FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hanson Lyrics from Underneath
Quiz about Hanson Lyrics from Underneath

Hanson Lyrics from "Underneath" Quiz


Are you a Hanson fan? Prove it! Here is my fourth quiz in the quest to tackle their major-label studio albums. This one is based on their album "Underneath". Songs will only be used once. Enjoy!

A multiple-choice quiz by hausc018. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Hanson

Author
hausc018
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,679
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
144
- -
Question 1 of 10
1. What song are these lyrics from?

"I didn't mean to start the last big fight. You never shoulda hung up that night."
Hint


Question 2 of 10
2. What lyric comes next?

"Hey! When I'm making my movie, baby, you keep saying _________________."

Answer: (3 words)
Question 3 of 10
3. What song are these lyrics from?

"Throw me a line so I can anchor my pain. The fabric is about to fray."
Hint


Question 4 of 10
4. What song are these lyrics from?

"I just want to stay dreaming, no I just don't want to wake."
Hint


Question 5 of 10
5. What lyric comes next?

"Got my bean in a coffee cup next to my seat, catch the view with another _____________________________."

Answer: (4 words)
Question 6 of 10
6. What song are these lyrics from?

"Liquid, melancholy dreams. Tell me what it means."
Hint


Question 7 of 10
7. What song are these lyrics from?

"The fear of losing you beneath my skin. Is there resolution for this pain that I'm in?"
Hint


Question 8 of 10
8. What song are these lyrics from?

"There are still rules to break and this music's a place to hide."
Hint


Question 9 of 10
9. What lyric comes next?

"She plays guitar with her fingertips. She'll play your heart with her ________________."

Answer: (2 words)
Question 10 of 10
10. What song are these lyrics from?

"Layers of lies just seem to fold. This kind of life is all I know."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song are these lyrics from? "I didn't mean to start the last big fight. You never shoulda hung up that night."

Answer: Lost Without Each Other

Second verse lyrics: "I didn't mean to start the last big fight. You never shoulda hung up that night. All I wanna do is make things right, make it right. Listen, with all the choices that we chose to make and all the promises we chose to break. We were busy making big mistakes yesterday."


"Underneath" was released in April of 2004.
2. What lyric comes next? "Hey! When I'm making my movie, baby, you keep saying _________________."

Answer: all my lines

Chorus from "Hey": "Hey! When I'm making my movie, baby, you keep saying all my lines. Hey! After Sunset Drive cruisin', baby, you're just yesterday's prize."

This album was released independently and debuted at number one on the Billboard Top Independent Albums.
3. What song are these lyrics from? "Throw me a line so I can anchor my pain. The fabric is about to fray."

Answer: Strong Enough to Break

First verse lyrics: "I don't feel myself today. Just a figure in a big Monopoly game. Struggle is a price you pay. You get just enough just to give it away. I'm sinking, but I'm floating away. Throw me a line so I can anchor my pain. The fabric is about to fray, the fabric is about to fray."

A documentary sharing the title of this song was released in 2005 and it chronicled the making of the album "Underneath". It showed how difficult it was to make this particular album with their label (Island Def Jam), so they left to make their own label (3CG Records).
4. What song are these lyrics from? "I just want to stay dreaming, no I just don't want to wake."

Answer: When You're Gone

Second verse lyrics: "I just want to stay dreaming, no I just don't want to wake. Why can't we keep on sailing across this emerald lake. My forehead, it's still bleeding from the thorns I used to wear. And I'm left alone and beaten from this cross I choose to bear."

The band released an acoustic version of the album in August of 2003. It was recorded at a live show for the Hanson Fan Club in July of 2003.
5. What lyric comes next? "Got my bean in a coffee cup next to my seat, catch the view with another _____________________________."

Answer: good book to read

Second verse from "Penny & Me": "On the plane step with both my feet, riding in seat number three on a flight to NYC. Got my bean in a coffee cup next to my seat, catch the view with another good book to read. Sitting at home or the friendly skies, missing her eyes, it's always Penny and me tonight."

This was the first single released. In their documentary, you can see them listening to a demo of it when they realize this is the perfect first single to release.
6. What song are these lyrics from? "Liquid, melancholy dreams. Tell me what it means."

Answer: Crazy Beautiful

First verse lyrics: "Liquid, melancholy dreams. Tell me what it means, 'cause you drive me crazy. Driftwood, won't you float me down your stream? Tell me what it means, 'cause you drive me crazy, 'cause you're crazy beautiful."

"Underneath" also reached number 25 on the Billboard Top 200, which makes it one of the most successful self-released albums of all time.
7. What song are these lyrics from? "The fear of losing you beneath my skin. Is there resolution for this pain that I'm in?"

Answer: Underneath

Second verse lyrics: "I know what to say, but don't know where to begin. The fear of losing you beneath my skin. Is there resolution for this pain that I'm in? Sitting all alone in this place, even though we're here face to face. There is nothing gone, but there's something wrong."

The name of the album comes from this song.
8. What song are these lyrics from? "There are still rules to break and this music's a place to hide."

Answer: Dancin' In The Wind

Second verse lyrics: "Just don't walk away, when I've got you in my arms tonight and I've got something to say. There are still rules to break and this music's a place to hide. Isn't it just a game we play?"

Feedback from their label indicated that the producers didn't even want this song on the record. They basically wanted the band to start over completely. This can be seen in their documentary.
9. What lyric comes next? "She plays guitar with her fingertips. She'll play your heart with her ________________."

Answer: tender lips

Lyrics from "Get Up And Go": "She plays guitar with her fingertips. She'll play your heart with her tender lips. She'll work it out until she makes the tips. And it's alright and it's alright. Holding her tight in late December. I look in the stars and I remember. She doesn't mind when you offend her. And it's alright and it's alright. Yeah!"

While on tour, the band promoted the album as well as talk about their departure from Island Def Jam and the creation of their new label.
10. What song are these lyrics from? "Layers of lies just seem to fold. This kind of life is all I know."

Answer: Believe

Second verse and bridge: "Can't put my mind at ease with the words I say. Trying to get myself to get out of my way. Birds in the trees just make me depressed. Seeing sunny skies, feeling emptiness. Layers of lies just seem to fold. This kind of life is all I know."

This is the final song on the album. The French, Japanese, and Australian versions all contain bonus tracks while the regular version does not. It does, however, have a hidden track in the song "Believe".
Source: Author hausc018

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us