FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Elvis in Colour
Quiz about Elvis in Colour

Elvis in Colour Trivia Quiz


Well, here we go again folks, another quiz all about the King. Colourful Elvis! Enjoy, and keep on rocking!

A multiple-choice quiz by Julia King 42. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,177
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1472
Last 3 plays: Guest 66 (11/15), Guest 109 (13/15), yeats1 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. In 1956 Elvis sang about "Suede Shoes", but what colour were they? Hint


Question 2 of 15
2. In Elvis' 1968 TV "Comeback Special", what was the colour of the leather suit he wore for most of the show? Hint


Question 3 of 15
3. Elvis starred in 31 films in his lifetime, but how many of these films had a colour in the title? Hint


Question 4 of 15
4. Which of the following songs has NOT been recorded by Elvis? Hint


Question 5 of 15
5. On the Elvis album, "50,000,000 Fans Can't be Wrong", the cover had a full length shot of Elvis wearing a suit. But what colour was it? Hint


Question 6 of 15
6. From the MGM movie "Elvis: That's the Way it is" what colour attire is Elvis predominantly seen in? Hint


Question 7 of 15
7. What were the colour of Elvis' eyes? Hint


Question 8 of 15
8. Elvis purchased a Cadillac for his mother in 1956, the original colour was blue, but Elvis had it custom painted to --? Hint


Question 9 of 15
9. Elvis recorded hundreds of songs in his short lifetime, a very small portion of them had a colour in the song title.
From the following, what is the predominant colour?
Hint


Question 10 of 15
10. Which colourful song is sung by Elvis in the film "Kid Galahad"?
Hint


Question 11 of 15
11. "If I Can Dream" was Elvis' closing number in his 1968 TV Special.
He donned a white suit to sing this song. But what colour tie / neckerchief did he wear?
Hint


Question 12 of 15
12. In the film "Blue Hawaii", Elvis dons a pair of shorts at a Luau. What was the colour of Elvis' shorts? Hint


Question 13 of 15
13. What was the colour of Elvis' pants / trousers in the film "Loving You" when he sang "Teddy Bear"? Hint


Question 14 of 15
14. Elvis recorded the song "Moody Blue" for his film "Change of Habit".


Question 15 of 15
15. In Elvis' 1973 concert: "Aloha from Hawaii" he wore a jumpsuit, but what colour was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 02 2024 : Guest 66: 11/15
Feb 18 2024 : Guest 109: 13/15
Feb 16 2024 : yeats1: 7/15
Jan 21 2024 : Guest 162: 10/15
Jan 05 2024 : melanielynn14: 8/15
Jan 05 2024 : Guest 73: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1956 Elvis sang about "Suede Shoes", but what colour were they?

Answer: Blue

Elvis recorded "Blue Suede Shoes" in 1956. Carl Perkins wrote the song and recorded it prior to Elvis.
2. In Elvis' 1968 TV "Comeback Special", what was the colour of the leather suit he wore for most of the show?

Answer: Black

In the TV Special Elvis wore a two piece black leather suit while jamming on stage with his band. There is also a segment of the show where he stands alone in the centre of the state singing a variety of his hits, in the same black leather suit.
3. Elvis starred in 31 films in his lifetime, but how many of these films had a colour in the title?

Answer: Two

"G I Blues" and "Blue Hawaii" were the only two films with a colour in the film title. "G I Blues" was released in 1960 and "Blue Hawaii" was released in 1961.
4. Which of the following songs has NOT been recorded by Elvis?

Answer: Blue Velvet

Although Tom Jones had the biggest hit with "Green Green Grass of Home", Elvis did actually record the song in 1975.
Elvis recorded the medley "Yellow Rose of Texas" / "The Eyes of Texas" in 1963 for his 1964 film "Viva Las Vegas".
"Blue Moon of Kentucky" was an earlier recording, originally on the Sun Record Label and was the flip side to "That's Alright (Mama)".
" Blue Velvet" has never been recorded by Elvis, and was originally a hit for Bobby Vinton in 1963. Prior to that, Tony Bennett sang it in 1951 and The Statues in 1960.
5. On the Elvis album, "50,000,000 Fans Can't be Wrong", the cover had a full length shot of Elvis wearing a suit. But what colour was it?

