FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match the Metal Musicians with Their Real Names
Quiz about Match the Metal Musicians with Their Real Names

Match the Metal Musicians with Their Real Names Quiz


You have to match the musicians who use their stage names with their real names. I will ask about well-known singers, drummers and guitarists. Good luck and have fun!

A matching quiz by markinzon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Heavy Metal
  8. »
  9. Heavy Metal Singers

Author
markinzon
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
404,579
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
204
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Kim Bendix Petersen is best known as...  
  Corpsegrinder
2. Who is Chaim Witz?  
  Cronos
3. Vincent Damon Furnier's stage name is...  
  Lemmy
4. We know Darrell Lance Abbott as...  
  Marilyn Manson
5. Which "god"'s real name is Ian Fraser Kilmister?  
  Mikkey Dee
6. Louis Catchet is commonly known as...  
  Dimebag Darrell
7. Robert Ellsworth's nickname is...  
  Rob Zombie
8. Robert Bartleh Cummings's stage name is...  
  Varg Vikernes
9. Collin Trevor Flooks is known as...  
  Bobby Blitz
10. George Fisher's nickname is...  
  Nikki Sixx
11. Brian Hugh Warner is the real life name of...  
  Cozy Powell
12. Whose name is Franklin Carlton Serafino Feranna?  
  King Diamond
13. Whose real name is Conrad Lant?  
  Zakk Wylde
14. Jeffry Philip Wielandt is known as...  
  Gene Simmons
15. Micael Kiriakos Delaglou is also known as...  
  Alice Cooper





Select each answer

1. Kim Bendix Petersen is best known as...
2. Who is Chaim Witz?
3. Vincent Damon Furnier's stage name is...
4. We know Darrell Lance Abbott as...
5. Which "god"'s real name is Ian Fraser Kilmister?
6. Louis Catchet is commonly known as...
7. Robert Ellsworth's nickname is...
8. Robert Bartleh Cummings's stage name is...
9. Collin Trevor Flooks is known as...
10. George Fisher's nickname is...
11. Brian Hugh Warner is the real life name of...
12. Whose name is Franklin Carlton Serafino Feranna?
13. Whose real name is Conrad Lant?
14. Jeffry Philip Wielandt is known as...
15. Micael Kiriakos Delaglou is also known as...

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Kim Bendix Petersen is best known as...

Answer: King Diamond

Kim Bendix Petersen, or best known as King Diamond, was born in 14 June in 1956. He is known for his unique and wide ranging singing voice. He often uses falsetto screams.

After he left Mercyful Fate in 1984, he formed his solo band. His debut album was released in 1986, called "Fatal Portrait", and his most well-known album was the follow-up, titled "Abigail". Most of his albums are concept albums, which means the songs on the albums are telling a big story.
2. Who is Chaim Witz?

Answer: Gene Simmons

Chaim Witz, or better known as Gene Simmons or The Demon is the bassist and vocalist of Kiss. He was born in Israel, 1949. His parents were Hungarian immigrants (I'm Hungarian, too). He is one of the founding members of Kiss. He and Paul Stanley were the only ones who stayed with the band the whole time.
3. Vincent Damon Furnier's stage name is...

Answer: Alice Cooper

Vincent Damon Furnier was born in 1948, in Detroit. He is often called "The Godfather of Shock Rock". Alice Cooper was a band first and they released their debut album in 1969, titled "Pretties for You". Furnier later changed his name to Alice Cooper and the albums that he released after 1975 were his solo albums.
4. We know Darrell Lance Abbott as...

Answer: Dimebag Darrell

Darrell Lance Abbott was one of the most talented guitarist in the world. He was born 1966 in Texas. He and his brother, Vinnie Paul (Vincent Paul Abbott) formed Pantera in 1981.

First, his stage name was Diamond Darrell, but after Pantera changed its style from heavy and glam to groove metal, "Diamond" didn't sound cool enough, so he changed it to Dimebag.

Pantera split up in 2002 and he was shot onstage in 2004, by a crazy fan.
5. Which "god"'s real name is Ian Fraser Kilmister?

