FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jedward
Quiz about Jedward

Jedward Trivia Quiz


This is my first quiz about Ireland's dynamic duo Jedward.

A multiple-choice quiz by zoeyredbird101. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,057
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
144
- -
Question 1 of 10
1. On what talent show did Jedward first appear? Hint


Question 2 of 10
2. Which part of Ireland are Jedward originally from? Hint


Question 3 of 10
3. Who is Jedward's manager? Hint


Question 4 of 10
4. Jedward have represented Ireland twice in the Eurovision Song Contest but in which years? Hint


Question 5 of 10
5. Who featured in the first song Jedward released? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of Jedward's first album? Hint


Question 7 of 10
7. What is Jedward's surname? Hint


Question 8 of 10
8. Before being signed to Universal, with which company did Jedward have a record deal? Hint


Question 9 of 10
9. Jedward came sixth in the talent show they appeared in, but who won that year? Hint


Question 10 of 10
10. What are Jedward fans sometimes known as? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 109: 5/10
May 15 2024 : Guest 82: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what talent show did Jedward first appear?

Answer: The X Factor UK

Jedward first appeared on "X Factor" in 2009.
2. Which part of Ireland are Jedward originally from?

Answer: Dublin

Jedward come from Lucan Co. Dublin.
3. Who is Jedward's manager?

Answer: Louis Walsh

Jedward were mentored by Louis on "X Factor" and he went on to manage their music careers after the show.
4. Jedward have represented Ireland twice in the Eurovision Song Contest but in which years?

Answer: 2011 and 2012

Jedward represented Ireland in 2011 with the song 'Lipstick' and again in 2012 with 'Waterline'. They achieved an under-rated eighth place in 2011 but only managed to come 19th in 2012.
5. Who featured in the first song Jedward released?

Answer: Vanilla Ice

Jedward released a cover version of 'Ice Ice Baby' (a song made famous by Vanilla Ice in the early 90s) in February 2010.
6. What was the name of Jedward's first album?

Answer: Planet Jedward

Jedward named their album 'Planet Jedward' after a comment made by Simon Cowell while they were on "X Factor". He said 'That was rather good, if I was on Planet Jedward'.
7. What is Jedward's surname?

Answer: Grimes

Jedwards real names are John and Edward Grimes. The name 'Jedward' was penned by a fan who found that saying 'John and Edward' was too much of a mouthful.
8. Before being signed to Universal, with which company did Jedward have a record deal?

Answer: Sony

Jedward were originally signed to Sony, but were dropped after their first single failed to reach number one in the UK charts. They were then picked up by Universal.
9. Jedward came sixth in the talent show they appeared in, but who won that year?

Answer: Joe Mc Eldery

Joe Mc Eldery won "X Factor" that year with his version of 'The Climb'.
10. What are Jedward fans sometimes known as?

Answer: Jedheads

Jedward fans call themselves Jedheads.
Source: Author zoeyredbird101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us