FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Singing With Sir Mick
Quiz about Singing With Sir Mick

Singing With Sir Mick Trivia Quiz


Legendary frontman for the Rolling Stones, Sir Mick Jagger has also occasionally appeared with other artists. Here's a few of them.

A multiple-choice quiz by 480154st. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
480154st
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
401,080
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
385
- -
Question 1 of 10
1. Look at the chart positions for this track. Number one in UK and Australia, number two in New Zealand, six in Canada and seven on the Billboard Hot 100 in USA, with a video containing some of the most cringe worthy choreography ever. Who joined Jagger for "Dancing In The Street" in 1985? Hint


Question 2 of 10
2. In 1978, Jagger teamed up with which reggae superstar to record a version of "Don't Look Back", originally done by The Temptations in 1965? Hint


Question 3 of 10
3. For the 2004 remake of the film "Alfie" Mick Jagger teamed up with Dave Stewart of Eurythmics to produce the soundtrack. Two versions of the song "Old Habits Die Hard" were made, one with Jagger solo and the other on which he shared vocals with which James Bond theme singing star? Hint


Question 4 of 10
4. Uncredited, but rumoured to be at least partly the subject matter, on which Carly Simon song did Jagger provide backing vocals in 1972? Hint


Question 5 of 10
5. Jagger teamed up with which band of brothers in 1984 to release the track, "State Of Shock", which reached number 14 on UK charts? Hint


Question 6 of 10
6. At British National Music Day in 1992, held at Hammersmith Odeon, Jagger performed several tracks including "Checkin' Up On My Baby and "I Just Wanna Make Love To You" with which Northern Irish guitarist and his Midnight Blues Band? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the supergroup formed in 2011 that saw Jagger collaborate with Damian Marley, Joss Stone, Dave Stewart and A.R. Rahman? Hint


Question 8 of 10
8. "The Long Black Veil" was a 1995 album from which traditional Irish folk band that saw, among the many other guest appearances, Mick Jagger perform vocals on the title track? Hint


Question 9 of 10
9. In 2011, Mick Jagger teamed up with Jennifer Lopez and which rap star to have a Billboard Hot 100 top 40 hit with "T.H.E. (The Hardest Ever)"? Hint


Question 10 of 10
10. Live Aid was the global event of 1985 and with the Rolling Stones on hiatus, Mick Jagger performed a solo set, during which he was joined on stage by which legend for an electrifying set which closed with the Stones track, "It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Look at the chart positions for this track. Number one in UK and Australia, number two in New Zealand, six in Canada and seven on the Billboard Hot 100 in USA, with a video containing some of the most cringe worthy choreography ever. Who joined Jagger for "Dancing In The Street" in 1985?

Answer: David Bowie

The fact that this song was recorded in under four hours and it was done for the Live Aid charity, made the fact that the video was so bad forgivable. Plus when have two giants of the music industry of this scale ever got together, put egos aside and performed in such a way?
The vocals were, as to be expected, first class, there is a sense of fun which comes through on the record and most importantly, it raised a ton of cash for a very worthwhile cause.
2. In 1978, Jagger teamed up with which reggae superstar to record a version of "Don't Look Back", originally done by The Temptations in 1965?

Answer: Peter Tosh

Tosh had previously recorded this song as a ska track when a member of the Wailers and it was released as the B side to the "Dancing Shoes" single in 1966.
This reggae version by Jagger and Tosh was performed by the pair on TV show, "Saturday Night Live" in 1978 and is worth a listen if only for the spoken section between the pair, Tosh's rich Jamaican tones contrasting with Jagger's Kent twang.
3. For the 2004 remake of the film "Alfie" Mick Jagger teamed up with Dave Stewart of Eurythmics to produce the soundtrack. Two versions of the song "Old Habits Die Hard" were made, one with Jagger solo and the other on which he shared vocals with which James Bond theme singing star?

