FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Elvis Years
Quiz about The Elvis Years

The Elvis Years Trivia Quiz


Test your knowledge of Elvis. This quiz asks what year different events occurred in his life.

A multiple-choice quiz by markhatter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Author
markhatter
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,415
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2948
Last 3 plays: Guest 136 (5/10), bernie73 (9/10), Guest 172 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What year did Elvis marry? Hint


Question 2 of 10
2. What year did Elvis's mother Gladys die? Hint


Question 3 of 10
3. What year was Elvis's famous "Come back special"? Hint


Question 4 of 10
4. What year was Lisa Marie Presley born? Hint


Question 5 of 10
5. In what year did Elvis's father Vernon Presley die? Hint


Question 6 of 10
6. In what year did Elvis celebrate his 40th birthday? Hint


Question 7 of 10
7. In what year did Elvis first go to the Sun Recording studio in Union Avenue, Memphis? Hint


Question 8 of 10
8. In which year did Elvis go into the army? Hint


Question 9 of 10
9. In what year did Elvis and Priscilla divorce? Hint


Question 10 of 10
10. In what year did Elvis record the "Aloha from Hawaii" broadcast to the world? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 136: 5/10
Jun 18 2024 : bernie73: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 107: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did Elvis marry?

Answer: 1967

Elvis married in the now infamous Paisley suit.
2. What year did Elvis's mother Gladys die?

Answer: 1958

Elvis's mother was buried on August 16th. The same date that Elvis died nearly 20 years later.
3. What year was Elvis's famous "Come back special"?

Answer: 1968

Elvis's come back special marked the end of an 8 year absence from live performance.
4. What year was Lisa Marie Presley born?

Answer: 1968

Lisa Marie was born exactly 9 months after Elvis and Priscilla were married.
5. In what year did Elvis's father Vernon Presley die?

Answer: 1979

Vernon out lived Elvis!
6. In what year did Elvis celebrate his 40th birthday?

Answer: 1975

Elvis was the KING.
7. In what year did Elvis first go to the Sun Recording studio in Union Avenue, Memphis?

Answer: 1953

Elvis first went to the Sun studio to record a song for his mother. (Most people believe he also wanted to hear how he sounded on record)
8. In which year did Elvis go into the army?

Answer: 1958

Elvis served in the army for 2 years and spent part of that time stationed in Germany.
9. In what year did Elvis and Priscilla divorce?

Answer: 1973

Elvis is still alive. (maybe)
10. In what year did Elvis record the "Aloha from Hawaii" broadcast to the world?

Answer: 1973

The Aloha broadcast was the first worldwide satellite broadcast and was watched by over 1 billion people.
Source: Author markhatter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us