FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate Elvis  Part 1
Quiz about Ultimate Elvis  Part 1

Ultimate Elvis : Part 1 Trivia Quiz


Elvis was one of the most popular entertainers ever. I have now created "The Ultimate Elvis Quiz". Which means there are questions about his private life, his movies, and of course most importantly... his music. Hope you enjoy this quiz. Good Luck.

A multiple-choice quiz by Julia King 42. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,932
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
13 / 25
Plays
3145
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (18/25), Guest 68 (20/25), Guest 108 (19/25).
- -
Question 1 of 25
1. Elvis had a twin brother who died at birth. What was his name? Hint


Question 2 of 25
2. Which song did Elvis close the "1968 Comeback Special"?
(He wore a white suit)
Hint


Question 3 of 25
3. Who directed the 1970 documentary film "Elvis - That's The Way It Is"? Hint


Question 4 of 25
4. In which film did Elvis play the part of Ted Jackson? Hint


Question 5 of 25
5. What was the name of Elvis' private Jet?

Answer: (Two Words)
Question 6 of 25
6. What was Elvis' Army serial number from 1958 to 1960? Hint


Question 7 of 25
7. Who owned "Sun Records" where Elvis started his recording career? Hint


Question 8 of 25
8. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "Make me feel at home, if you really care, scratch my back and run your pretty fingers through my hair" ? Hint


Question 9 of 25
9. In which movie did Elvis sing "I Slipped, I Stumbled, I Fell"? Hint


Question 10 of 25
10. Elvis had a pet chimpanzee, what was his name? Hint


Question 11 of 25
11. In the film "Blue Hawaii" Elvis was cast as who? Hint


Question 12 of 25
12. In which Elvis song can you hear the following lyrics?: "A million years it seems, have gone by since we shared our dreams. But I'll hold you again, there'll be no blue memories then." ? Hint


Question 13 of 25
13. How much did Elvis purchase his home "Graceland" for? Hint


Question 14 of 25
14. Elvis' first film was "Love me Tender". NOT including the two documentary films, do you know what his last feature film was? Hint


Question 15 of 25
15. How many films did Shelley Fabares appear in with Elvis? Hint


Question 16 of 25
16. In which film did Elvis sing the song "One Track Heart"? Hint


Question 17 of 25
17. Who took over the role as Elvis' manager after Scotty Moore? Hint


Question 18 of 25
18. Elvis was in the middle of filming which movie, when he got a letter from "Uncle Sam"? Hint


Question 19 of 25
19. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "Well, if you ever go, darling I'll be oh so lonely. I'll be sad and blue, crying over you, dear only." ? Hint


Question 20 of 25
20. How old was Elvis when he died? Hint


Question 21 of 25
21. By the end of the year 1977, how many "Number One" British singles did Elvis achieve? Hint


Question 22 of 25
22. "The Elvis Medley" consisted of excerpts from "Jailhouse Rock",
"Teddy Bear", "Hound Dog", "Don't Be Cruel", "Suspicious Minds", and which other song?
Hint


Question 23 of 25
23. How many movies of the "Elvis movies" were made in black and white? Hint


Question 24 of 25
24. "Hawaii" was the setting for how many of Elvis' films? Hint


Question 25 of 25
25. In which Elvis song can the following lyrics be heard: "Just when I think I know her well, her emotions reveal, she's not the person that I thought I knew." ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 86: 18/25
Feb 18 2024 : Guest 68: 20/25
Feb 15 2024 : Guest 108: 19/25
Jan 12 2024 : Guest 172: 12/25
Jan 05 2024 : Guest 73: 14/25
Jan 03 2024 : Guest 96: 7/25
Jan 02 2024 : Guest 68: 11/25
Jan 01 2024 : Guest 104: 9/25
Dec 28 2023 : Guest 24: 23/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elvis had a twin brother who died at birth. What was his name?

Answer: Jesse Garon

Jesse Garon was delivered dead, thirty five minutes before Elvis was born.
2. Which song did Elvis close the "1968 Comeback Special"? (He wore a white suit)

Answer: If I Can Dream

The single "If I Can Dream" was released shortly before the televised TV Special.
3. Who directed the 1970 documentary film "Elvis - That's The Way It Is"?

Answer: Denis Sanders

A new version of "Elvis-Thats The Way It Is" was released in the year 2001 which included over 30 minutes of unseen footage which was not used in the original film, and was named "Elvis - That's The Way It Is Special Edition".
4. In which film did Elvis play the part of Ted Jackson?

Answer: Easy Come, Easy Go

"Easy Come Easy Go" was Elvis' twenty-third film, and was released in 1967.
5. What was the name of Elvis' private Jet?

Answer: Lisa Marie

The Convair 880 Jet was bought by Elvis in 1975.
6. What was Elvis' Army serial number from 1958 to 1960?

