Quiz about Elvis in Quotes
Quiz about Elvis in Quotes

Elvis in Quotes Trivia Quiz


Do you know which word or words are missing from the following quotes said by Elvis? Enjoy, and good luck!

A multiple-choice quiz by Julia King 42. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
254,698
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2105
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 93 (7/10), Guest 69 (9/10), Guest 142 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Complete this well known quote from Elvis Presley: "Man, I was tame compared to what they do now. Are you kidding? I didn't do anything but just _________ ."
Hint

dance
jiggle
sing
strum my guitar

2. "The image is one thing and the ___________is another, it's very hard to live up to an image." What is the missing word from the above sentence quoted by Elvis?
Hint

singing
human being
exposure
press and fans

3. "A live concert to me is exciting because of all the _________that is generated in the crowd and on stage. It's my favorite part of the business - live concerts." Which of the following from this sentence was quoted by Elvis?
Hint

applause
noise
electricity
singing

4. "Till we meet you again, may God bless you,________ ."
Which farewell did Elvis say in his last tour?
Hint

goodbye
goodnight
adios
bon voyage

5. "When I was a child, ladies and gentlemen, I was a _______."
What is the word missing from this Elvis quote?
Hint

loner
optimist
wanderer
dreamer

6. What is the one word omitted three times from the following quote:
"I learned very early in life that: Without a ____, the day would never end, without a ____, a man ain't got a friend, without a ____, the road would never bend..."?

Answer: (One Word)
7. "The first time that I appeared on stage, it scared me ________."
Which two words are missing from this quote by Elvis?
Hint

like crazy
to death
real bad
so much

8. "We grew up with it, it more or less puts your _____ at ease. It does mine." What is the missing word from this Elvis quotation?

Hint

body
mind
voice
life

9. "Some people tap their feet, some people snap their fingers, and some people sway back and forth. I just sorta' __________ I guess."
What did Elvis say he did?
Hint

have my own style
do 'em all together
wiggle my hips
shake my leg

10. "It's my favorite part of the business__________."
What did Elvis say was his favorite part?
Hint

live concerts
making records
making movies
meeting fans


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete this well known quote from Elvis Presley: "Man, I was tame compared to what they do now. Are you kidding? I didn't do anything but just _________ ."

Answer: jiggle

From the press conference in New York City 1972, which was prior to Elvis' Madison Square Garden shows.
2. "The image is one thing and the ___________is another, it's very hard to live up to an image." What is the missing word from the above sentence quoted by Elvis?

Answer: human being

This was also said at the press conference at Madison Square Garden.
3. "A live concert to me is exciting because of all the _________that is generated in the crowd and on stage. It's my favorite part of the business - live concerts." Which of the following from this sentence was quoted by Elvis?

Answer: electricity

A press conference prior to his 1973 "Elvis - Aloha from Hawaii Via Satellite" concert.
4. "Till we meet you again, may God bless you,________ ." Which farewell did Elvis say in his last tour?

Answer: adios

Said by Elvis at the end of a concert, on his last tour, which was in 1977.
5. "When I was a child, ladies and gentlemen, I was a _______." What is the word missing from this Elvis quote?

Answer: dreamer

From Elvis' acceptance speech for the Ten Outstanding Young Men of the Nation Award in 1970.
6. What is the one word omitted three times from the following quote: "I learned very early in life that: Without a ____, the day would never end, without a ____, a man ain't got a friend, without a ____, the road would never bend..."?

Answer: song

Also quoted by Elvis in his 1970 acceptance speech for the Ten Outstanding Young Men of the Nation Award.
7. "The first time that I appeared on stage, it scared me ________." Which two words are missing from this quote by Elvis?

Answer: to death

You can hear Elvis say this on MGM's 1972 documentary film "Elvis on Tour".
8. "We grew up with it, it more or less puts your _____ at ease. It does mine." What is the missing word from this Elvis quotation?

Answer: mind

At the Las Vegas Hilton. The quote can also be heard in MGM's documentary "Elvis on Tour".
After the live shows, Elvis and his band would unwind by singing Gospel songs.
9. "Some people tap their feet, some people snap their fingers, and some people sway back and forth. I just sorta' __________ I guess." What did Elvis say he did?

Answer: do 'em all together

From an interview with Elvis in 1956.
10. "It's my favorite part of the business__________." What did Elvis say was his favorite part?

Answer: live concerts

Quoted by Elvis at the press conference previous to his performance in Hawaii. "Elvis Aloha from Hawaii Via Satellite".
Source: Author Julia King 42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 93: 7/10
Jan 19 2023 : Guest 69: 9/10
Jan 18 2023 : Guest 142: 5/10
Jan 15 2023 : Bourman: 4/10
Jan 14 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 14 2023 : Guest 188: 6/10
Jan 13 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 12 2023 : Guest 70: 5/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 5/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us