FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Elvis Aloha from Hawaii Concert
Quiz about Elvis Aloha from Hawaii Concert

Elvis: Aloha from Hawaii Concert Quiz


This quiz contains questions about one of Elvis's most popular concerts. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by HappyDaysFan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Author
HappyDaysFan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,689
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1889
Last 3 plays: emmal2000uk (10/10), bernie73 (5/10), Guest 162 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year did "Elvis: Aloha from Hawaii via Satellite" take place? Hint


Question 2 of 10
2. What was the first tune played at the Aloha concert? Hint


Question 3 of 10
3. In "Suspicious Minds", he says a phrase that is not originally in the song. What does he not want to tear up? ("I hope this _______ don't tear up, baby") Hint


Question 4 of 10
4. What does he accept from a member of the audience right after he finishes "Burning Love"? Hint


Question 5 of 10
5. Who had previously performed the song "Something" before Elvis did at this concert? Hint


Question 6 of 10
6. Where did the concert take place in Hawaii? Hint


Question 7 of 10
7. What animal was on Elvis's suit that he performed in? Hint


Question 8 of 10
8. Elvis recorded some songs after the concert was over to play while showing footage of Hawaii on TV.


Question 9 of 10
9. The concert wasn't shown in North America until April.


Question 10 of 10
10. Where did Elvis hold a press conference about the concert on November 20, 1972? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : emmal2000uk: 10/10
Jun 18 2024 : bernie73: 5/10
Jun 06 2024 : Guest 162: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 63: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 172: 6/10
Jun 01 2024 : Guest 67: 7/10
May 29 2024 : Guest 198: 8/10
May 14 2024 : Guest 220: 7/10
May 13 2024 : Guest 174: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did "Elvis: Aloha from Hawaii via Satellite" take place?

Answer: 1973

The concert took place on January 14, 1973, in Honolulu, Hawaii, at the Honolulu International Convention Center. Proceeds from the show went to the Kui Lee Cancer Fund.
2. What was the first tune played at the Aloha concert?

Answer: Also Sprach Zarathustra

"Also Sprach Zarathustra" was played at most of Elvis's concerts in the 1970s. It is the theme of the movie "2001: A Space Odyssey". "See See Rider" was the first song he performed, but that's not what the question said, now was it?
3. In "Suspicious Minds", he says a phrase that is not originally in the song. What does he not want to tear up? ("I hope this _______ don't tear up, baby")

Answer: suit

I guess his suit was a little too tight, because this is when he began gaining weight.
4. What does he accept from a member of the audience right after he finishes "Burning Love"?

Answer: a lei

He accepted a single, red lei from a girl in the audience right after he sang his second song, "Burning Love", a hit from 1972.
5. Who had previously performed the song "Something" before Elvis did at this concert?

Answer: George Harrison

He sang a great version of George Harrison's "Something", right after "Burning Love".
6. Where did the concert take place in Hawaii?

Answer: Honolulu International Convention Center

It took place at the Honolulu International Convention Center in Honolulu.
7. What animal was on Elvis's suit that he performed in?

Answer: eagle

There were American eagles on his belt.
8. Elvis recorded some songs after the concert was over to play while showing footage of Hawaii on TV.

Answer: true

The songs that he recorded after the concert were: "Blue Hawaii", "Ku-U-I-Po", "No More", "Hawaiian Wedding Song", and "Early Morning Rain". He finished recording them at about 3:30AM.
9. The concert wasn't shown in North America until April.

Answer: true

Colonel Tom Parker didn't want this concert to interfere with the American documentary "Elvis on Tour", so it wasn't released until February, and it wasn't shown until April. It was shown to Europe the next night, and to all other countries live.
10. Where did Elvis hold a press conference about the concert on November 20, 1972?

Answer: Hilton Hawaiian Village Hotel

It was held at the Hilton Hawaiian Village Hotel in Honolulu.
Source: Author HappyDaysFan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us