FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heavy Metal Singers
Quiz about Heavy Metal Singers

Heavy Metal Singers Trivia Quiz


Who's that singer again? How about the band? This quiz will test you. This time, it's Heavy Metal. Mostly retro metal on this quiz.

A multiple-choice quiz by kreed7167. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Heavy Metal
  8. »
  9. Heavy Metal Singers

Author
kreed7167
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1853
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), Guest 107 (9/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Let's start with the roots of Heavy Metal in the 1970s. Which famous singer was noted for his bluesy, wailing voice and lyrical work on "Kashmir?" Hint


Question 2 of 10
2. Who replaced the late Bon Scott as the singer of AC/DC in 1980? Hint


Question 3 of 10
3. Which singer is "Finished with [his] woman 'cause she couldn't help [him] with [his] mind?" Hint


Question 4 of 10
4. Rob Halford was the vocalist of which band, noted for being one of the main pioneers of speed metal? Hint


Question 5 of 10
5. Who is the 2010 lead singer of Iron Maiden? Hint


Question 6 of 10
6. Which band featured an album with a burning building in the crosshairs of a loaded gun? And who was the singer of this band? Hint


Question 7 of 10
7. Which lead singer was NOT a part of the 1988 Monsters of Rock tour that swept across the United States? Hint


Question 8 of 10
8. Who sings "Paradise City," a song from the 1988 album "Appetite for Destruction"? Hint


Question 9 of 10
9. Who sings on the album "Metal Health"? Hint


Question 10 of 10
10. And now back to the roots of Heavy Metal! Which singer was the first to coin the term "Heavy Metal?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 22 2024 : Guest 24: 7/10
Jul 19 2024 : Guest 107: 9/10
Jul 16 2024 : Guest 98: 10/10
Jul 04 2024 : Guest 67: 10/10
Jul 02 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 22 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 185: 8/10
Jun 19 2024 : Guest 50: 10/10
Jun 19 2024 : fado72: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let's start with the roots of Heavy Metal in the 1970s. Which famous singer was noted for his bluesy, wailing voice and lyrical work on "Kashmir?"

Answer: Robert Plant

Robert Plant was the lead singer of the legendary band Led Zeppelin. He and Jimmy Page worked closely together on the writing of "Kashmir."
2. Who replaced the late Bon Scott as the singer of AC/DC in 1980?

Answer: Brian Johnson

During the making of "Back in Black", Bon Scott passed out in a friend's car on the way home from a night of drinking. His friend left him there to sleep it off, but he was pronounced dead the next morning. However, there are multiple theories about his death, some of which include heroin overdoseage and a fatal asthma attack.
3. Which singer is "Finished with [his] woman 'cause she couldn't help [him] with [his] mind?"

Answer: Ozzy Osbourne

That lyric is from the song "Paranoid" by Black Sabbath. Ronnie James Dio replaced Ozzy Osbourne as lead vocalist in 1979.
4. Rob Halford was the vocalist of which band, noted for being one of the main pioneers of speed metal?

Answer: Judas Priest

Judas Priest is one of those bands that have undergone very many personnel changes, with 15 different band members over the years. The only two that have been with Judas Priest since the very beginning are K.K. Downing and Ian Hill, playing guitar and bass (respectively).
5. Who is the 2010 lead singer of Iron Maiden?

Answer: Bruce Dickinson

Iron Maiden has produced such songs as "Run to the Hills" and "Caught Somewhere in Time."
6. Which band featured an album with a burning building in the crosshairs of a loaded gun? And who was the singer of this band?

Answer: Def Leppard- Joe Elliot

The album was called "Pyromania". Perhaps you remember a certain music video of the song "Rock of Ages?" If not, watch VH1 Classic sometime.
7. Which lead singer was NOT a part of the 1988 Monsters of Rock tour that swept across the United States?

Answer: Stephen Pearcy of Ratt

This tour was very successful; it was headlined by Van Halen and supported by Metallica, The Scorpions, Dokken, and Kingdom Come.
8. Who sings "Paradise City," a song from the 1988 album "Appetite for Destruction"?

Answer: Axl Rose

"Appetite for Destruction" was Guns and Roses' debut album. It is the best selling debut album of all time. In addition to "Paradise City," the album also features classics like "Welcome to the Jungle" and "Sweet Child O' Mine."
9. Who sings on the album "Metal Health"?

Answer: Kevin DuBrow

"Metal Health" was the third album for Quiet Riot. It knocked The Police's "Synchronicity" album out of its number one spot on the charts.
10. And now back to the roots of Heavy Metal! Which singer was the first to coin the term "Heavy Metal?"

Answer: John Kay of Steppenwolf

The line "...Heavy Metal thunder," was part of the famous song called "Born to Be Wild" by Steppenwolf. It has been revered as the "biker anthem" for decades.
Source: Author kreed7167

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us