Quiz about My Chemical Romance Lyrics
Quiz about My Chemical Romance Lyrics

10 Questions about My Chemical Romance Lyrics | Music


This a quiz about the lyrics from the first three albums by New Jersey quintet My Chemical Romance.

A multiple-choice quiz by xxkatiebxx. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. My Chemical Romance

Author
xxkatiebxx
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,763
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
651
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Complete this lyric from 'House of Wolves' from the album 'The Black Parade':
"Well, I know a thing about _____________,
Because I got enough to spare.
And I'll be granting your permission,
'Cause you haven't got a prayer."
Hint

Contusion
Dillusion
Petitions
Contrition

2. In the song 'Give 'Em Hell, Kid', where has the singer taken a train from? Hint

Los Angeles
New York City
New Orleans
New Jersey

3. "Up and down escalators, pennies and colder fountains
_________ and half price sales, trapped in by all these mountains."

Which word is missing from this line, taken from the song 'Early Sunsets Over Monroeville'?
Hint

Car showrooms
Elevators
Tea rooms
Museums

4. According to 'Headfirst For Halos', what colour pill will make you fall? Hint

Blue
Green
Red
Black

5. In 'The End', what does the singer want to do when he grows up? Hint

Save lives
Change the world
Nothing at all
Make money

6. What is the narrator's aunt called, according to 'Cancer'? Hint

Maisie
Mary
Marion
Marie

7. Complete this lyric from the song 'It's Not A Fashion Statement, It's A Deathwish':

"Hip Hip Hooray for me, you talk to me, but would you kill me in my sleep
Lay still like the dead
From the razor to the rosary
We could lose ourselves and paint these walls in _______ red"
Hint

Brick
Blood
Pillarbox
Pitchfork

8. Complete this whispered line from song 'Vampires Will Never Hurt You':
"And as always, innocent like ____________"
Hint

Children
Rollercoasters
Candy canes
Ghosts

9. In the song 'To The End', what floor does the elevator only go up to? Hint

Ten
Five
Three
Twelve

10. What is the missing word from this verse of 'Disenchanted'?

"I spent my high school career
Spit on and shoved to agree
So I could watch all my heroes
Sell __________ on tv
Bring out the old guillotine
We'll show 'em what we all mean."
Hint

A house
A car
Their soul
Themselves


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete this lyric from 'House of Wolves' from the album 'The Black Parade': "Well, I know a thing about _____________, Because I got enough to spare. And I'll be granting your permission, 'Cause you haven't got a prayer."

Answer: Contrition

My Chemical Romance consist of five members - Gerard Way (vocals), Mikey Way (bass), Bob Bryar (drums), Frank Iero and Ray Toro (both on guitar). Bob Bryar is not the original drummer - he replaced Matt Pelissier, who left in mysterious and unconfirmed circumstances.
2. In the song 'Give 'Em Hell, Kid', where has the singer taken a train from?

Answer: New Orleans

'Three Cheers For Sweet Revenge', the album on which 'Give 'Em Hell, Kid' appears, was the first to be released on Reprise Records. MCR's debut album, 'I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love', was released on Eyeball Records.
3. "Up and down escalators, pennies and colder fountains _________ and half price sales, trapped in by all these mountains." Which word is missing from this line, taken from the song 'Early Sunsets Over Monroeville'?

Answer: Elevators

'Early Sunsets Over Monroeville' is one of only two songs on MCR's debut album that Frank Iero played guitar on, as he only became a member of the band during the recording stage. The other song he plays on is 'Honey, This Mirror Isn't Big Enough For The Two Of Us.'
4. According to 'Headfirst For Halos', what colour pill will make you fall?

Answer: Blue

My Chemical Romance was formed in 2001 after Gerard Way witnessed the attacks on the Twin Towers and decided to do something with his life. The song 'Skylines and Turnstiles', the first song to be written by MCR, is about the attacks on the Trade Centers.
5. In 'The End', what does the singer want to do when he grows up?

Answer: Nothing at all

'The Black Parade' was produced by Rob Cavallo, who has recorded other albums such as 'American Idiot' by Californian band Green Day.
6. What is the narrator's aunt called, according to 'Cancer'?

Answer: Marie

'The Black Parade', the third studio album by My Chemical Romance, follows the life of a character called The Patient, who dies of cancer at a tragically young age. The idea came to Gerard Way one night when he was dreaming and the phrase 'We are all just a black parade' came to him.
7. Complete this lyric from the song 'It's Not A Fashion Statement, It's A Deathwish': "Hip Hip Hooray for me, you talk to me, but would you kill me in my sleep Lay still like the dead From the razor to the rosary We could lose ourselves and paint these walls in _______ red"

Answer: Pitchfork

Mikey Way, bassist and brother of singer Gerard, came up with the name 'My Chemical Romance'. He used to work in a Barnes and Noble, and was reading the blurbs of books, and the title of one ('Ecstasy - Three Tales Of Chemical Romance by Irvine Welsh) caught his eye. He added the 'My' to give it a twist.
8. Complete this whispered line from song 'Vampires Will Never Hurt You': "And as always, innocent like ____________"

Answer: Rollercoasters

Bob Bryar used to be soundman for rock band The Used before leaving to join My Chemical Romance. The Used and My Chemical Romance used to be extremely close, even recording a cover of 'Under Pressure' together for charity. However, Gerard Way and Bert McCraken (singer of The Used) fell out, though it has never been reported by either party why.
9. In the song 'To The End', what floor does the elevator only go up to?

Answer: Ten

'To The End' is also a song by British band Blur, and this is where Gerard Way got the title of 'To The End' from. 'To The End' is on MCR's second album, 'Three Cheers For Sweet Revenge'.
10. What is the missing word from this verse of 'Disenchanted'? "I spent my high school career Spit on and shoved to agree So I could watch all my heroes Sell __________ on tv Bring out the old guillotine We'll show 'em what we all mean."

Answer: A car

'Disenchanted' was originally called 'Disenchanted (Shut Up and Play)', but when the majority of the lyrics were changed, so did the title. 'Disenchanted' appears on the album 'The Black Parade', which was released October 23rd in the UK and October 24th in the USA.
Source: Author xxkatiebxx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 05 2023 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us