanted you to 'Listen to Your Heart'? Hint


Question 8 of 15
8. These lyrics are from which popular all-female band? Give me the song title and the band.

'Close your eyes, give me your hand, darling,
Do you feel my heart beating, do you understand?'
Hint


Question 9 of 15
9. Huey Lewis and the News had a pretty big hit with 'The Heart of Rock and Roll'. According to this song, what is the heart of rock and roll still doing? Hint


Question 10 of 15
10. What does T'Pau want you to give a little bit of? Hint


Question 11 of 15
11. Cyndi Lauper had a hit about the heart entitled 'Change of Heart'. Finish the line:

'It just takes a _____ to turn it around'.
Hint


Question 12 of 15
12. 'The Heart of the Matter' was sung by which one of the Eagles? Hint


Question 13 of 15
13. 'Heart Attack' was a hit for which of these female artists? Hint


Question 14 of 15
14. What group are Ann and Nancy Wilson part of? Hint


Question 15 of 15
15. Which singer or group did not have a 1980s hit song with the word 'heart' in the title? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 06 2024 : bookhound: 10/15
May 01 2024 : Peachie13: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Total Eclipse of the Heart' was a number one hit for which lady?

Answer: Bonnie Tyler

Bonnie Tyler has a very raspy voice, but it wasn't naturally that way. It happened after she had a surgery to extract nodules in her throat. She released 'Total Eclipse of the Heart' in 1983.
2. Which of these songs was a hit for Winger?

Answer: Headed for a Heartbreak

Winger formed their hard rock group in New York City in 1986. Their lead singer was Kip Winger.
3. What female group sang the song titled 'Edge of a Broken Heart'?

Answer: Vixen

Vixen only managed to squeeze out a couple of hits in the US. The band formed in 1980.
4. Please finish the lyric by Cock Robin: 'Cuz when your heart is weak, gonna pick the ____ upon it'.

Answer: Lock

'When Your Heart Is Weak' was Cock Robin's only US top 40 hit. It came out in 1985.
5. 'Heartbeat' was a big hit for which actor?

Answer: Don Johnson

Don Johnson also had another hit with 'Till I Loved You.' He sang this song with Barbra Streisand.
6. 'Hanging on a Heart Attack' doesn't sound too enjoyable, but which one of these groups was doing just that?

Answer: Device

I don't know if that 'heart attack' killed them, but we never heard from them again. The trio was only active from 1986 to 1987.
7. Who wanted you to 'Listen to Your Heart'?

Answer: Roxette

Roxette is a pop-rock duo from Sweden. Marie Fredriksson and Per Gessle make up the duo.
8. These lyrics are from which popular all-female band? Give me the song title and the band. 'Close your eyes, give me your hand, darling, Do you feel my heart beating, do you understand?'

Answer: 'Eternal Flame', The Bangles

'Eternal Flame' was the Bangles last number one hit before breaking up in 1989. Luckily, the band later got back together and began working on more music.
9. Huey Lewis and the News had a pretty big hit with 'The Heart of Rock and Roll'. According to this song, what is the heart of rock and roll still doing?

Answer: It's still beating

'The Heart of Rock and Roll' was released in 1984. Huey Lewis and the News also did the song 'Power of Love' for one of the most popular eighties movies, 'Back To the Future'.
10. What does T'Pau want you to give a little bit of?

Answer: Heart and Soul

T'Pau is a group from England. 'Heart and Soul' was released in 1987.
11. Cyndi Lauper had a hit about the heart entitled 'Change of Heart'. Finish the line: 'It just takes a _____ to turn it around'.

Answer: Beat

The Bangles worked with Cyndi on this song. The song was released in 1986.
12. 'The Heart of the Matter' was sung by which one of the Eagles?

Answer: Don Henley

Don Henley went solo in 1982. He had a slew of hits on his own.
13. 'Heart Attack' was a hit for which of these female artists?

Answer: Olivia Newton John

Olivia is not only a singer, but she is also an actress. 'Heart Attack' was a single from Olivia's album 'Olivia's Greatest Hits Vol. 2' (1982).
14. What group are Ann and Nancy Wilson part of?

Answer: Heart

Ann and Nancy Wilson are sisters. In my opinion, Nancy Wilson is one of the best female guitar players ever.
15. Which singer or group did not have a 1980s hit song with the word 'heart' in the title?

Answer: The Bangles

The Bangles did not have a hit song with the word 'heart' in the title in the 1980s. Roxette had 'Listen to Your Heart'; Don Henley had 'The Heart of the Matter'; and Madonna had 'Open Your Heart'.
Source: Author musicmachine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us