Quiz about More Elvis
Quiz about More Elvis

More Elvis Trivia Quiz


A quiz all about the music of the greatest singer that has ever breathed.

A multiple-choice quiz by Top Teacher. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Author
Top Teacher
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,037
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1639
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 93 (5/15), Guest 69 (4/15), Guest 69 (11/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "A Boy Like Me, A Girl Like You" featured in which film? Hint

Girl Happy
Tickle Me
Live a Little, Love A Little
Girls! Girls! Girls!

2. What was the flip side of "That's When Your Heartache Begins"? Hint

Hound Dog
Old Shep
All Shook Up
Love Me Tender

3. What song was first recorded live onstage at the Las Vegas Hilton in 1972? Hint

An American Trilogy
My Way
Suspicious Minds
Can't Help Falling In Love

4. "Let the stars fade and fall" is the opening line of which 1958 film song? Hint

Are You Lonesome Tonight
As Long As I have You
Ask me
Teddy Bear

5. "Beachboy Shack" is a song from the film "Blue Hawaii"

True
False

6. Complete the title of this song; "Because of________"

Answer: (One Word)
7. Who was the director of the "'68 Comeback Special"? Hint

Steve Kinder
Steve Pinder
Steve Binder
Steve Cinder

8. Which song, recorded in 1976, could be evocative of Elvis' own despair at the end? Hint

Blue Eyes
Blue Moon
Baby's Got Blue Eyes
Blue Eyes Crying In The Rain

9. What song does Elvis sing, with the only music provided by a music box, in the film "Blue Hawaii"? Hint

Can't Help Falling In Love With You
Aloha Oe
Almost Always True
No More

10. What was the only film in which Elvis DID NOT sing, apart from the title song? Hint

Clambake
Charro
Change Of Habit
Cilla

11. What movie song featured Elvis and the first instance of Elvis using a female vocalist? Hint

Sunfish
Starfish
Crawfish
Crayfish

12. What song is performed in "That's The Way It Is" but NOT released on the soundtrack album? Hint

Crying In The Chapel
Crying Time
Cry Me A River
Crying

13. Which country song, performed many times on stage, tells of an airport getting him down? Hint

I'm So Lonesome I Could Cry
Kentucky Rain
Early In The Morning
Early Morning Rain

14. Which of Elvis' associates wrote "Separate Ways"? Hint

Billy Smith
Sonny West
Red West
Col. Tom Parker

15. "You're not a dream, you're not an angel" is the opening line to which 1971 release? Hint

When I'm Over You
Angel
Until It's Time For You To Go
What Every Woman Lives For


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "A Boy Like Me, A Girl Like You" featured in which film?

Answer: Girls! Girls! Girls!

The film Girls! Girls! Girls! was produced by Hal Willis and directed by Norman Taurog and is from 1962.

The title song was by Lieber and Stoller the same guys who wrote "Jailhouse Rock". It features the Jordanaires burping in the background!
2. What was the flip side of "That's When Your Heartache Begins"?

Answer: All Shook Up

"All Shook Up" was recorded in January 1957 at Radio Recorders in Hollywood. It featured Scotty Moore, Bill Black, D J Fontana, The Jordanaires and Dudley Brooke on piano.
3. What song was first recorded live onstage at the Las Vegas Hilton in 1972?

Answer: An American Trilogy

"An American Trilogy" is a combination of three American Civil War songs; "Dixie", "All My Trials" and "Battle Hymn Of The Republic". It was released as a single in May of 1972, and featured heavily in Elvis' stage performance. One of his best songs.
4. "Let the stars fade and fall" is the opening line of which 1958 film song?

Answer: As Long As I have You

The song is from the movie "King Creole", a 1958 film based on the book "A Stone For Danny Fisher" and co-starred Walter Matthau and Vic Morrow.
5. "Beachboy Shack" is a song from the film "Blue Hawaii"

Answer: False

The correct answer is "Beachboy Blues" in which Elvis and the Jordanaires find themselves in a jail cell after a fight. There is no "Beachboy Shack" it is actually "Beach Shack" from the film "Spinout"
6. Complete the title of this song; "Because of________"

Answer: Love

A typical movie ballad with a light orchestral touch. Recorded in March 1962 in Hollywood for "Girls! Girls! Girls" and released on the soundtrack LP in March.
7. Who was the director of the "'68 Comeback Special"?

