Quiz about My Chemical Romance Lyrics The Black Parade
Quiz about My Chemical Romance Lyrics The Black Parade

My Chemical Romance Lyrics: "The Black Parade" Quiz


Here is a quiz involving the highly anticipated third album by the band My Chemical Romance. Enjoy.

A multiple-choice quiz by sunshine10001. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. My Chemical Romance

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,926
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5292
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 155 (7/10), Guest 178 (9/10), Guest 76 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song is this lyric from?
"So raise your glass high, for tomorrow we die, and return from the ashes you call"
Hint

House of Wolves
Mama
Welcome to the Black Parade
Dead!

2. What song is this lyric from?
"I spent my high school career, spit on and shoved to agree, so I can watch all my heroes, sell a car on TV"
Hint

Teenagers
Disenchanted
I Don't Love You
Sleep

3. Finish this lyric:
"So sick and tired of all needless beating_____"
Hint

but sweetie when they beat you...
sometimes I cry so hard from pleading...
but baby when they knock you....
but honey when they kick you...

4. The lyric "I'm just a ghost, So I can't hurt you anymore", is from the song "This is How I Disappear".

True
False

5. Finish this lyric:
"Because one day, I'll leave you, A phantom, to lead you in the summer,____
Hint

To travel with the Black Parade
To unite with the Black Parade
To sing with the Black Parade
To join the Black Parade

6. Fill in the blanks:
"____ loves the beat and the lust it commands, Drop the dagger and lather the blood on your hands, _____"
Hint

Cher and Sonny
Gerard and Frank
Bert and Ernie
Juliet and Romeo

7. The whispers at the beginning of the song "Sleep" are Ray Toro (guitar).

True
False

8. Fill in the blanks:
"Because they sleep with a ____, and keep an eye on you, ___."
Hint

knife and son
knife and wife
gun and son
gun and hun

9. What song is this lyric from?
"I'm the kind of human wreckage that you love".
Hint

Dead!
Blood
The End.
The Sharpest Lives

10. Fill in the blank from this song:
"Baby I'm just ____ from the chemo".
Hint

soggy
dying
tired
crazy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song is this lyric from? "So raise your glass high, for tomorrow we die, and return from the ashes you call"

Answer: Mama

The song "Mama" had guest vocals from "Cabaret" singer Liza Minnelli (as Mother War). Also the song had guest vocals from Gerard and Mikey Way's mother Donna Lee Way, and Frank Iero's mother Linda Iero.
2. What song is this lyric from? "I spent my high school career, spit on and shoved to agree, so I can watch all my heroes, sell a car on TV"

Answer: Disenchanted

"Disenchanted" was first played during My Chemical Romance's first headlining tour with Alkaline Trio and Reggie and the Full Effect.
The song back then was called "Shut up and Play".
3. Finish this lyric: "So sick and tired of all needless beating_____"

Answer: but baby when they knock you....

This lyric is from the Song "I Don't Love You". If you listen carefully you can hear this song being played in MCR's DVD "Life on the Murder Scene".
4. The lyric "I'm just a ghost, So I can't hurt you anymore", is from the song "This is How I Disappear".

Answer: True

"This is How I Disappear" was the only song besides the hidden track that wasn't discussed on the "Welcome to the Black Parade- EP" for iTunes.
5. Finish this lyric: "Because one day, I'll leave you, A phantom, to lead you in the summer,____

Answer: To join the Black Parade

"Welcome to the Black Parade" is the first single from My Chemical Romance's album "The Black Parade". For the main character of the album the Patient, death comes for him in the form of a Black Parade. This is because his strongest memory is his father taking him to a parade when he was younger.
6. Fill in the blanks: "____ loves the beat and the lust it commands, Drop the dagger and lather the blood on your hands, _____"

Answer: Juliet and Romeo

The song "The Sharpest Lives" tells a story about substance abuse, a topic that lead singer Gerard Way knows a great deal about. Gerard had been sober for over two years, at the release of this album! YAY GERARD!
7. The whispers at the beginning of the song "Sleep" are Ray Toro (guitar).

Answer: False

At the beginning of "Sleep" it is Gerard Way (lead singer) describing the nightmares that he had during the nights they spent in the Paramour (a haunted recording studio).
8. Fill in the blanks: "Because they sleep with a ____, and keep an eye on you, ___."

Answer: gun and son

This lyric is from "Teenagers", a song Gerard wrote after he became paranoid that he was getting old and couldn't relate to teenagers anymore. The song basically talks about how teens are over medicated and try to solve all their problems in a violent way.
9. What song is this lyric from? "I'm the kind of human wreckage that you love".

Answer: Blood

"Blood" is a hidden track on "The Black Parade". Surprisingly, the song is pretty funny, and shows that My Chemical Romance haven't lost their sense of humor. It also is the shortest song on the album.
10. Fill in the blank from this song: "Baby I'm just ____ from the chemo".

Answer: soggy

The song "Cancer" is very personal, and a difficult song to hear, let alone sing. The song is mainly just Gerard (lead singer) and Rob Cavallo (producer) on piano. Cancer affects one in three people, this song is one of the favorites of mostly all the band members.
Source: Author sunshine10001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 155: 7/10
Jan 23 2023 : Guest 178: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 05 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 69: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 24: 8/10
Dec 27 2022 : Guest 104: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us