FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
My Chemical Romance Quizzes, Trivia and Puzzles
My Chemical Romance Quizzes, Trivia

My Chemical Romance Trivia

My Chemical Romance Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
25 quizzes and 255 trivia questions.
1.
  My Chemical Romance "Black Parade" Lyrics   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This are lyrics from My Chemical Romance's third album, "The Black Parade. I will write the lyric, and you have to tell me what song it's from.
Average, 10 Qns, Excalivar, Apr 03 11
Average
Excalivar
6452 plays
2.
  10 Question My Chemical Romance Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
My Chemical Romance...what I know about this great band in a quiz.
Easier, 10 Qns, chocobo_gerbil, Oct 15 06
Easier
chocobo_gerbil
6689 plays
3.
  My Chemical Romance Lyrics: "The Black Parade"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz involving the highly anticipated third album by the band My Chemical Romance. Enjoy.
Average, 10 Qns, sunshine10001, Nov 05 06
Average
sunshine10001
5350 plays
4.
  "The Black Parade" - My Chemical Romance (2006)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the lyrics from this My Chemical Romance album? Let's find out... I'll say some lyrics, you choose the song which they're from.
Average, 10 Qns, Black_rose06, Mar 07 10
Average
Black_rose06
6495 plays
5.
  Questions on My Chemical Romance    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a pretty easy quiz about one of my favorite bands. Hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, kaytlyn2, Jan 10 20
Average
kaytlyn2
Jan 10 20
7373 plays
6.
  Three Cheers for My Chemical Romance    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on the lyrics to My Chemical Romance's album 'Three Cheers for Sweet Revenge'.
Easier, 10 Qns, Nat_mermaid, Dec 18 23
Easier
Nat_mermaid
Dec 18 23
4474 plays
7.
  Are You a Member of the Black Parade?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hear are some questions about my favorite CD ever! This should be easy for any die-hard My Chemical Romance fan.
Easier, 10 Qns, x_gdgurl_x, Mar 14 09
Easier
x_gdgurl_x
4461 plays
8.
  Conventional Weapons   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Before 'Danger Days', My Chemical Romance wrote a collection of songs which they later scrapped. The unreleased album was made available in 2012 and 2013, shortly before the group disbanded.
Average, 10 Qns, AcrylicInk, Apr 09 17
Average
AcrylicInk gold member
130 plays
9.
This is a quiz on My Chemical Romance lyrics from "Three Cheers for Sweet Revenge". I give you lyrics, you name the song.
Average, 10 Qns, tiger07, Mar 13 11
Average
tiger07
4832 plays
10.
  All About My Chemical Romance    
Multiple Choice
 10 Qns
This is all about My Chemical Romance hope you like it!
Average, 10 Qns, ralph_malph_2, Nov 05 10
Average
ralph_malph_2
4243 plays
trivia question Quick Question
What is the name of the hidden track on the CD?

From Quiz "Are You a Member of the Black Parade?"




