Quiz about For Elvis Fans
Quiz about For Elvis Fans

For Elvis Fans Trivia Quiz


Very easy triva test for Elvis Presley fans.

A multiple-choice quiz by williamforrestfamily. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,322
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6203
Last 3 plays: Guest 93 (6/10), Guest 62 (6/10), Guest 24 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was Elvis born? Hint

January 7, 1935
January 8, 1935
January 9, 1935
January 8,1936

2. What was the name of Elvis' twin brother who died at birth? Hint

Jesse Garon
James Garon
Jesse Aaron
John Aaron

3. At what recording studio did Elvis make 'That's All Right Mama'? Hint

Sun Records
Capital
RCA
Mercury

4. Who played guitar on Elvis's record 'That's All Right Mama'? Hint

Scotty Black
Bill Black
Scotty Moore
Bill Bass

5. What year was Elvis drafted into the Army? Hint

1955
1956
1959
1957

6. What year was Elvis discharged from the army? Hint

1960
1959
1961
1962

7. Who did Elvis marry? Hint

Juliet Prowse
Ann Margaret
Priscilla Beaulieu
Sandra Dee

8. How many records did Elvis sell? Hint

Billion
Million
Hundren Thousand
Trillion

9. What was the name of Elvis' father? Hint

Victor
Vincent
Vester
Vernon

10. How old was Lisa Marie when her father died? Hint

8
10
7
9


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Elvis born?

Answer: January 8, 1935

Elvis was born on January 8, 1935 in Tupelo, Mississippi.
2. What was the name of Elvis' twin brother who died at birth?

Answer: Jesse Garon

Jesse Garon is buried in Tupelo. Elvis, Gladys, Vernon, and Elvis' grandmother, Minnie Mae Presley are buried at Graceland.
3. At what recording studio did Elvis make 'That's All Right Mama'?

Answer: Sun Records

Sun Records was in Memphis, TN.
4. Who played guitar on Elvis's record 'That's All Right Mama'?

Answer: Scotty Moore

Scotty Moore and Bill Black were the two band members when Elvis recorded 'That's All Right Mama'.
5. What year was Elvis drafted into the Army?

Answer: 1957

When Elvis received his draft papers in 1957, there was talk of him possibly going into the Special Services so he could still perform, but Colonal Parker and RCA thought Elvis would be respected as a man if he went in the Army as a buck private. Gladys really didn't want Elvis to go in the Army and when she heard he was being sent to Germany, resorted to drinking again, which damaged her already bad liver.

In Gladys' mind Germany still represented danger, even though it was peacetimes when Elvis was being sent there.
6. What year was Elvis discharged from the army?

Answer: 1960

Elvis was discharged from the Army in March of 1960, and shortly thereafter, recorded his first movie since being drafted. That movie was called 'G.I. Blues'.
7. Who did Elvis marry?

Answer: Priscilla Beaulieu

Elvis met Priscilla while he was stationed in Germany. Priscilla was fourteen years old when she and Elvis first met. On May 1, 1967, Elvis and Priscilla were married. Nine months to the day, on February 1, 1968, Lisa Marie was born. On October 9, 1973, Elvis and Priscilla were divorced.
8. How many records did Elvis sell?

Answer: Billion

Sun Records sold their rights to Elvis' music to RCA. Elvis sold a billion records for RCA.
9. What was the name of Elvis' father?

Answer: Vernon

Vernon died nearly two years after Elvis.
10. How old was Lisa Marie when her father died?

Answer: 9

On the day Elvis died, Lisa Marie was staying at Graceland and was scheduled to go back to Los Angeles that same day.
Source: Author williamforrestfamily

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 93: 6/10
Feb 02 2023 : Guest 62: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 29 2023 : Ludax: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 68: 4/10
Jan 28 2023 : Guest 204: 7/10
Jan 27 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 26 2023 : Guest 96: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 69: 8/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us