Quiz about Elvis The King Of Rock And Roll
Quiz about Elvis The King Of Rock And Roll

Elvis The King Of Rock And Roll Quiz


This is a quiz on one of the most famous singers of all time. He sang everything from rock and roll to gospel. He captivated audiences all over the world, from his soothing ballads to his more upbeat songs such as "Jailhouse Rock".

A multiple-choice quiz by lteresa. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Author
lteresa
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,230
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4171
Last 3 plays: Guest 93 (9/10), George95 (9/10), Guest 4 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what year was Elvis born? Hint

1930
1935
1932
1900

2. Elvis had a twin brother?

True
False

3. What was Elvis' mother's name? Hint

Nora
Gladys
Mary
Betty

4. What was Elvis' father's name? Hint

Ralph
Vernon
Howard
Jesse

5. Did Elvis' father ever spend time in jail?

Yes
No

6. In what year was "Blue Moon of Kentucky" released? Hint

1954
1956
1955
1957

7. Elvis was only shown on TV from the waist up.

True
False

8. In what year did Elvis enter the Army? Hint

1958
1960
1959
1955

9. What was Elvis' favorite fried sandwich? Hint

peanut butter and chocolate sandwich
ham and egg sandwich
fried peanut butter and banana sandwich
fried peanut butter and mayo sandwich

10. When did Elvis die? Hint

He is still alive
August 19, 1977
August 16, 1977
August 15, 1977


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Elvis born?

Answer: 1935

Elvis was born on January 8, 1935 in Tupelo, Mississippi.
2. Elvis had a twin brother?

Answer: True

His name was Jesse Garon Presley. He was stillborn. Elvis was born a half hour after Jesse. Due to the death of his brother, Elvis had a strong relationship with his mother.
3. What was Elvis' mother's name?

Answer: Gladys

Elvis was Gladys' baby. She died of a heart attack when she was only 42 years old. She was buried in Forest Hill Cemetery in Memphis, Tennessee. In 1977, her body was moved to Graceland where it lies beside Elvis.
4. What was Elvis' father's name?

Answer: Vernon

Vernon built the house where Elvis was born, out of wood that cost $180.00.
5. Did Elvis' father ever spend time in jail?

Answer: Yes

He altered a $4.00 check to read $40.00. His family was in desperate need of money for food. He thought no one would notice what he had done.
6. In what year was "Blue Moon of Kentucky" released?

Answer: 1954

This song was originally recorded by Bill Monroe in 1947.
7. Elvis was only shown on TV from the waist up.

Answer: False

After his first TV appearance adult viewers were upset by the way he would shake his hips while singing "Hound Dog". They thought it was too sexual.
8. In what year did Elvis enter the Army?

Answer: 1958

March 24, 1958. The press labeled this day "Black Monday". Many of his fans went to the Greyhound Bus Depot to see him off. He was stationed in West Germany for 18 months.
9. What was Elvis' favorite fried sandwich?

Answer: fried peanut butter and banana sandwich

This sandwich is made just like a grilled cheese sandwich.
10. When did Elvis die?

Answer: August 16, 1977

Some people believe he died of a drug overdose, but the medical examiner said the cause of death was cardiac arrhythmia.
Source: Author lteresa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 93: 9/10
Feb 02 2023 : George95: 9/10
Feb 01 2023 : Guest 4: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 24: 9/10
Jan 30 2023 : MWood9: 9/10
Jan 29 2023 : Ludax: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 96: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 136: 6/10
Jan 19 2023 : Guest 72: 8/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us