11.
  The Ultimate My Chemical Romance Lyrics Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This entire quiz is based on the lyrics of "Cemetary Drive", "The Jetset Life Is Gonna Kill You", "Ghost of You", And "Thank You For the Venom" (All songs are part of "Three Cheers for Sweet Revenge").
Average, 10 Qns, cutegoddess17, Aug 09 11
Average
cutegoddess17
3425 plays
12.
  Average My Chemical Romance Lyrics Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
I give you the lyrics to a My Chemical Romance song, you choose the song that they come from.
Average, 10 Qns, angel4buffy, Jul 10 07
Average
angel4buffy
5407 plays
13.
  Are You a Killjoy?    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you now the band My Chemical Romance? Can you identify their songs, and lyrics? Are you a true Killjoy?
Easier, 10 Qns, sparksohma, Dec 18 23
Easier
sparksohma
Dec 18 23
457 plays
14.
  Manic My Chem Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
What I hope to be a challenging quiz on the members of My Chemical Romance.
Average, 10 Qns, dolly_77, Mar 25 07
Average
dolly_77
3531 plays
15.
  I Brought You My Bullets, You...?    
Multiple Choice
 10 Qns
I have noticed that most My Chemical Romance quizzes are on "Three Cheers For Sweet Revenge." So I decided to do a quiz on their first album, "I Brought You My Bullets, You...?"
Average, 10 Qns, dolly_77, Apr 23 08
Average
dolly_77
2407 plays
16.
  My Chemical Romance Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
Some interesting trivia about My Chemical Romance.
Average, 10 Qns, emo_rulz, Oct 08 12
Average
emo_rulz
3393 plays
17.
  My Chemical Romance Lyrics Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
These are lyrics from their 2004 album, "Three Cheers for Sweet Revenge".
Average, 10 Qns, Benji_Lover, Jun 07 05
Average
Benji_Lover
5056 plays
18.
  Three Cheers for a Sweet Band    
Multiple Choice
 10 Qns
Think you know about the band My Chemical Romance? Why not give this quiz a try?
Average, 10 Qns, reallybadeggs, Feb 06 12
Average
reallybadeggs
3147 plays
19.
  My Chemical Romance Songs and Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on my favorite band! Hope you have fun taking it and good luck.
Easier, 15 Qns, sydney12345, Jun 16 09
Easier
sydney12345
1026 plays
20.
  Are You a Fabulous Killjoy?    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the awesome band, My Chemical Romance!
Average, 10 Qns, Tedward47, Apr 08 13
Average
Tedward47
318 plays
21.
  My Chemical Romance Lyrics Test    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz of My Chemical Romance lyrics from the albums "Three Cheers for Sweet Revenge" and "The Black Parade".
Average, 10 Qns, rallymonkey07, Dec 06 17
Average
rallymonkey07
Dec 06 17
3160 plays
22.
  My Chemical Romance Fun    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz dedicated to My Chemical Romance.
Tough, 10 Qns, randomhero17, Jan 20 21
Tough
randomhero17
Jan 20 21
5227 plays
23.
  MCR: "I Brought You My Bullets..."    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on My Chemical Romance's first album "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love". This quiz will contain questions about lyrics, the album itself, and the band.
Average, 10 Qns, rallymonkey07, May 18 09
Average
rallymonkey07
1519 plays
24.
  The Ultimate Three Cheers for Sweet Revenge Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you know your My Chemical Romance lyrics because this quiz is about the lyrics from their CD "Three Cheers for Sweet Revenge"!
Easier, 10 Qns, gcfan4eva, Dec 30 15
Easier
gcfan4eva
2827 plays
25.
  10 Questions on My Chemical Romance Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This a quiz about the lyrics from the first three albums by New Jersey quintet My Chemical Romance.
Average, 10 Qns, xxkatiebxx, Aug 07 09
Average
xxkatiebxx
662 plays

My Chemical Romance Trivia Questions

1. 'Conventional Weapons' was the last time My Chemical Romance released studio material before they broke up in 2013. What was significant about the way 'Conventional Weapons' was released?

From Quiz
Conventional Weapons

Answer: It was released two singles at a time over five months.

'Conventional Weapons' was released over a period of five months. 'Boy Division' and 'Tomorrow's Money' were made available in October 2012. Two tracks were released each month, ending with 'Surrender the Night' and 'Burn Bright' in February 2013. The tracks were available as records and digital downloads.

2. What song are these three lines from? "And after all this time that you still owe You're still the good-for-nothing I don't know So take your gloves and get out"

From Quiz Are You a Killjoy?

Answer: I Don't Love You

Gerard Way was quoted, after he dyed his hair red, saying he didn't want to be part of "the thirty-something rock culture". He has also been known to dye it white and black.

3. Finish this lyric from "Headfirst for Halos": "Well, let's go back to the middle of the day that starts it all..."

From Quiz Are You a Fabulous Killjoy?

Answer: I can't begin to let you know just what I'm feeling

"Headfirst for Halos" is from MCR's first album, "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love." Its lyrics refer to lead singer Gerard Way's problems with drugs and alcohol.

