FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hanson Maniac Quiz 2
Quiz about Hanson Maniac Quiz 2

Hanson Maniac Quiz 2


So, Hanson Maniac Quiz wasn't enough for the true Hanson fans, huh? Well, try this on for size. See if you can get these out. If you're such a fan you can pass this quiz with flying colors!

A multiple-choice quiz by babybird003. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Hanson

Author
babybird003
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,504
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1380
- -
Question 1 of 10
1. What was the guys' father, Walker's occupation? Hint


Question 2 of 10
2. Where have the guys lived for long periods before? Hint


Question 3 of 10
3. What kind of tapes did the guys listen to while aboard? Hint


Question 4 of 10
4. Diana, their mother showed Isaac 3 chords on the keyboard. What were they? Hint


Question 5 of 10
5. In what year did Hanson make their debut public performance at Mayfest? Hint


Question 6 of 10
6. What kind of band did Hanson want to be like? Hint


Question 7 of 10
7. 'With You In Your Dreams' was dedicated to their grandmother. What was her name? Hint


Question 8 of 10
8. Hanson appeared on a show for 2 days straight. Which show was it? Hint


Question 9 of 10
9. Hanson's ancestors were from where? Hint


Question 10 of 10
10. One of Hanson's inspirations was... Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the guys' father, Walker's occupation?

Answer: an oil company manager

Walker was an oil company manager before Taylor, Isaac and Zac decided to form a serious band.
2. Where have the guys lived for long periods before?

Answer: all of the above

They lived in those 3 countries due to their dad's job.
3. What kind of tapes did the guys listen to while aboard?

Answer: 50's and 60's

They got the tapes from one of those commericals on tv where you can't find the product in stores.
4. Diana, their mother showed Isaac 3 chords on the keyboard. What were they?

Answer: C, F and G

Those were the first 3 chords Isaac learned to play and from those chords he started to write songs.
5. In what year did Hanson make their debut public performance at Mayfest?

Answer: 1992

In 1992 they did their performance.
6. What kind of band did Hanson want to be like?

Answer: Boyz II Men and Ace of Base

Those were the bands Hanson intended to become because they had the kind of vibe they liked.
7. 'With You In Your Dreams' was dedicated to their grandmother. What was her name?

Answer: Jane Nelson Lawyer

In the booklet of the MON cd, above the lyrics of the song, they wrote the song in dedication to her.
8. Hanson appeared on a show for 2 days straight. Which show was it?

Answer: TRL

Hanson showed up on TRL for 2 days to fill in for Carson Daily.
9. Hanson's ancestors were from where?

Answer: Denmark

They were from Denmark.
10. One of Hanson's inspirations was...

Answer: Aretha Franklin

One of the many artists that Hanson grew up listening to was Aretha Franklin.
Source: Author babybird003

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us