Answer: Lemmy

Lemmy Kilmister was an English bassist and singer of Motörhead. He was born in 24 December, 1945. He formed Motörhead in 1976. He got his nickname when he was young, because he always said "lemme borrow a fiver".

He died in 28 December 2015.
6. Louis Catchet is commonly known as...

Answer: Varg Vikernes

Varg Vikernes or born as Kristian Vikernes was one of the pioneers of black metal. He was born in 1973 in Bergen, Norway. In 1993, he stabbed the frontman of the band Mayhem, Euronymus, to death. He spent 15 years in prison. He said he only defended himself because Euronymus planned to stun him and torture him.

After he came out from prison, he changed his name to Louis Catchet. He has a youtube channel too.
7. Robert Ellsworth's nickname is...

Answer: Bobby Blitz

Bobby Blitz is the vocalist of the amazing thrash metal band, Overkill. He was born in 1959. He formed Overkill with bassist D.D. Verni in 1980. He and Verni were the only members who were with the band throughout the forty years. They released their debut album, "Feel the Fire" in 1985.
8. Robert Bartleh Cummings's stage name is...

Answer: Rob Zombie

Rob Zombie is an American singer and film maker. He formed White Zombie in 1985 and he released four albums with them. In 1998 he released his first solo album, "Hellbilly Deluxe". He made the remake of the 1978 horror movie, "Halloween" in 2007.
9. Collin Trevor Flooks is known as...

Answer: Cozy Powell

Cozy Powell was one of the most respected and talented drummers of all time. He was born in 1947 in England. He played in numerous bands like Rainbow, Whitesnake, Black Sabbath and many more.

He died in 1998 in a car accident.
10. George Fisher's nickname is...

Answer: Corpsegrinder

George Fisher was born in 1970 in Baltimore. He is the vocalist of one of the most famous death metal bands, Cannibal Corpse.

He's been in Cannibal Corpse since 1996, when he replaced vocalist Chris Barnes. The first Cannibal Corpse album with him on vocals was "Vile". He often uses a technique called "death growl". He got his name off his "singing" techniques.
11. Brian Hugh Warner is the real life name of...

Answer: Marilyn Manson

Brian Hugh Warner was born in 1969. He formed his band in 1989. His stage name is a mixture of Marilyn Monroe, American actress and Charles Manson, serial killer. He released his debut album in 1990, called "Portrait of an American Family".
12. Whose name is Franklin Carlton Serafino Feranna?

Answer: Nikki Sixx

Nikki Sixx is an American bassist. He was born in 1958. He co-formed Mötley Crüe in 1981. They released their debut album, "Too Fast for Love" in 1991.

He is known for his infamous drug and alcohol problems. He formed his own band, Sixx:A.M. in 2007.
13. Whose real name is Conrad Lant?

Answer: Cronos

Conrad Lant is an English bassist and singer. He was born in 1963. He is mostly known for the founding of Venom, which is often credited as the first black metal band alongside with Bathory. Venom was formed in 1978 and they released their debut album in 1981, titled "Welcome to Hell", followed by the masterpiece, "Black Metal", which gave the name to the genre.
14. Jeffry Philip Wielandt is known as...

Answer: Zakk Wylde

Zakk Wylde is an American guitarist and vocalist, mostly known for his work in Ozzy Osbourne's solo band and Black Label Society. He was born in 1967.

He got known in 1988 when he played the guitar on Ozzy Osbourne's "No Rest for the Wicked" album as the replacement for Jake E. Lee.

He formed his own band, Black Label Society, in 1998 and he plays the guitar and does the vocals there.
15. Micael Kiriakos Delaglou is also known as...

Answer: Mikkey Dee

Mikkey Dee is a Swedish-Greek drummer, best known for his work in King Diamond and Motörhead. He was born in 1963.

He played on King Diamond's first four albums; the last King Diamond album featuring him was the 1989, "Conspiracy". He had been playing the drums in Motöread since 1991 until the band split up due to Lemmy's death in 2015. He also played the Don Dokken album, "Up from the Ashes" and he is in Scorpions, since 2016.
Source: Author markinzon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us