FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about If Its Too LoudYoure Too Old
Quiz about If Its Too LoudYoure Too Old

If It's Too Loud....You're Too Old! Quiz


This is a quiz about bands that are in some way "loud". Unsurprisingly the majority of these bands come from the hard rock and heavy metal end of the musical spectrum so get ready to rock.

A multiple-choice quiz by veryeavy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Heavy Metal
  8. »
  9. Heavy Metal Singers

Author
veryeavy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
328,581
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
430
- -
Question 1 of 10
1. KISS like to sing "I Love It ____". Hint


Question 2 of 10
2. The fictional band Disaster Area featured in Douglas Adams' book "The Restaurant at the End of the Universe" were how loud?
Hint


Question 3 of 10
3. The band called Loud that released albums in 1990 and 1992 were from which country?
Hint


Question 4 of 10
4. Lemmy has consistently proclaimed that his band Motörhead play what? Hint


Question 5 of 10
5. Marq Torien and Mick Sweda were respectively lead singer and guitarist for which LA band that released "Smooth Up In Ya" as their first single in 1989? Hint


Question 6 of 10
6. Napalm Death's debut album in 1987 shared it's name with a brutal British borstal movie released in 1979. What is this name?
Hint


Question 7 of 10
7. This band was listed in the Guinness Book of Records as the "loudest band in the world" based on a measurement of 126 db taken at a concert at The Valley, Charlton, South London, UK in 1976. Who is this band? Hint


Question 8 of 10
8. The band called Loudness come from which country?
Hint


Question 9 of 10
9. Which AC/DC song did Exodus overindulgently cover on their third album "Fabulous Disaster"? Hint


Question 10 of 10
10. Manowar wrote a song on their "Sign of the Hammer" album in 1984 called "All Men Play On __"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 172: 8/10
Jun 19 2024 : Guest 50: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. KISS like to sing "I Love It ____".

Answer: Loud

KISS are certainly loud and also enduring. Remarkably, in an interview in 2010 Paul Stanley alluded to the possibility that KISS might continue to perform even after he and Gene Simmons had retired!
2. The fictional band Disaster Area featured in Douglas Adams' book "The Restaurant at the End of the Universe" were how loud?

Answer: Enough to destroy a planet

"The Restaurant at the End of the Universe" was the sequel to the comic masterpiece that is "The Hitchhikers' Guide to the Galaxy". By the time Douglas Adams died at the relatively young age of 49, he had written three further sequels, namely "Life, The Universe and Everything", "So Long, and Thanks for All the Fish" and "Mostly Harmless".
3. The band called Loud that released albums in 1990 and 1992 were from which country?

Answer: England

Loud were formed by Chris McLaughlin and released their debut album "D Generation" in 1990. They followed this up several years later with "Psyche 21" which was another solid and melodic effort but that was pretty much the end of Loud. Also worth noting is that there is an American Band called D Generation which can cause confusion when rifling through my CD collection!
4. Lemmy has consistently proclaimed that his band Motörhead play what?

Answer: Rock and Roll

Motörhead are a very loud live band. The occasional covers that Motörhead have recorded certainly support Lemmy's assertion that Motörhead are simply a "rock and roll" band. Examples of these covers include "Leaving Here", "Louie Louie" and "Please Don't Touch". "Please Don't Touch" was recorded with "Girlschool" and released on the "St. Valentine's Day Massacre" EP.
5. Marq Torien and Mick Sweda were respectively lead singer and guitarist for which LA band that released "Smooth Up In Ya" as their first single in 1989?

Answer: BulletBoys

The Bulletboys drew a number of Van Halen comparisons when they emerged into the frenzy of hair metal bands in the late 1980s - everything from Marq Torien's appearance and stage moves, the use of Ted Templeton to produce their debut album and the fact they were on Warner Brothers may have caused this comparison.
6. Napalm Death's debut album in 1987 shared it's name with a brutal British borstal movie released in 1979. What is this name?

Answer: Scum

Napalm Death were pioneers of a style which became known as grindcore. "Scum" include the track "You Suffer" which at just over a second long made it into the Guinness Book of Records as the world's shortest song!
7. This band was listed in the Guinness Book of Records as the "loudest band in the world" based on a measurement of 126 db taken at a concert at The Valley, Charlton, South London, UK in 1976. Who is this band?

Answer: The Who

The Who were unique in the way they melded together four "lead" players into a cohesive whole. By rights, the sound of a drummer who didn't follow the beat when he was supposed to be laying it down, a bassist that was playing in a style more like a rhythm guitarist and a guitarist who hit the strings with such percussive force that his fingers bled, should have degenerated into a disjointed mess.

Instead The Who in full flow were a magnificent, bestial rock and roll explosion.
8. The band called Loudness come from which country?

Answer: Japan

Loudness enjoyed some success in the USA when their fifth and sixth albums ("Thunder in the East" and "Lightning Strikes") dented the lower reaches of the Billboard Top 100 Albums charts. After this success the band's management tried to take them to the next level by recruiting a singer with English as his first language (Mike Vescara, ex-Obsession) but they made no further inroads into the North American market, while the sacking of their previous lead singer (Minoru Niihara) did them no favours with their fans back in Japan.
9. Which AC/DC song did Exodus overindulgently cover on their third album "Fabulous Disaster"?

Answer: Overdose

AC/DC is not an easy band to cover well but Exodus did a pretty good job on "Overdose". "Overdose" is one of AC/DC's heavier tracks and Exodus added some extra crunch which combined with Steve Souza's Bon Scott-esque voice created a creditable cover.
10. Manowar wrote a song on their "Sign of the Hammer" album in 1984 called "All Men Play On __"?

Answer: Ten

It was Spinal Tap (or more specifically Nigel, the guitarist) that liked to go all the way to "Eleven" - Manowar were happy to stick to "Ten". The irony here is that Manowar is probably the most Spinal Tap like band ever to inhabit the "Realm of Heavy Metal Warriors". The only time I saw Manowar live I was offered some cotton wool to bung in my ears by the kind bloke standing next to me - I politely refused only to go grovelling back to him after I had been aurally assaulted by Manowar's first three songs!
Source: Author veryeavy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us