Answer: Gold

The full title is "50,000,000 Fans Can't Be Wrong - Elvis Gold Records Volume Two".
The same photograph can be seen on an earlier album " A Touch of Gold".
Apparently, Elvis hated the gold lame tuxedo suit, he thought it was too heavy.
6. From the MGM movie "Elvis: That's the Way it is" what colour attire is Elvis predominantly seen in?

Answer: White

In the film, Elvis can be seen in different attire, the rehearsals etc. But the main part of the film was the actual show in which he wore a white jumpsuit. Since the making of this film extra footage has now become available on various videos and DVD's, which I believe does show Elvis in a different coloured jumpsuit.
7. What were the colour of Elvis' eyes?

Answer: Blue

There is a really good shot showing Elvis' beautiful blues eyes on a close up in the film "Elvis: That's The Way It Is".
8. Elvis purchased a Cadillac for his mother in 1956, the original colour was blue, but Elvis had it custom painted to --?

Answer: Pink

Elvis bought the Cadillac for his mother even though she was unable to drive.
Elvis still had the car at Graceland on the day he died. Elvis had promised to give the car to his daughter, Lisa Marie when she turned 18 in 1986.
9. Elvis recorded hundreds of songs in his short lifetime, a very small portion of them had a colour in the song title. From the following, what is the predominant colour?

Answer: Blue

The word "blue" appeared in the title of 18 Elvis songs.
"Blue Christmas", "Blue Eyes Crying in the Rain","Something Blue" and
"Moody Blue" to name just a few.
Other songs with a colour in the title include: "Yellow Rose of Texas",
"Long Black Limousine","Brown Eyed Handsome Man", "Milky White Way" and "Silver Bells".
10. Which colourful song is sung by Elvis in the film "Kid Galahad"?

Answer: Riding The Rainbow

"Kid Galahad" was Elvis' tenth film released in 1962. "When my Blue Moon Turns to Gold Again" was not sung in any of Elvis' films. "There's Gold in the Mountains" was sung by Elvis in the film "Kissin' Cousins". "Pocketful of Rainbows" was sung by Elvis in his movie "G I Blues".
11. "If I Can Dream" was Elvis' closing number in his 1968 TV Special. He donned a white suit to sing this song. But what colour tie / neckerchief did he wear?

Answer: Red

Colonel Tom Parker originally wanted Elvis to close the show with a Christmas song, but producer Steve Binder had the musical director write "If I Can Dream" for Elvis' closing number.
The Colonel obviously didn't get his own way with this one!
12. In the film "Blue Hawaii", Elvis dons a pair of shorts at a Luau. What was the colour of Elvis' shorts?

Answer: White

Elvis wore a rather tight pair of white shorts at a Luau. If you have seen the film you may remember the scene? He sings "Ito Eats", "Ku-u-i-Po" and "Slicin' Sand".
13. What was the colour of Elvis' pants / trousers in the film "Loving You" when he sang "Teddy Bear"?

Answer: Red

Apparently, the song was composed for Elvis because of his fondness for Teddy Bears.
The song's full title is "(Let Me Be Your) Teddy Bear". He also wore a white and red shirt.
This was Elvis' second film. The song was recorded in 1957.
14. Elvis recorded the song "Moody Blue" for his film "Change of Habit".

Answer: False

Elvis did not record "Moody Blue" until 1976. Elvis' last film was released in 1972 and was the documentary film "Elvis on Tour". His last feature film was "Change of Habit".
15. In Elvis' 1973 concert: "Aloha from Hawaii" he wore a jumpsuit, but what colour was it?

Answer: White

"Aloha from Hawaii" was a benefit concert for the Kuiokalani Lee Cancer fund.
After the audience left the building, Elvis recorded five songs.
The five songs were:
"Blue Hawaii", "Ku-u-i-po", "Hawaiian Wedding Song", "Early Morning Rain" and "No More".
Source: Author Julia King 42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us