Answer: Sheryl Crow

The soundtrack to "Alfie" (2004) also featured Joss Stone for whom Jagger provided backing vocals on the track, "Wicked Time".
Sheryl Crow provided the theme song to the Bond film. "Tomorrow Never Dies" in 1997 and reached number 12 in UK charts with this track.
4. Uncredited, but rumoured to be at least partly the subject matter, on which Carly Simon song did Jagger provide backing vocals in 1972?

Answer: You're So Vain

Carly Simon has said in interviews that the subject of the song is an amalgamation of three men, the only one of which she has confirmed is Warren Beatty.
Speculation over the other two continues years after the song's release with Jagger, David Bowie, David Geffen, James Taylor, Davis Cassidy and Cat Stevens all being put forward as candidates.
5. Jagger teamed up with which band of brothers in 1984 to release the track, "State Of Shock", which reached number 14 on UK charts?

Answer: Jacksons

"State of Shock" was originally recorded with vocal duties shared by Michael Jackson and Freddie Mercury, but this version was never officially released and Jackson re-recorded the song with his brothers Jackie and Marlon along with Jagger.
6. At British National Music Day in 1992, held at Hammersmith Odeon, Jagger performed several tracks including "Checkin' Up On My Baby and "I Just Wanna Make Love To You" with which Northern Irish guitarist and his Midnight Blues Band?

Answer: Gary Moore

The Gary Moore set, which also included contributions from Ronnie Wood and Charlie Watts was later issued as a bootleg album, titled "We Want Moore Jagger" and included a Mick Jagger / Lenny Kravitz duet of the Rolling Stones song "No Expectations" originally from the "Beggar's Banquet (1968) album.
7. What was the name of the supergroup formed in 2011 that saw Jagger collaborate with Damian Marley, Joss Stone, Dave Stewart and A.R. Rahman?

Answer: SuperHeavy

For me, one of the best albums of 2011 saw these five musical greats come together and make music in a whole variety of styles including rock, soul, reggae and Indian pop.
The second single from the eponymous album, "Satyameva Jayathe" (2011) even saw Jagger singing in Sanskrit.
8. "The Long Black Veil" was a 1995 album from which traditional Irish folk band that saw, among the many other guest appearances, Mick Jagger perform vocals on the title track?

Answer: The Chieftains

The Chieftains certainly amassed an all star cast for this album, featuring as it does, contributions from Tom Jones, Ry Cooder, Van Morrison, Mark Knopfler, Sting and The Rolling Stones as well as Jagger solo.
The band are perhaps best known for their 1988 album collaboration with Van Morison, "Irish Heartbeat" which was a top 20 hit on the UK album charts.
9. In 2011, Mick Jagger teamed up with Jennifer Lopez and which rap star to have a Billboard Hot 100 top 40 hit with "T.H.E. (The Hardest Ever)"?

Answer: will.i.am

"T.H.E. (The Hardest Ever)" was announced by will.i.am as the lead single from his forthcoming "#willpower" album (2013), but in the end wasn't included on the album, becoming a stand alone single.
Although the track only reached number 36 in America's Billboard Hot 100, it did better in Canada where it reached number ten and in UK where it got to number three.
10. Live Aid was the global event of 1985 and with the Rolling Stones on hiatus, Mick Jagger performed a solo set, during which he was joined on stage by which legend for an electrifying set which closed with the Stones track, "It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)"?

Answer: Tina Turner

Jagger's full Live Aid set was his solo tracks, "Lonely At The Top" (1985), "Just Another Night" (1985), the Rolling Stones song, "Miss You" (1978) and the two songs with Tina Turner, a cover of the song he originally did with The Jackson's in 1984, "State Of Shock" and the set closer "It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)".
Interestingly Jagger's performance was followed by that of Bob Dylan, who played his set with Jagger's Rolling Stone bandmates, Keith Richards and Ronnie Wood.
Source: Author 480154st

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Singing with:

A collection of quizzes covering well known artists and some of the stars they have sung with.

  1. Singing and Playing With Sir Elton Average
  2. Singing With Cher Average
  3. Singing With Sir Mick Average
  4. Singing With Sir Tom Average
  5. Singing With The Man In Black Average

6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us