FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about General Tull
Quiz about General Tull

General Tull Trivia Quiz


Here are some basic questions about Jethro Tull, the members of the band and a few of their albums.

A multiple-choice quiz by jrroecks. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Jethro Tull

Author
jrroecks
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
296,328
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1056
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (8/10), Guest 136 (8/10), cheeseit223 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is or was Jethro Tull? Hint


Question 2 of 10
2. Ian Anderson is: Hint


Question 3 of 10
3. "Thick as a Brick" is Jethro Tull's first concept album.


Question 4 of 10
4. What was Jethro Tull's first studio album? Hint


Question 5 of 10
5. Who has never been a member of Jethro Tull? Hint


Question 6 of 10
6. "Aqualung" was released in:


Hint


Question 7 of 10
7. Which isn't a Jethro Tull album? Hint


Question 8 of 10
8. Jethro Tull released an album with a one letter title. What was the name of this album? Hint


Question 9 of 10
9. Name the song found on "Aqualung": Hint


Question 10 of 10
10. Who wrote the lyrics to "Thick as a Brick"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 71: 8/10
May 27 2024 : Guest 136: 8/10
May 26 2024 : cheeseit223: 10/10
May 04 2024 : Guest 1: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is or was Jethro Tull?

Answer: an 18th century agricultrist

Jethro Tull was an English agronomist and agriculturist who is widely credited with inventing the seed drill.
2. Ian Anderson is:

Answer: all of these

Ian Anderson is the only remaining original member of the band. He writes most of the songs, sings, plays the flute, harmonica and acoustic guitar.
3. "Thick as a Brick" is Jethro Tull's first concept album.

Answer: True

Though many think "Aqualung" is Tull's first concept album, Ian Anderson never considered it one. "Aqualung" was heading in that direction though, and Tull's next album, "Thick as a Brick", was designed as a concept album. This 1972 progressive rock album is essentially one long song and was originally issued with a 12 page newspaper.
4. What was Jethro Tull's first studio album?

Answer: This Was

"This Was" was released in 1968. It was followed by "Stand Up" in 1969, "Benefit" in 1970 and "Aqualung" in 1971. "Under Wraps" was released in 1984.
5. Who has never been a member of Jethro Tull?

Answer: David Bowie

Anderson sings and plays the flute. Barre has been the Tull guitarist since 1969. Hammond played bass from 1971-75.
6. "Aqualung" was released in:

Answer: 1971

"Aqualung" was released in 1971. A fan favorite, "Aqualung" was rated #337 of "Rolling Stone's" list of the 500 greatest albums of all time.
7. Which isn't a Jethro Tull album?

Answer: Back In Black

"A Passion Play" was released in 1973 and is one of my personal favorites. "Stormwatch" was released in 1979. "Crest of a Knave" achieved critical success in 1987. "Back In Black" is a 1980 album from AC/DC.
8. Jethro Tull released an album with a one letter title. What was the name of this album?

Answer: A

"A" was originally recorded as Ian Anderson's first solo album. The recordings were labeled "A" for Anderson. "A" ended up being released as a Jethro Tull album in 1980.
9. Name the song found on "Aqualung":

Answer: Cross-Eyed Mary

"Cross-Eyed Mary" has been covered by Iron Maiden and Metallica.
10. Who wrote the lyrics to "Thick as a Brick"?

Answer: Ian Anderson

The liner notes list 8-year old Bostock as writing the lyrics. Turns out that Bostock is a fictional character. It was all part of the "joke" of the concept album. In reality, front-man Anderson wrote the lyrics.
Source: Author jrroecks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us