4. Complete this lyric from 'House of Wolves' from the album 'The Black Parade': "Well, I know a thing about _____________, Because I got enough to spare. And I'll be granting your permission, 'Cause you haven't got a prayer."

From Quiz My Chemical Romance Lyrics

Answer: Contrition

My Chemical Romance consist of five members - Gerard Way (vocals), Mikey Way (bass), Bob Bryar (drums), Frank Iero and Ray Toro (both on guitar). Bob Bryar is not the original drummer - he replaced Matt Pelissier, who left in mysterious and unconfirmed circumstances.

5. Which song on "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love" is an instrumental?

From Quiz MCR: "I Brought You My Bullets..."

Answer: Romance

Even though "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love" uses more swearing than My Chemical Romance's two other albums, this album does not contain a Parental Advisory Label, while the other two albums do.

6. Name the My Chemical Romance song where this is said " At the end of the world or the last thing I see"

From Quiz My Chemical Romance Lyrics

Answer: The Ghost of You

The video for the "Ghost of You" is based on World War Two.

7. "My eyes are shining bright. 'Cause I'm out here on the other side." What song are these lyrics from?

From Quiz Are You a Member of the Black Parade?

Answer: Famous Last Words

"Famous Last Words' was the second song to be released off of the CD.

8. "Long ago / just like the hearse you die to get in again / we are so far from you". What song is this verse from?

From Quiz Three Cheers for a Sweet Band

Answer: Helena

This song is about Mikey and Gerard Way's grandmother who passed away. They made a music video for this song. It's off the 'Three Cheers For Sweet Revenge' album.

9. Which song are these lyrics from? "Well I think I'm gonna burn in hell, everybody burn the house right down..."

From Quiz My Chemical Romance "Black Parade" Lyrics

Answer: House of Wolves

"House of Wolves" was written at a time when Mikey had left the band. Frank Iero sat down and started to play a song that eventually led to "House of Wolves."

10. What song is this line from? "Who walks among the famous living dead"

From Quiz "The Black Parade" - My Chemical Romance (2006)

Answer: This Is How I Disappear

From the verse - "Who walks among the famous living dead, Drowns all the boys and girls inside your bed. And if you could talk to me, Tell me if it's so, That all the good girls go to heaven. Well, heaven knows" Did you know? My Chemical Romance have three albums!

11. Which band member made the cover and tray card for the album "Three Cheers for Sweet Revenge"?

From Quiz My Chemical Romance

Answer: Gerard Way

Gerard Way attended the School of Visual Arts in New York, graduating with a Bachelor of Fine Arts in 1999. He worked as a cartoonist before starting My Chemical Romance, making him experienced in the arts.

12. What song is this lyric from? "So raise your glass high, for tomorrow we die, and return from the ashes you call"

From Quiz My Chemical Romance Lyrics: "The Black Parade"

Answer: Mama

The song "Mama" had guest vocals from "Cabaret" singer Liza Minnelli (as Mother War). Also the song had guest vocals from Gerard and Mikey Way's mother Donna Lee Way, and Frank Iero's mother Linda Iero.

13. OK, here we go, I'll put lyrics, you name the song. "Well if you wanted honesty, that's all you had to say"

From Quiz Three Cheers for My Chemical Romance

Answer: I'm Not Okay (I Promise)

My Chemical Romance had an album out prior to "Three Cheers...". It was called "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love".

14. The band My Chemical Romance consists of which people?

From Quiz My Chemical Romance

Answer: Gerard Way, Mikey Way, Ray Toro and Bob Bryar

MCR hails from New Jersey. Billie Joe, Mike and Tre form the band Green Day. David, Pierre, Jeff, Sebastien and Chuck are from the Canada-based band Simple Plan. Travis, Tom and Mark are, of course, from the group Blink-182.

15. "Love is the red of the rose on your coffin door. What's life like, bleeding on the floor, the floor, the floor?" is a line from what song?