Answer: 53310761

Elvis' mother passed away while Elvis was serving in the Army.
7. Who owned "Sun Records" where Elvis started his recording career?

Answer: Sam Phillips

RCA Purchased Elvis' contract from Sam Phillips in 1955.
8. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "Make me feel at home, if you really care, scratch my back and run your pretty fingers through my hair" ?

Answer: Treat me Nice

Elvis sang "Treat me Nice" in this third movie "Jailhouse Rock".
9. In which movie did Elvis sing "I Slipped, I Stumbled, I Fell"?

Answer: Wild in the Country

"Wild in the Country" was Elvis' seventh film released in 1961.
10. Elvis had a pet chimpanzee, what was his name?

Answer: Scatter

Scatter eventually became violent, and was caged behind Graceland, and that's where he eventually died.
11. In the film "Blue Hawaii" Elvis was cast as who?

Answer: Chad Gates

Elvis was cast as: "Steve Grayson" - Blue Hawaii, "Rusty Wells" - Girl Happy, "Mike Windgren" - Fun in Acapulco.
12. In which Elvis song can you hear the following lyrics?: "A million years it seems, have gone by since we shared our dreams. But I'll hold you again, there'll be no blue memories then." ?

Answer: My Happiness

The first song that Elvis recorded at the Memphis Recording Service was "My Happiness".
13. How much did Elvis purchase his home "Graceland" for?

Answer: $100,000

Elvis purchased Graceland in 1957.
14. Elvis' first film was "Love me Tender". NOT including the two documentary films, do you know what his last feature film was?

Answer: Change of Habit

Elvis played Dr. John Carpenter in the film "Change of Habit". The two final films were the documentaries:- "Elvis - That's The Way It Is" and "Elvis on Tour".
15. How many films did Shelley Fabares appear in with Elvis?

Answer: 3

Shelley Fabares appeared in "Girl Happy", "Spinout" and "Clambake".
16. In which film did Elvis sing the song "One Track Heart"?

Answer: Roustabout

"Roustabout" was released in 1964 and also starred Barbara Stanwyck.
17. Who took over the role as Elvis' manager after Scotty Moore?

Answer: Bob Neal

Elvis, Scotty and Bill were known as the Blue Moon Boys back in the 1950's.
Legendary guitarist Scotty Moore was Elvis' first manager.
Bob Neal was Elvis' manager from January 1955 to March 1956.
18. Elvis was in the middle of filming which movie, when he got a letter from "Uncle Sam"?

Answer: King Creole

The Memphis Draft Board granted Elvis a sixty day deferment in order to finish the movie "King Creole"
19. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "Well, if you ever go, darling I'll be oh so lonely. I'll be sad and blue, crying over you, dear only." ?

Answer: Love Me

Elvis sang "Love Me" on "The Ed Sullivan Show" and in his 1973 concert "Elvis: Aloha From Hawaii".
20. How old was Elvis when he died?

Answer: 42

Elvis died on August 16th, 1977 at his Graceland home.
21. By the end of the year 1977, how many "Number One" British singles did Elvis achieve?

Answer: 17

Elvis' last "Number One" single by the end of 1977 was "Way Down".
In the year 2002 the single "A Little Less Conversation" reached the number one spot, his 18th Number One single (The Beatles have had 17 "Number One" singles).
22. "The Elvis Medley" consisted of excerpts from "Jailhouse Rock", "Teddy Bear", "Hound Dog", "Don't Be Cruel", "Suspicious Minds", and which other song?

Answer: Burning Love

Elvis can be heard singing excerpts from some of these songs in the "1968 TV Special"
23. How many movies of the "Elvis movies" were made in black and white?

Answer: 3

"Love me Tender", "Jailhouse Rock", and "King Creole" were all filmed in black and white. Many years later a colour version of the film
"Jailhouse Rock" was released on VHS.
24. "Hawaii" was the setting for how many of Elvis' films?

Answer: 3

"Blue Hawaii", "Girls! Girls! Girls! and "Paradise Hawaiian Style".
25. In which Elvis song can the following lyrics be heard: "Just when I think I know her well, her emotions reveal, she's not the person that I thought I knew." ?

Answer: Moody Blue

Elvis recorded "Moody Blue" in 1976 at Graceland.
Source: Author Julia King 42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. All About Elvis, Part 1 Very Difficult
2. All About Elvis, Part 2 Tough
3. All About Elvis, Part 3 Tough
4. Elvis Average
5. Elvis - The Early Years Tough
6. Elvis and the Colonel Difficult
7. Elvis by Numbers Tough
8. Elvis in Colour Average
9. Elvis in Quotes Average
10. Elvis Is In The Building Average
11. Elvis Lives! Average
12. Elvis Presley Tough

2/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us