Answer: Steve Binder

Only a young director but credited, because of the opening sequence, with the beginning of The King's comeback.
8. Which song, recorded in 1976, could be evocative of Elvis' own despair at the end?

Answer: Blue Eyes Crying In The Rain

A sad ballad that could really be as though Elvis had written it himself. Recorded in February 1976 and released on the album "From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee".
9. What song does Elvis sing, with the only music provided by a music box, in the film "Blue Hawaii"?

Answer: Can't Help Falling In Love With You

Recorded in 1961 for the film "Blue Hawaii", it has Elvis singing to his girlfriend's grandmother with the tune coming from a music box he had bought her.
First released live on "Elvis (NBC Special) in 1968 and it became the staple ending of his stage shows, after which he would make his exit.
10. What was the only film in which Elvis DID NOT sing, apart from the title song?

Answer: Charro

The only film in which Elvis did not perform. It is a dramatic western of the type, if given the chance, Elvis would have excelled at. The film and song are both from 1968 and it is the one of the last recorded songs before the great Memphis Sessions of 1969. Released as a single in 1969 with "Memories" as the flip side.
11. What movie song featured Elvis and the first instance of Elvis using a female vocalist?

Answer: Crawfish

A R & B number from "King Creole". The female vocalist, Kitty White, sings almost one word and nothing else, that of the song title. Recorded in January 1958 and released in August 1958 on the soundtrack LP.
12. What song is performed in "That's The Way It Is" but NOT released on the soundtrack album?

Answer: Crying Time

A hit for Ray Charles in 1966 and performed by Elvis in TTWII (1970) but for some reason not released on the album.
13. Which country song, performed many times on stage, tells of an airport getting him down?

Answer: Early Morning Rain

Recorded in March 1971 at RCA Nashville and released in February of 1972 on the LP "Elvis Now". Although performed at many concerts, the films of these show it, it was not released again on an album until the album "Elvis In Concert" in 1977. It features in "Aloha From Hawaii" with Elvis performing it on stage whilst a "video" is played of a man walking on the beach.
14. Which of Elvis' associates wrote "Separate Ways"?

Answer: Red West

Written in 1972 by Red West about Elvis' split from Priscilla. Charlie Hodge provides background and it was recorded in March 1972 at MGM Recording Studios in Los Angeles. Released in November 1972 with "Always On My Mind" as a Double A side. Performed live in "Elvis On Tour"
Of course, not long after this, Elvis and Red would go their separate ways as well.
15. "You're not a dream, you're not an angel" is the opening line to which 1971 release?

Answer: Until It's Time For You To Go

First recorded, and written by, Buffy Sainte-Marie in 1970 as a folk song, Elvis turned it into a ballad with piano and strings and complemented by The Imperials.
Recorded in May 1972 at RCA Nashville and released in January 1972 with "We Can Make The Morning" as a double A side. It features in "Elvis On Tour" (1972) and released on the albums "Elvis Now" (1972) and "Elvis - A Canadian Tribute" (1978)
Source: Author Top Teacher

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 93: 5/15
Jan 26 2023 : Guest 69: 4/15
Jan 20 2023 : Guest 69: 11/15
Jan 19 2023 : PaulT1962: 14/15
Jan 17 2023 : Guest 73: 3/15
Jan 17 2023 : Guest 142: 7/15
Jan 14 2023 : Bourman: 6/15
Jan 14 2023 : Guest 188: 5/15
Jan 13 2023 : Guest 98: 15/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Elvis Lives! Average
2. Elvis: Aloha from Hawaii Concert Average
3. Elvis Average
4. Elvis The King Of Rock And Roll Average
5. The Elvis Years Average
6. Some Random Elvis Trivia Average
7. The Music, Movies and Life of Elvis Presley Average
8. Elvis in Colour Average
9. For Elvis Fans Average
10. Elvis in Quotes Average
11. Elvis Presley Average
12. Elvis Is In The Building Average

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us