From Quiz Three Cheers for Sweet Revenge

Answer: Thank You For The Venom

"Vampires Will Never Hurt You" is off their first CD "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love."

16. What song is this lyric from? "Sister, I'm not much a poet, but a criminal"

From Quiz Three Cheers for Sweet Revenge

Answer: Thank You For the Venom

The band began in New Jersey...

17. Where did My Chemical Romance get their name from?

From Quiz My Chemical Romance Fun

Answer: Irvine Welsh novels

From the book "Three Tales Of Chemical Romance."

18. Name the song: "Came a time When every star fall brought you to tears again We are the very hurt you sold"

From Quiz My Chemical Romance Lyrics

Answer: Helena

The song "Helena" is about Gerard Way's grandmother's death.

19. What is the name of this song: "They all cheat at cards and the checkers are lost..."?

From Quiz My Chemical Romance Lyrics

Answer: You Know What They Do To Guys Like Us In Prison

This song features Bert McCracken from The Used.

20. One of the songs on 'Conventional Weapons' is the name of a vehicle. What is it?

From Quiz Conventional Weapons

Answer: Ambulance

'Ambulance' is a track from the second release, made available in November 2012. Some of the lyrics talk about being proud of your individuality, like 'We are not the same/ 'cause we are not afraid/ and we are not ashamed'.

21. What comes next? "I see you lying next to me, with words I thought I'd never speak.."

From Quiz Are You a Killjoy?

Answer: Awake, and unafraid, asleep or dead!

Frank has his own clothing line, record label, and publishing company called Skeleton Crew.

22. In the song 'Give 'Em Hell, Kid', where has the singer taken a train from?

From Quiz My Chemical Romance Lyrics

Answer: New Orleans

'Three Cheers For Sweet Revenge', the album on which 'Give 'Em Hell, Kid' appears, was the first to be released on Reprise Records. MCR's debut album, 'I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love', was released on Eyeball Records.

23. What song is this from: "Lets say goodbye, the hundredth time, and then tomorrow we'll do it again."

From Quiz MCR: "I Brought You My Bullets..."

Answer: Drowning Lessons

"Drowning Lessons" was originaly called "Wish You Away".

24. "I never said I'd lie and wait forever If I _________ , we'd be together I can't always just forget her But she could try." What is the missing lyric?

From Quiz My Chemical Romance Songs and Lyrics

Answer: died

This is the first few lines of "The Ghost of You." This song is on the "Three Cheers For Sweet Revenge" album.

25. Which song has this lyric " Shotgun Sinners, Wild Eyed Jokers, Got you in my sights"

From Quiz My Chemical Romance Lyrics

Answer: Hang 'Em High

The members of the band are all from New Jersey except for drummer Bob Bryar.

26. "Sometimes I get the feeling, she's watching over me. and other times I feel like I should go." What song are these lyrics from?

From Quiz Are You a Member of the Black Parade?

Answer: Welcome to the Black Parade

"Welcome to the Black Parade" was the first song released off of the CD.

27. Who were the original FOUR members of My Chemical Romance?

From Quiz Manic My Chem Quiz

Answer: Gerard Way, Matt Pelliser, Ray Toro and Mikey Way.

When My Chemical Romance was first starting out they played a few shows with only four members, they then decided that they wanted another guitarist and asked Frank Iero.

28. "So forget about the _____ _____ / The photographs your ________ took". What are the missing words?

From Quiz Three Cheers for a Sweet Band

Answer: 'dirty looks' and 'boyfriend'

This verse is from their song 'I'm Not Okay'. It's off of the 'Three Cheers For Sweet Revenge' album.

29. Do you know which song this comes from? "So get the choir boys around you, It's a compliment, I swear."

From Quiz "The Black Parade" - My Chemical Romance (2006)

Answer: House of Wolves

From the verse - "You play ring around the ambulance, Well like you never gave a care. So get the choir boys around you, It's a compliment, I swear." Did you know? My Chemical Romance got started in the early 2000s.

This is category 13480
Last Updated Jun 22 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.